123 456 7890

SJK kohtaa torstaina klo 20:00 alkavassa ottelussa jo tuplamestaruuden varmistaneen HJK:n. Ottelu pelataan OmaSp Stadionilla, missä portit ja palvelut aukeavat klo 19:00 ja Carlsberg Sports Barissa tunnelmaa aletaan nostamaan jo klo 18:00 alkaen. Ennakkoliput otteluun on myynnissä SJK Shopissa ja SJK:n verkkokaupassa.

Tällä kaudella HJK on vienyt kaikki kolme aiempaa kohtaamista nimiinsä ja kaksi näistä selvin luvuin. Kuitenkin viimeisin kohtaaminen Suomen Cupin finaalissa Seinäjoella näytti, että SJK pystyi haastamaan HJK:n ja kamppailemaan tasapäisesti ottelun voitosta. Lopulta entinen SJK-hyökkääjä Akseli Pelvas onnistui ohittamaan SJK:n maalissa Mihkel Aksalun ja HJK varmisti kauden ensimmäisen pokaalinsa 1-0-voitolla. Toinen pokaali varmistui heti seuraavalla viikolla, kun HJK varmisti myös Suomen mestaruuden, vaikka kautta on edelleenkin neljä ottelua pelaamatta. SJK puolestaan voi vielä päättää kautensa mitalijuhliin, jos kaikki menee nappiin.

Rekordimme HJK:ta vastaan ei ole ollut tällä kaudella todellakaan hyvä ja siten meillä onkin nyt paljon todistettavaa tässä ottelussa. Meillä on ollut maajoukkuetauko ja vaikka muutama pelaaja onkin ollut maajoukkuetehtävissä, olemme pystyneet harjoittelemaan hyvin ja tekemään hommia pelimme parantamiseksi, sanoo SJK:n vastuuvalmentajana yhdessä Toni Lehtisen kanssa oleva Brian Page.

Mielestäni joukkueemme on nyt taas valmiimpi kuin se oli ennen cup-finaalia ja siksi voimme lähteä hyvällä itseluottamuksella tähän otteluun. Haluamme kontrolloida ottelua pallon kanssa sekä ilman sitä. Siten saamme sen positiivisen tuloksen mitä tarvitsemme, kertoo Page.

Tiedämme, että meidän täytyy periaatteessa voittaa jokainen jäljellä oleva ottelu, jotta saamme europaikan ensi kaudeksi. Joten voitte olla varmoja, että me lähdemme voittamaan tätä ottelua. Emme todellakaan tyydy yhtään vähempään kuin voittoon, päättää Page varmana.

Valmentajan päättäväisyyttä tukee myös SJK:n pelaajisto.

Siitä lähdetään liikkeelle, että tehdään maali ja voitetaan peli, sanoo keskikenttäpelaaja Matti Klinga.

Kokonaisuutenakin meidän pelit ovat olleet viime aikona menossa parempaan suuntaan, vaikka ei vielä olla saatu ihan sitä tulosta, mihin peli edellyttäisi. Se vaatii vielä pienen askeleen, että saamme maaleja ja tuloksia. Mutta pelillisesti me olemme menneet hyvään suuntaan. Tietysti aikaa ei ole enää paljoa. Joten meidän pitää päästä samantien eteenpäin ja uudelle tasolle, jatkaa Klinga.

Me lähdetään voittamaan jokaista peliä, ja olemme siinä tilanteessa, että on ihan turha miettiä mitään muuta. Hoidetaan omat pelit ja se riittää sitten mihin se riittää, kun muut asiat eivät ole meillä enää omissa käsissä. Olemme ottaneet sen siltä kannalta, että meillä ei ole ainakaan mitään paineita, vaan nyt vain vedetään täysiä jokaiseen otteluun, sanoo Klinga lopuksi.

SJK voisi vielä voittamalla loput ottelut nousta mitaleille asti. Suurimpana loppukauden tavoitteena on kuitenkin paikka neljän parhaan joukossa, ja sillä SJK varmistaisi ensi kaudeksi europelit jälleen Seinäjoelle. Tällä hetkellä SJK on kuudentena, yhden pisteen päässä viidentenä olevasta IFK Mariehamnista. Eroa neljänteen ja kolmanteen sijaan on vain neljä pistettä, joten tuo on täysin saavutettavissa. Hopeamitaleille piste-ero on jo seitsemän pistettä.

Torstain HJK-ottelu on samalla kauden toiseksi viimeinen kotiottelu, kun kaksi seuraavaa ottelua pelataan vieraissa. Kausi päätetään kotiottelulla lauantaina 28.10. klo 14:00, kun FC Inter saapuu OmaSp Stadionille.

Stadionbussit kuljettavat torstaina katsojia paikalle kaikialta Seinäjoen keskustan alueelta ja paikalle tulevat HJK-kannattajat sijoitetaan OmaSp Stadionin Itäpäätyyn, missä heillä on omat palvelunsa ja sisäänkäyntinsä. Tarkemmin ottelutapahtuman järjestelyistä tämän ennakon loppuosassa.

