123 456 7890

SJK matkustaa perjantaina Kokkolaan, jossa se kohtaa Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa KPV:n klo 19:00. Ottelu pelataan Kokkolan Kipparihallissa ja se näkyy myös suorana maksullisilta Ruutu+ ja ISTV:n palveluista sekä VeikkausTV:sta.

Suomen Cup alkoi SJK:lla voitollisesti, kun PKKU kaatui kotihallissa 4-0-luvuin. Nyt vastassa on tosissaan nousua Veikkausliigaan tavoitteleva KPV, joka on satsannut jälleen rajusti.

Kilpailu jatkuu ja meillä on hyvä vastustaja perjantaina vastassa. He ovat kasanneet joukkuettaan pikkuhiljaa ja tehneet mielenkiintoisia hankintoja. Joten kova joukkue meillä on vastassa ilman muuta, toteaa SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen, joka on johtanut SJK:n talven aikana nyt kolmeen perättäiseen voittoon.

SJK:lle perjantain ottelu on samalla eräänlainen juhlaottelu, sillä kymmenen vuotta sitten SJK pelasi historiansa ensimmäisen harjoitusottelun samassa Kipparihallissa ja vastassa oli silloinkin KPV. SJK:n kannattajaryhmä Klopit puolestaan teki historiansa ensimmäisen vierasmatkan juuri Kokkolaan kaudella 2008 ja lisäksi kausi 2009 aloitettiin samassa Kipparihallissa. Silloin paikanpäälle matkusti bussilastillinen kannattajia. Niin tapahtuu myös nyt ja Kloppien bussireissu suuntaa perjantaina tukemaan SJK:ta.

Se mitä olen nähnyt niitä kuvia Klopeista kymmenen vuoden takaa, niin on kiva nähdä että määrä on sinä aikana kasvanut kolminkertaiseksi tai jopa suuremmaksi. Tarinoiden mukaan meininki silloin kymmenen vuotta sitten oli kovaa, ja sekin on vain parantunut entisestään. Uskoisin, että kun on perjantai-ilta niin kannustus on kovaa. Liigapeleissä on kannattajilla aina ollut täysi meininki, mutta näissä talvipeleissä se on ollut vähän vaihtelevaa. Vähän toivoisin, että Klopit heräisi kannustamaan myös näissä Suomen Cupin hallipeleissä. Me tarvitaan tukea perjantaina, sillä kokkolalaiset taatusti haluaa meidät voittaa kotihallissaan ja tekevät kaikkensa sen eteen. Eli me tarvitaan jokainen ääni, mikä vaan Klopeista lähtee, heittää SJK:n kapteenistoon kuuluva Mehmet Hetemaj haastetta.

Talvipelit on aina erilaisia ja hieman vaikeampiakin, kun alustat millä pelataan näyttelee suurta roolia. KPV on tottunut pelaamaan ja harjoittelemaan heidän hallissaan, kun taas esimerkiksi henkilökohtaisesti en ole koskaan edes käynyt Kipparihallissa. Varmaan kolme neljäsosaa pelaajistamme ei ole, muistuttaa Hetemaj.

Kannattajien bussireissusta voi tiedustella joko Kloppien tai SJK-kannattajien omilla kanavilla tai sähköpostitse tästä. Kaikki täysi-ikäiset SJK-kannattajat ovat tervetulleita mukaan.

Suomen Cupin lohkovaihe: KPV – SJK perjantaina 2.2. klo 19:00 Kokkolan Kipparihallissa.

Kaudella 2009 SJK:ta kipparoinut Petri Niemi ryntäämässä kannattajien syleilyyn Kokkolan Kipparihallissa, lähes yhdeksän vuotta sitten.

KPV:lla ja SJK:lla yhteistä historiaa

Kun SJK perustettiin vuonna 2007, oli KPV kova Ykkösen joukkue, joka pelasi Suomen Cupin finaalissa 2016, ja tavoitteli nousua Veikkausliigaan tosissaan. SJK aloitti Kakkosessa ja teki ensimmäiselle kaudelle farmisopimuksen KPV:n kanssa. Tarkoitus oli saada pelaaja-apuja Ykkösen joukkueelta ja mahdollisesti ruokkia heitä lahjakkaimmilla SJK-junioreilla.

Kaudella 2008 SJK:n riveissä kävikin lainapelaajana sittemmin Suomen maajoukkueeseen noussut pallotaituri Petteri Forsell, joka on vielä tänäkin päivänä SJK:n historian nuorin maalintekijä sarjapeleissä, osuttuaan GBK:n verkkoon upealla kaukolaukauksella Kokkolan Keskuskentällä heinäkuussa 2008. Forsell oli tuolloin 17 vuoden ja 284 päivän ikäinen. Hänen lisäkseen SJK:n riveissä kävi muutama muukin KPV-pelaaja ja SJK:sta puolestaan kävi KPV:n riveissä ainakin harjoittelemassa Tommi Haanpää ja Johannes Saranpää.

Muutamia vuosia myöhemmin, joukkueiden suunnat sarjoissa vaihtuivat. KPV kävi välillä Kakkosessa ja nousi takaisin Ykköseen kauden 2015 päätteeksi. Samana vuonna SJK voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa.

