123 456 7890

Maanantaina 6.7. klo 18.30 pelataan Lahden Kisapuistossa FC Lahti – SJK. Molemmat joukkueet pelasivat viime viikolla europelejä, kun SJK kohtasi islantilaisen FH Hafnarfjördurin Helsingin Sonera Stadionilla ja FC Lahti isännöi Lahden stadionilla ruotsalaista Elfsborgia. Lahdessa euroilta oli kotijoukkueen kannalta positiivisempi, sillä FC Lahti nappasi komeasti 2-2 -tasapelin, SJK:n kaatuessa turhauttavasti 0-1 numeroin. Tärkein kysymys ottelun alla onkin, että kumpi joukkueista pärjää paremmin otteluruuhkassa ja pystyy paremmin keskittymään tähän Veikkausliigan kohtaamiseen. SJK matkusti Lahteen jo sunnuntaina.

Molemmilla joukkueilla on varmasti hieman ajatukset europelissä. Se on ihan luonnollista. Mutta Veikkausliiga on meidän päivätyömme ja tämä on paluu takaisin normaaliin – todella tärkeä peli molemmille, kommentoi SJK:n valmentaja Chris Cleaver.

SJK pelaa tulevalla viikolla kolme ottelua, joista kaksi on Veikkausliigaa. Maanantain ottelun lisäksi torstaina jatkuu europelit ja sunnuntaina kohdataan kotona KTP.

Tämä koko alkava viikko on erittäin tärkeä loppukautta ajatellen. Asiat voivat muuttua valtavasti tämän viikon aikana. Toivotaan että nimenomaan hyvään suuntaan. Eli kuten sanoin, tämä on todella tärkeä peli sarjataulukon kannalta, että pysymme mukana kärjen vauhdissa. Ja Lahdella on varmasti samat ajatukset, Cleaver jatkaa.

Siitä on paljon kiinni kumpi on pystynyt palautumaan paremmin, kumpi pystyy keskittymään ja valmistautumaan tähän otteluun paremmin, päättää Cleaver.

Kamppailusta tuskin tulee suurimaalista, sillä vastakkain ovat joukkueet jotka ovat molemmat päästäneet vähiten maaleja. SJK 11 maalia ja Lahti 12, joten puolustuspeli on kunnossa. SJK on kuitenkin onnistunut maalinteossa peräti tuplasti lahtelaisia useammin. Joukkueiden viime kauden liigakohtaamiset päättyivät kaikki 1-1 tulokseen, tällä kaudella on kohdattu kerran ja Lahti voitti 1-0. SJK lähteekin Lahteen revanssimielessä.

FC Lahti – SJK Lahden kisapuistossa maanantaina 6.7. klo 18.30. Ottelu näkyy suorana ISTV:ssä ja Seinäjoella sitä voi katsoa myös Carlsberg Sports Barissa.

Akseli Pelvas ja Tuco hätyyttämässä FH:n maalivahtia torstain europelissä.

FC Lahti on kovempi mitä sarjataulukko kertoo

Kovilla odotuksilla kauteen lähteneen FC Lahden kausi on ollut pettymys. Joukkueen piti taistella jopa mestaruudesta tai ainakin mitalisijoista, mutta alkukauden surkeiden tulosten vuoksi sijoitus on jäänyt toistaiseksi kahdeksanneksi. Joukkue on kuitenkin parempi kuin sarjataulukko kertoo. Parhaimmillaan FC Lahti on kivikova joukkue, joka voi kaataa kenet tahansa ja haastaa jopa europeleissä suurempia seuroja – kuten nähtiin viime torstaina Lahden stadionilla. FC Lahti puristi silloin Ruotsin pääsarjassa toisena olevalta Elfsborgilta 2-2 tasapelin kotikentällään. Se on pystynyt nappaamaan tasapelin HJK:lta ja kaatamaan SJK:n kauden ensimäisessä kohtaamisessa.

Toukokuussa SJK vieraili Lahdessa ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja tuolloin FC Lahti nappasi kauden ensimmäisen voittonsa 1-0 voitolla. Maalintekijänä oli tuolloin komealla volleylla Aleksi Ristola. SJK:lle tappio oli kauden ensimmäinen.

FC Lahden paras maalintekijä on brasilialainen, Fluminesesta lainalla oleva Leandro Alves, jolla on kasassa neljä maalia. Alves onkin tällä hetkellä Lahden vaarallisin pelaaja ja aiheuttaa paljon harmia vastustajan puolustuksille. Keskikenttäpelaaja Xhevdet Gelan kanssa saa olla tarkkana, sillä mies on laukonut eniten kohti maalia Lahden joukkueesta – toistaiseksi onnistunut kuitenkin vain kerran. Myös miehen keskitykset ruokkii mainiosti kärjessä kirmaavaa Alvesia.