SJK – HJK torstaina 12.10. klo 20:00 OmaSp Stadionilla. Tervetuloa iltavalaistuksessa pelattavan ottelun huipputunnelmaan!

HJK on ollut murskaava kaudella 2017

Seinäjoelle jo kolmatta kertaa vieraaksi saapuva HJK, on ollut Veikkausliigassa tällä kaudella murskaava verrattuna muihin joukkueisiin. Klubi palasi takaisin vallankahvaan voittamalla sekä Suomen mestaruuden että Suomen Cupin, ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen. Sitä ennen HJK oli kuitenkin jo omaa luokkaansa Suomen jalkapallossa, napsittuaan peräti kuusi mestaruutta putkeen. Kaikkiaan mestaruus oli sille jo 28., ja yhdeksäs 2000-luvulla.

SJK oli ensimmäinen seura joka tuon dominoinnin rikkoi Veikkausliigassa, ottamalla mestaruuden kaudella 2015. Kauden 2016 mestaruustaisto SJK:n, HJK:n ja IFK Mariehamnin kesken ratkesi vasta kauden viimeisellä kierroksella ja sen vei lopulta IFK Mariehamn, joka oli voittanut Suomen Cupin kaudella 2015. SJK puolestaan nappasi Suomen Cupin 2016 ja siten HJK jäi ilman pokaaleja.

Tähän kauteen päävalmentaja Mika Lehkosuo ja HJK rakensi joukkueensa täysin uudella tavalla ja joukkue koostuu jo tasonsa osoittaneista, mutta silti menestysnälkäisistä pelaajista. Joukkueeseen tuli muun muassa Moshtagh Yaghoubi, Juha Pirinen, Faith Friday Obilor ja paluumuuttajat Rafinha ja Hannu Patronen. Näistä Juha Pirinen on esiintynyt viime aikoina Suomen maajoukkueessa ja samoin tekisi myös Yaghoubi, jollei hän olisi loukkaantunut elokuussa. Hän missaaa loukkaantumisen vuoksi koko loppukauden. Patronen on niin ikään ollut loukkaantuneena viime aikoina ja Faith Friday Obilor on pelikiellossa SJK:ta vastaan. Muita pelikieltoja ei HJK:lla ole, mutta ainakin Ville Jalasto ja Roni Peiponen on varmuudella loukkaantumisten vuoksi sivussa.

Tämän kauden mestaruuden HJK voitti jo kuukausi ennen kauden päätöstä. HJK:n paras hyökkääjä, Alfredo Morelos, myytin jo eteenpäin heinäkuussa miljoonadiilillä. Morelos paukutti kauden ensimmäisissä 12 ottelussa käsittämättömät 11 maalia ja 4 maaliin johtanutta syöttöä. Tuolla määrällä hän on edelleen kuuden tehokkaimman hyökkääjän joukossa Veikkausliigassa. HJK korvasi hänet Kemistä tulleella Filip Valencicilla, joka hänkin on iskenyt koko kaudella 14 maalia sekä antanut huikeat 10 maalisyöttöä. Entinen SJK-kärki Akseli Pelvas on tehnyt 12 maalia koko kaudella.

HJK:sta on kasvanut seura, jonka haastaminen on jatkossa kenties entistä vaikeampaa. Seuran liikevaihto on kolminkertainen, jopa nelinkertainen, takana tuleviin seuroihin. Vuosibudjetti on kaksinkertainen muihin seuroihin verrattuna. Se on päässyt asemaansa pelaamalla säännöllisesti Euroopan kentillä sekä onnistuneilla pelaajakaupoilla. Seuroilla kuten SJK, on aina silloin tällöin mahdollisuus nipistää Helsingin jättiseuraa ja napata mestaruuksia sekä mitaleja heidän edestään. Mutta suurempaan dominoinnin kukistamiseen tarvitaan pitkäjänteistä työtä ja jatkuvaa menestystä samanaikaisesti. Lisäksi siihen tarvitaan HJK:n epäonnistumisia. Onneksi pallo on pyöreä.

Maajoukkuemiehet ehtii takaisin mukaan torstaiksi

Viisi SJK:n pelaajaa oli maajoukkuetauolla maajoukkueen mukana, ja Mihkel Aksalu on tätä kirjoitettaessa edelleen maajoukkueen mukana. Dani Hatakka oli Suomen mukana kahdessa MM-karsintaottelussa, mutta ei pelannut kummassakaan. Hän on jo palannut takaisin Seinäjoelle. Maalivahti Aksalu pelaa vielä myöhään tiistai-iltana Viron maajoukkueen kanssa kotiottelun Bosnia-Hertsegovinaan vastaan ja tiistain alkuillasta Suomen U21-maajoukkueen mukana olivat Obed Malolo ja Joonas Sundman. Malolo pelasi Tanskaa vastaan pelatussa ottelussa viimeisest 25 minuuttia. Puolustaja Marc Vales pelasi puolestaan viime viikonloppuna Andorran paidassa täydet minuutit Portugalia vastaan. Harmillisesti hän kuitenkin loukkaantui ottelussa ja myöhempien tutkimusten mukaan selvisi että mies on varmuudella sivussa ainakin torstain HJK-ottelun, sekä maansa vierasottelun Liettuaa vastaan. Vales on jo palannut takaisin Seinäjoelle. Aksalu, Malolo ja Sundman ovat Seinäjoella keskiviikkona.