Kokkolan Pallo-Veikot, kuten seuran nimi kokonaisuudessaan kuuluu, on perinteinen seura. Se on perustettu vuonna 1930 ja se on voittanut Suomen mestaruuden kaudella 1969. Kausia pääsarjassakin on peräti 18. KPV on alusta alkaen ollut Kokkolan suomenkielisen väestön seura ja perustettu vähemmistöksi jääneiden suomenkielisten nuorten jalkapallojoukkueeksi. Historiassaan sillä on hyvien aikojen lisäksi ollut myös vaikeita aikoja, mutta viime vuosina se on tehnyt jälleen uutta nousua kohti Suomen jalkapalloeliittiä.

Joukkuetta valmentaa kokenut Jarmo Korhonen yhdessä Niko Kalliokosken kanssa. Taustalla vaikuttaa rahamiehenä ja pääomistajana liikemies Matti Laitinen, joka onkin satsannut runsaasti toimintaan. Viime kaudella KPV:n tavoitteena oli sarjanousu Veikkausliigaan, mutta se jäi lopulta kolmanneksi ja siten sijoituksen päähän nousukarsintapaikasta. Tälle kaudelle KPV:lla on jälleen vain yksi tavoite – sarjanousu.

Joukkuetta vahvistettiin tänä talvena yhdellä Ykkösen tehokkaimmalla hyökkääjällä, Kalle Multasella, jolla on kokemusta myös Veikkausliigassa. Ykkösen maalikuninkuuden hän on voittanut kolmesti ja viimeisin niistä tuli viime kaudella 14 maalilla. VPS:sta tuli takalinjoille Vaasassa kapteeninnauhaa kantanut toppari Ville Koskimaa. Norjasta palasi kotiin keskikenttäpelaaja Patrick Byskata, joka on KPV:n kasvatti ja pelannut Veikkausliigaa FF Jarossa ja IFK Mariehamnissa. JJK:sta mukaan liittyi keskikenttäpelaaja Patrick Poutiainen ja KuPS:sta hyökkääjä Joonas Nissinen.

Ennestään joukkueessa on vahva runko ja tuttuja pelaajia myös SJK-väelle. Laitapakki Timo Rauhala, joka on syntynyt Seinäjoella ja on TP-Seinäjoen kasvatti sekä pelannut SJK:ssa 86 sarjaottelua, aloittaa jo neljännen kautensa Kokkolassa. Kun mukana on myös kovia ulkomaalaisvahvistuksia, on KPV:lla hallussaan todennäköisesti Ykkösen kovin pelaajamateriaali ja unelma Veikkausliigaan noususta on tällä kaudella lähempänä kuin koskaan.

Timo Rauhala SJK-paidassa Seinäjoen Keskuskentällä kaudella 2012.

Reuben Ayarna tehnee debyyttinsä SJK-paidassa perjantaina

SJK lähtee Kokkolaan perjantaina voitto mielessä ja mukaan saadaan todennäköisesti ensimmäistä kertaa keskikenttäpelaaja Reuben Ayarna. Ayarna voitti viime kaudella Veikkausliigan IS-pörssin ja oli sarjan parhaita, ellei jopa paras keskikenttäpelaaja. Ayarna liittyi SJK:n harjoitusvahvuuteen jo tammikuun alkupuolella, mutta influenssan vuoksi miestä pidettiin sivussa harjoituksista pitkälle toista viikoa. Viime viikolla hän kuitenkin pääsi aloittamaan harjoittelun ja tämä perjantain ottelu voi siten olla hänen debyyttimatsinsa SJK-paidassa, jos päävalmentaja valitsee hänet kokoonpanoon. SJK TV haastatteli Ayarnaa ja Emile Paul Tendengia keskiviikona ja video on tulossa katsottavaksi torstain aikana.

Muutenkin pelaajatilanne on kohtalainen, kun myös Maximo Tolonen palaa maajoukkuetehtävistä mukaan ryhmään. Pikkukolhuja on kuitenkin edelleen ja ainakin Kyle Konweaa ja Billy Ionsia todennäköisesti lepuutetaan vielä tässä ottelussa. Joel Mero kärsii kauden lopussa saamansa punaisen kortin myötä pelikieltoa ja tämä on viimeinen ottelu, jossa hän ei ole käytettävissä.

Suomen Cupin osalta perjantain ottelu on kauden toinen ja koko talven osalta neljäs ottelu. Toistaiseksi SJK on tehnyt kolmessa aiemmassa ottelussa yhteensä yhdeksän maalia ja päästänyt vain yhden. Aristote Mboma ja keskikenttäpelaaja Anders Bååth ovat onnistuneet maalinteossa kahdesti ja yhdet maalit mieheen ovat tehnyt Vahid Hambo, Mehmet Hetemej, Jesse Sarajärvi ja puolustajat Jarkko Hurme sekä Joonas Sundman. Suomen Cupin lohkovaiheen avausottelussa SJK kaatoi Kakkosessa pelaavan PKKU:n 4-0-luvuin.

Perjantain ottelun jälkeen SJK:n seuraava ottelu on jälleen Suomen Cupin lohkovaihetta, lauantaina 10.2. klo 15:30, kun Wallsport Areenalle tulee vieraaksi Tampereen TPV. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa. Kausikortit käyvät otteluun.