123 456 7890

SJK kohtaa lauantaina 9.2. klo 14:00 KuPS:n Suomen Cupin karsintalohkossa ja ottelu pelataan Wallsport Areenalla, vaikka se virallisesti onkin KuPS:n kotiottelu. KuPS saapuu pelaamaan Seinäjoelle, koska heidän omat olosuhteensa eivät täytä Palloliiton vaatimuksia. SJK vastaa Seinäjoella ottelun järjestelyistä ja kustantaa ottelun lipputuloista KuPS:n kustannukset. Kausikortit eivät käy otteluun, mutta ennakkoliput myydään SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa OmaSp Stadionilla. Lippuja myydään myös ovelta. Ennakkolipun ostamalla varmistat sisäänpääsysi otteluun.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun jännittävistä asetelmista, sillä molemmat kaipaavat voittoa. KuPS on pelannut karsintalohkossa jo kolme ottelua, yhden enemmän kuin SJK, ja heillä on kasassa vasta yksi piste. SJK on pelannut kaksi ottelua ja on toistaiseksi ilman pisteitä. Kaikkiaan karsintalohkossa on kuusi joukkuetta ja neljä parhaiten sijoittuvaa jatkavat 16 parhaan joukkoon, varsinaiseen Suomen Cupiin.

Kolmas peli meille ja olemme saaneet kasaan nolla pistettä. Se ei ole sitä mitä minä olen odottanut ja mitä me joukkueena odotimme. Samalla kuitenkin ymmärrän, että on vasta helmikuun alku ja vaikka tulokset eivät olekaan hyväksyttäviä, on esityksemme ollut tulosta parempi. Me kuitenkin teemme töitä sen eteen ja koitamme korjata virheet. Saamme myös takaisin harjoituksiin pelaajia, joilla on ollut pieniä loukkaantumisia, joten siltäkin osin asiat ovat parantumassa. Olemme käyneet läpi edellisiä otteluita ja valmistautuneet hyvin, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Myöskään KuPS ei ole pelannut tuloksellisesti hyvin ja heillä on vain yksi piste kolmesta ottelusta. Mutta mielestäni hekin ovat rakentaneet joukkuetta rauhassa ja heillä ei ole kiire. En sano etteikö cup-pelit olisi kaikille tärkeitä, mutta paljon tärkeämpää on tässä vaiheessa varmasti kaikille selviytyä ilman loukkaantumisia sekä kehittää omaa peliä paremmaksi peli peliltä, päättää Eremenko.

SJK:n Dani Hatakka on urallaan edustanut myös KuPS:a ja saa nyt lauantaina vastaansa tutun joukkueen kotihallissa.

Kyllähän se vähän ristiriitaiselta kuulostaa, pelata vierasottelua kotihallissa. Mutta en usko, että se lopulta sen enempää tuntuu tai vaikuttaa. Hyvä että saadaan pelata ottelu täällä, hyvissä olosuhteissa. Se on hyvä molemmille ja uskoisin että myös KuPS tulee tänne mielellään. Parempi näin, sanoo SJK:n puolustaja Dani Hatakka.

KuPS tuntuu olevan joukkueen rakennuksen osalta ajoissa, mutta tuloksien osalta heilläkin tuntuu hieman yskivän, kuten meilläkin. Vähän olemme samassa tilanteessa molemmat ja pisteitä tarvitaan. En ole vielä tarkemmin heitä katsonut, mutta ainakin meillä oma peli menee kokoajan parempaan suuntaan. Olemme käyneet läpi peliämme monen palaverin muodossa tälläkin viikolla. Ja tehty asioita harjoituskentällä. Kiva päästä koittamaan tehdä asioita vähän paremmin. Tämä on prosessi ja olemme vielä aika alussa, Hatakka jatkaa.

Pitkän loukkaantumisen jälkeen kentälle palannut Obed Malolo uhkuu taas itseluottamusta ja pelihaluja.

Nyt on taas päässyt tekemään sitä mitä rakastaa, pääsee pelaamaan ja on saanut vastuutakin heti. Parissa pelissä avauksessakin ja ihan hyvät minuutit. Nyt tuntuu hyvältä, mutta vielä on hommia edessä. Huomaa että on ollut niin kauan sivussa, mutta hyvältä kuitenkin tuntuu. Pallotatsi ja kaikki muu. Joka päivä on aina vähän parempi, sanoo SJK:n keskikenttäpelaaja Obed Malolo.

KuPS on jostain syytä aina ollut meille paha joukkue. Ja kaikki sen tietää, että KuPS on myös hyvä joukkue. Mutta mielestäni, me olemme kuitenkin dominoineet omia pelejämme. Jos saisimme paikoista vähän paremmin sisään ja olisimme vähän tarkempia kenttäbalanssin kanssa. Valmentaja on tätä meille painottanut, että kun hyökkäämme, meidän täytyy pitää vähän paremmin balanssi. Ne maalit mitä olemme päästäneet, ovat olleet vastahyökkäyksistä. Laitetaan se kuntoon, saadaan vähän parempi balanssi, niin kyllä uskon, että saamme viikonloppuna hyvän tuloksen, Malolo jatkaa.

Mutta todellakaan siitä ei ole tulossa helppo peli. Kaikki sen tietää, että KuPS on todella hyvä, muistuttaa Malolo vielä lopuksi.

KuPS – SJK Seinäjoen Wallsport Areenalla lauantaina 9.2. klo 14:00. Ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta. Ottelun järjestelyissä noudatetaan SJK:n aiemman kotiottelun järjestelyitä, joista voit lukea lisää aiemmasta uutisesta. Suomen Cupin karsintalohkojen kaikki ottelut näkyvät myös suorana maksullisesta Ruutu+ -palvelusta.