Lahti vahvisti rivejään vielä kesäkuun loupussa, kun sopimuksettomaksi Unkarin Ujpestissa jäänyt, kongolainen hyökkäyspään pelaaja Aristote Mboma liittyi joukkueeseen. Kinshasassa syntynyt Mboma on asunut Suomessa 14-vuotiaasta asti ja hän teki Veikkausliigadebyyttinsä Hongan paidassa viime kaudella. Kolmessa pelissä syntyi tuolloin yksi maalikin. Viime vuoden kesäkuussa hän kuitenkin teki sopimuksen unkarilaisseuran kanssa.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas uskoo että nyt 21-vuotiaasta Mbomasta on vielä paljon iloa joukkueelle.

Tosi mielenkiintonen pelaaja. Rohkea, uskaltaa haastaa ja menee kovaa tilanteisiin, Korkeakunnas analysoi seuran verkkosivuilla.

Hän on uudenlainen pelaajatyyppi. Hän on harjoitellut hyvin ja heti valmis pelaamaan. Pystyy pelaamaan laidalla ja keskushyökkääjänä ja tuo hyvän lisän joukkueeseen, jatkaa Korkeakunnas.

Samalla Lahti päästää seuran toisen Brasilian Fluminesesta lainalla olleen hyökkääjä Leandro Mottan näytille Ukrainan liigan FC Metallurgiin. Motta ei siten ole pelaamassa SJK:ta vastaan maanantaina. Sivussa on myös keskikenttäpelaaja Pekka Lagerblom, joka jouduttiin ottamaan vaihtoon torstain europelissä jo ensimmäisellä puoliajalla loukkaantumisen johdosta, sekä puolustaja Henri Toivomäki.

Cedric Gogoua ilmataistelussa Lahden pelaajien kanssa viime kaudella.

SJK lähtee hakemaan voittoa

Kesäkuu oli SJK:lta toistaiseksi heikoin pelikuukausi tällä kaudella, sillä viidestä ottelusta se voitti vain kaksi ja pelasi kerran tasan. Tappiot tuli sarjassa edellä olevilta HJK:a ja RoPS:a. Takana neljäntenä ollut, mutta nyt viidenneksi tipahtanut IFK Mariehamn voitettiin kerran ja toisella kohtaamisella tasattiin pisteet 1-1 tuloksella. Jos SJK haluaa taistella vielä mestaruudesta tosissaan, sen pitää alkaa taas voittamaan otteluita toden teolla. Ensimmäinen paikka näyttää että tahtoa vielä on, tarjoutuu maanantaina.

Täytyy kuitenkin muistaa että SJK on vasta nuori Veikkausliigaseura ja puheet mestaruudesta on toistaiseksi vain suurta unelmaa. Seuran virallisena tavoitteena on haastaa HJK ja selviytyä europeleihin myös ensi kaudeksi. Mahdollisuus mestaruuteen edelleen on, mutta se vaatii jo muiden epäonnea ja itseltä nappisuoritusta. Kaikenkaikkiaan kausi on sujunut kuitenkin hyvin, sillä SJK on näyttänyt tulleensa tosissaan suomalaiselle liigakartalle ja tappelevansa kärkisijoista tälläkin kaudella. Se on parhaillaan kolmantena ja eroa kärjessä olevaan HJK:hon on yhdeksän pistettä. Ero tuntuu kovalta, mutta HJK:lla onkin kolme peliä enemmän pelattuna. Rästiottelut voittamalla SJK olisi tasapisteissä hallitsevan mestarin kanssa ja siinä tapauksessa todennäköisesti paremmalla maalisuhteella myös kärjessä.

SJK pääsee Lahteen jälleen lähes täydessä iskussa, sillä vain Marco Matrone on sivussa. Matronekin on jo pystynyt aloittamaan harjoittelun ja jos kuntoutuminen jatkuu hyvänä, hänet nähtäneen kentillä jo muutaman viikon päästä.

Viime kaudella SJK:n erikoistilanteet olivat sarjan parhaita, tällä kaudella on näyttänyt että onnistumisia ei samaan malliin ole näistä tullut.

Kuitenkin noin joka neljäs meidän maaleista on tullut erikoistilanteista, mikä on oikeastaan aika hyvä prosentti. Tänä vuonna ei kuitenkaan ehkä ole ihan samaan tapaan tullut näistä onnistumisia kuin viime kaudella. Yksi iso syy tähän on että vastustajat tietävät että me yritämme jotain erikoista. Vastustajat ovat paremmin hereillä ja he ovat skoutanneet erikoistilanteemme nyt paremmin. Mutta meidän täytyy harjoitella näitä lisää ja toteuttaa suunnitelmaa, muistuttaa valmentaja Chris Cleaver.

FC Lahti – SJK näkyy suorana ISTV:ssä alkaen klo 18.20 ja Seinäjoella sitä voi seurata Carlsberg Sports Barissa. Ottelu potkaistaan käyntiin Lahden Kisapuistossa klo 18.30.

Ottelun jälkeen SJK matkustaa Helsinkiin, mistä se lähtee tiistaina kohti Islantia ja UEFA Europa Leaguen ensimmäisen kierroksen toista osaottelua.

Jussi Vasara oli kahdesti lähellä maalia torstain euro-ottelussa.