SJK:lla on loukkaantumisen vuoksi sivussa myös puolustaja Richie Dorman, sekä koko kauden missannut Matej Hradecky. Mehmet Hetemaj puolestaan sai korttitilinsä täyteen edellisessä ottelussa ja on pelikiellossa yhden ottelun verran. Hän on mukana taas viikonloppuna, kun SJK matkaa vierasotteluun Kemiin.

Tällä viikolla SJK siis pelaa ensin kotiottelun torstaina ja matkustaa sen jälkeen sunnuntaiksi vierasotteluun Kemiin. Kierrätystä nähdään sen vuoksi varmaan jonkin verran, mutta toisaalta puolentoista viikon maajoukkuetauko on auttanut pistämään kotiin jääneitä pelaajia täyteen iskuun.

Kaikkiaan SJK:lla on tämä ottelu mukaan laskien neljä ottelua kautta jäljellä. Tämä on kauden toiseksi viimeinen kotiottelu ja kausi päätetään 28.10. klo 14.00 alkavalla kotiottelulla SJK – FC Inter. Ennen sitä SJK vierailee vielä Kemissä ja Helsingissä IFK:n vieraana. Löydät SJK:n jäljellä olevat ottelut Otteluohjelma-linkistä.

TÄHÄN KUVAA

Torstain järjestelyt ja lipunmyynti

OmaSp Stadionin toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar palvelee jo kaksi tuntia ennen avauspotkua ja se on auki myös pitkään ottelun jälkeen. Torstaina se aukeaa klo 18:00. Jotta voimme palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin, pelin aikana ja puoliajalla Carlsberg Sports Bar palvelee ainoastaan pääkatsomon asiakkaita. Anniskelupisteitä löytyy myös muualta stadionilta. Muut portit ja palvelut aukeavat tuntia ennen avauspotkua. Pelin jälkeen Carlsberg Sports Bar on jälleen auki kaikille asiakkaille ja siellä on luvassa pelaaja- ja valmentajahaastatteluita.

Yonoton-mobiilisovelluksen kautta pääset tilaamaan ruokaa ja juomaa pikatiskeille. Palvelun avulla tuotteita on mahdollista tilata etukäteen niin isoille tai pienille ryhmille sekä yksittäisille henkilöille. Tilaukset tulee tehdä Yonoton-mobiilisovelluksen kautta, jonka saa ladattua App Storesta tai Google Playsta. Tilauksen voit tehdä vaikka ottelua edeltävänä päivänä.

Otteluun kulkee ympäri Seinäjokea Stadionbussit, joilla pääset paikalle otteluun hyvissä ajoin ennen ottelua. Bussimatkan hinta on 3 euroa. Voit tutustua reitteihin ja aikatauluihin suoraan Komia-liikenteen nettisivuilta: www.komialiikenne.fi

Katsojat otetaan tähän otteluun sisään Kannattajapäädyn puoleisesta pääportista. Paikalle mahdollisesti tulevat HJK-kannattajat kulkevat suoraan Itäpäädyn taakse, missä heille on oma sisäänpääsynsä ja omat palvelunsa anniskeluineen. Itäpäätyä ei avata muulle yleisölle tässä ottelussa.

Kaikille katsojille suoritetaan turvatarkastukset, ja otteluun ei saa tuoda kiellettyjä esineitä. Palloliiton ohjeistus kielletyistä esineistä sekä ottelutapahtuman säännöistä, löytyy tästä linkistä.

OmaSp Stadionin SJK Shop palvelee ottelupäivinä myös sisäpuolella, Pääkatsomon lohkon 103 alta löytyy toinen fanituotemyymälä. Tervetuloa ostoksille!

Parkkitilat ovat alueella rajalliset, joten kannattaa suosia julkisia kyytejä tai polkupyöriä. Pyöräparkit löytyvät OmaSp Stadionin tapahtumatorin laidalta. Parkkipaikkoina palvelevat Wallsportin ja jääurheilukeskuksen parkkipaikat, Joupiskan laskettelukeskuksen alue sekä Alaseinäjoenkadun varrella oleva lisäparkkipaikka. Parkkitiloja löytyy myös noin 300 metrin päästä Seinäjoki Areenan alueelta ja Framin parkkihallista.

Ennakkolippuja myydään Pääkatsomoon, Eteläkatsomoon sekä Kannattajapäätyyn. Liput ovat numeroituja istumapaikan mukaan, poislukien Kannattajapääty. Kannattajapäädyn keskiosan lohkot 125 ja 126 ovat varattu SJK:n epävirallisen kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomoksi.

Ennakkoliput otteluun ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä SJK Shopissa OmaSp Stadionilla.

Tervetuloa viihtymään Seinäjoen OmaSp Stadionille!