KuPS:aa povataan mestaruuskamppailuun

Vaikka KuPS onkin aloittanut Suomen Cupin karsinnat heikosti, on sitä kaikissa medioissa pidetty Veikkausliigassa hallitsevan mestarin HJK:n suurimpana haastajana alkavalla kaudella.

Viime kaudella Jani Honkavaaran valmentama KuPS sijoittui kolmanneksi paremman maalieron turvin ohi tasapisteissä olleen FC Hongan. Europaikka ja pronssimitali oli hieno saavutus, mutta samalla vähimmäisvaatimus, sillä joukkue lähti haastamaan HJK:ta jo viime kauden alussa mestaruustaistossa.

Myös satsaukset ovat olleet KuPS:n leirissä kovia. Joukkueesta löytyy laatupelaajia, kuten joukkueen ikoni, keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen, puolustajat Luis Carlos Murillo ja Babacar Diallo sekä maalivahti Otso Virtanen. Myös hyökkäyksessä on voimaa, Suomen maajoukkueeseen nousseen ja SJK:n akatemiassa aikoinaan pelanneen Rasmus Karjalaisen muodossa. Karjalainen on tosin jäänyt Honkavaaran papereissa brasilialaisen Lucas Rangelin taakse nokkimisjärjestyksessä.

Honkavaara, joka on syntynyt Seinäjoella ja saanut TP-Seinäjoen paidassa jalkapallokasvatuksensa, ei ole Karjalaisen kanssa ainoa, joilla on kokemusta Seinäjoelta. Keskikentällä KuPS:ssa tekee alhaalta peliä Reuben Ayarna, joka siirtyi kesken viime kauden SJK:sta KuPS-paitaan.

KuPS vahvisti tänä talvena rivejään Ilveksessä viime kaudella loistaneella keskikentän Issa Thiawilla ja Viron FCI Levadiassa ja Suomessa RoPS:ssa aiemmin pelanneella Cem Felekillä. Samalla KuPS sai paluumuuttajana takaisin puolustaja Babacar Diallon ja kiinnitti pysyvällä sopimuksella viime kaudella lainalla olleen Juho Pirttijoen.

KuPS:n joukkue onkin jo heidän omien sanojensa mukaan valmis, eikä uusia vahvistuksia etsitä enää aktiivisesti. Ryhmä on pysynyt erittäin hyvin kasassa viime kaudesta ja siksikin odotukset ovat kovat.

Tämän talven Suomen Cupin karsinnoissa KuPS on kohdannut Ilveksen, KPV:n ja VPS:n ja onnistunut nappaamaan ainoan pisteensä KPV:n vieraana. Ilves kaatoi KuPS:n peräti 4–1-luvuin ja VPS 1–0-tuloksella. Viime kesänä SJK kohtasi KuPS:n Veikkausliigassa kolmasti ja onnistui ottamaan kohtaamisista vain yhden tasapelipisteen Kuopiossa 1–1-tuloksella. Kaksi muuta kohtaamista voitti KuPS.

KuPS on kärsinyt harjoitusolosuhteistaan, kun Kuopio-Halli ei ole ollut pelikelpoinen. Siksi joukkue matkaa ensi viikolla Turkkiin kahden viikon harjoitusleirille ja pelaa kaikki Suomen Cupin karsintojen kotiottelunsakin vieraskentillä.

Moshtagh Yaghoubin kotidebyytti siirtyy

SJK:n uusista hankinnoista, Sergei Eremenkosta ja Moshtagh Yaghoubista, ainoastaan toinen tehnee ensiesiintymisensä SJK:n paidassa seinäjokelaisyleisölle. Yaghoubi sai edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan kaksi keltaista ja sitä myöden punaisen kortin, mikä tietää yhden pelin pelikieltoa. Yaghoubi kärsii tuon tulevan lauantain ottelussa. Sergei Eremenko sen sijaan on käytettävissä tässä ottelussa.

Edellisessä ottelussa SJK huilautti Mehmet Hetemaj’ta, joka otettiin pienen krampin vuoksi aiemmassa VPS-ottelussa vaihtoon. Tampereen Pirkkahallin kovaksi tiedetyllä alustalla ei Hetemaj’ta siten nähty, mutta Hetemaj on taas pelikunnossa ja ottanee paikkansa SJK:n keskikentän keskustassa. SJK:n pelaajatilanne on muutenkin melko hyvä, sillä ainoastaan operaatioista toipuvat Billy Ions ja Jarkko Hurme ovat varmuudella sivussa.

Jos KuPS pelaa lauantaina selkä seinää vasten, tarviten voiton voidakseen haaveilla jatkopaikasta, ei SJK:n tilanne ole vielä aivan yhtä tukala, vaikka myös SJK on toistaiseksi ilman voittoja. SJK:lla on kolme ottelua jäljellä, kun tämä tuleva ottelu lasketaan mukaan. KuPS-ottelun jälkeen SJK kohtaa vielä RoPS:n ja KPV:n ja molemmat kohdataan Wallsport Areenalla. Teoriassa kaksi voittoa kolmesta jäljellä olevasta ottelusta toisi vielä paikan neljän parhaan joukkosta karsintalohkossa ja siten jatkopaikan varsinaiseen Suomen Cupiin. Olisi erittäin hyvä ottaa se ensimmäinen voitto nyt tulevana lauantaina ja samalla pudottaa jatkosta yksi Veikkausliigan kovimmista vastuksista.