123 456 7890

Viekö viikatemies vai korjaako Kerho potin?
Seinäjoen Jalkapallokerhon toinen kausi Kakkosessa ei olisi voinut juuri mehukkaammin alkaa. Komea vierasvoitto Kokkolassa antoi uskoa joukkueen ajatuksiin, tuoreen valmentajan, Esa Haanpään tekemisen teeseihin ja siihen, että mahdollisuuksia on ihan mihin vain, kunhan ehjänä pysytään.

Kerhon ensimmäisessä kotiottelussa saadaan jännittää, heiluuko vappuisan viikatemiehen kuoloa kylvävä työkalu, vai korjaako Kerho potin ja jatkaa puhtaalla pelillä Kakkosen Lohko C:ssä.

Ottelu Kokkolassa oli Kerholle kauden 2009 kymmenes koitos. Koska Kipparihallista lähti voitto mukaan, on saldo nyt, treenipelit mukaan luettuna, komea: kahdeksan voittoa, pari tasapeliä, eikä ainuttakaan tappiota. On syytä kuitenkin pitää mielessä, ettei harkkamatseista pojoja herahda. Niitä tarvitaan siis lisää nyt myös kotiotteluista.

Lauantaina Jouppilanvuoren tekonurmelle vieraaksi saapuva sarjanousija FC Vaajakoski on kaikin puolin uusi tuttavuus seinäjokelaiselle jalkapalloyleisölle. Toki vuosien saatossa on vaajakoskelaisia vastaan pelattu, mutta silloin vastassa olivat Kuohu ja VaPa. Nyt mennään siis uusien tuulien puhaltaessa kummankin kaupungin edustusfutiksen purjeisiin.

FCV avasi kautensa kotitappiolla rajusti rahaa lentoyhtiöiden kassoihin syytäneelle OPS-jp:lle. Lukemat olivat 2-1 vieraille, eli tiukasti tulokas kuitenkin pisti suosikille kampoihin.

Viime kaudella Kerhon kotiottelut olivat kuin suoraan Stephen Kingin tuotannosta. Tuskaa, pelkoa ja painajaisia oli tarjolla koko rahalla. Voittoa huomattavan harvoin, vaikka pelinhallintaa löytyikin. Yhteensä 13 kotiottelua tuotti vain vaivaiset viisi voittoa, joten sillä osastolla on ehdottomasti tultava parannusta, mikäli mielitään keikkua kärjen tuntumassa.

Kokkolassa ottelun aloittanut kokoonpano lienee nytkin ensisijainen vaihtoehto avaukseen. Toni Kujalan mustanpuhuva nilkka on hieman arvoitus, kuten myös maalivahti Aki Lyyskin kiukutteleva nivunen. Kumpikin pystyi kuitenkin treenaamaan perjantain viimeistelyharjoituksessa, joten pelihommat valmentaja Esa Haanpää ratkaissee vasta ottelun alla. Sen sijaan TP-Akatemian pelissä jalkaansa keskiviikkona Kuopiossa loukannut Jyri Reinilä lienee joukkosidontapaikan hemmoja. Johannes Saranpää on luonnollisesti pois kuvioista edelleen, mutta Henri Saranpää treenaili joukkueen kanssa perjantaina.

On aivan varmaa, että OPS-jp:n kauden avauksessa ahtaalle laittanut FCV, joka Keski-Suomen Piirin cupissa ahdisteli itseään Veikkausliigan JJK:ta, tulee lujaa ja haluaa pistää parastaan saalistaakseen kauden avauspinnat.

FCV ei ole mikään uusi joukkue Kakkosessa, vaikka pari viimeistä kautta onkin vierähtänyt sarjaporrasta alempana. Joukkue on nähty aikaisemminkin Kakkosessa, mutta tuolloin pelireissut suuntautuivat pohjoisen ja Pohjanmaan sijaan itään ja etelään.

Liekö tilastoharhaa, vai mitä, mutta seinäjokelainen jalkapallojoukkue ei ole todella pitkään aikaan voittanut ns. pääsarjoissa kauden avaustaan niin selvästi kuin Kerho viime lauantaina voitti. Itse asiassa edellisiä voittoja saa hakea kaudelta 2007, jolloin TP-Seinäjoki kaatoi Joupiskalla Kajaanin Hakan 2-0 ja kaudelta 2001, jolloin TP-Seinäjoki yllätti Ykkösen avauksessa Tampereen Pallo-Veikot vieraissa 3-1. Toisaalta 2005 TP-Seinäjoki konttasi kotiavauksessa peräti 4-0 Kraftia vastaan. Vuonna 2006 lohkesi maaliton tasapelipiste Teerijärveltä oranssipaidoille. Sepsi-78:n avaukset seuran viimeisimmällä Kakkosen vierailulla sujuivat seuraavasti: 2007 OPS-jp vieraissa 3-1 tappio, 2006 Kraft kotona 1-1 -tasapeli, 2005 Virkiä vieraissa maaliton tasapeli. Ei tämä lähihistoria mitenkään mairittele kumpaakaan SJK:n perustajajäsentä. Niinpä Kerholla on mahdollisuus pistää asiat kondikseen kertaheitolla.

Alku oli siis lähes uskomattoman hyvä, mutta jokainen joukkuehan on täsmälleen niin erinomainen kuin sen viimeinen peli, eli siinä mielessä myös FCV on syytä ottaa erittäin vakavasti, tai pitkän viikonlopun sunnuntai saattaa tuntua vieläkin pidemmältä kuin normaalisti.

Joukkueen tekeminen on kuitenkin ollut hyvää, huumori hirtehistä ja halut näyttää hulvattoman kovat. Aina on niitä, jotka himoitsevat vahingonilokseen tappiota kotikaupungin joukkueelleen ja se on oikeasti todella sääli.

Kun seurarajat on saatu kaatumaan, Kerho perustettu nostamaan Seinäjoen jalkapallo takaisin sille tasolle, missä sekä Sepsi-78, että TP-Seinäjoki ovat päässeet vuosien saatossa käymään, toivoisi todella, että yleisö ja yhteistyökumppanit puhaltaisivat yhtä voimakkaasti yhteen hiileen kuin pelaajatkin.

Nyt olisi aivan loistava paikka näyttää, miten vahvasti joukkueen takana seisotaan. Vappusää tuskin paljon paranee siitä, mitä on viime päivät nähty. Alla on komea voitto. Luvassa on taistelua loppuun saakka. Maaleja Kerho on lyhyen historiansa aikana tarjoillut kannattajilleen enemmän kuin moni muu ns. perinteinen seura on ikinä pystynyt tällä tasolla latomaan.

Pelaajat ja seurajohto toivovat, uskovat ja odottavat kaikkien jalkapalloihmisten tunnustavan lauantaina väriä oikein tosissaan.

Viime viikonloppuna Klopit vei omalla tekemisellään kannattamisen Kokkolan leveysasteella ihan uuteen ulottuvuuteen. Nyt on syytä myös satunnaisten kannattajien kerätä itsensä liikkeelle, vaikka nyt vappu olikin. Tai ehkä juuri siitä syystä. Mikäs sen hulppeampaa kuin katsella kunnon peliä Joupiskalla lauantaina alkaen klo 16.00. Muuta ei voi luvata kuin sen, että kotijoukkue taatusti haluaa ottaa toisen peräkkäisen voittonsa. Kauden avauksessa ei moista ole seinäjokisen futisjoukkueen nähty Kakkosessa tai ylempänä tekevän, Luoja tietää, miten pitkään aikaan. Nyt viimeistään on korkea aika pistää aikakirjat uuteen uskoon.

Kuvagalleria