123 456 7890

Veikkausliigan runkosarjaa on pelaamatta vielä neljä täyttä ottelukierrosta, kun mukaan lasketaan ensi lauantaina pelattava SJK – KuPS -ottelu. Runkosarjan päätöskierroksen ajankohta on nyt myös vahvistettu.

Koska HJK:n raivasi tiensä jatkoon Eurooppa-liigan karsinnoissa ja varmistettua lohkovaiheen paikan eurocupeissa HJK pelaa euro-ottelun joka tapauksessa torstaina 8.9. Tämän myötä Veikkausliigan runkosarjan viimeinen kierros pelataan sunnuntaina 11.9. ja kaikki ottelu alkavat kello 16.00.

Veikkausliigan runkosarjaa on jäljellä neljä ottelua, ja loppukierroksilla taistelu pääsystä kuuden parhaan joukkoon ja Mestaruussarjaan jatkuu tiukkana. SJK:n maanantain voiton ansiosta SJK nousi tasapisteisiin FC Interin ja AC Oulun kanssa, neljäntenä oleva FC Haka on vain kolmen pisteen päässä. Kärkikolmikko KuPS, FC Honka ja HJK on paikkansa Mestaruussarjassa jo varmistanut.

SJK kohtaa seuraavaksi juuri sarjakärjessä olevan KuPS:n Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Ottelu on SJK:n ainoa kotiottelu elokuussa ja se pelataan tulevana lauantaina 20.8. klo 17:00. Liput otteluun myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa.

Tuon jälkeen SJK matkustaa HJK:n vieraaksi Helsinkiin sunnuntaina 28.8. ja runkosarjan viimeinen kotipeli on huikea herkkupala, kun SJK ja VPS kohtaavat Pohjanmaan derbyssa lauantaina 3.9. Ottelussa saatataan jo ratkaista Pohjanmaan alueen herruuden lisäksi loppusarjapaikat. Lisäksi pelin jälkeen OmaSp Stadionin Hetki-areenalla esiintyy Klamydia. Runkosarja päättyy sunnuntaina 11.9. vierasottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Loppusarjojen ohjelmat selviävät sen jälkeen. Löydät ajan tasalla olevat ohjelmat SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.

Runkosarjan jälkeen Veikkausliiga jakaantuu kuuden parhaan joukkueen Mestaruussarjaan ja sijoille 7.-12. runkosarjassa sijoittuneiden Haastajasarjaan. Kummassakin pelataan yksinkertainen sarja, jonka päätteeksi määräytyvät lopulliset sijoitukset kaudella 2022. Sekä Mestaruus- että Haastajasarjaan lähdetään runkosarjan pisteiden pohjalta.

Edessä on myös kamppailu paikoista Eurolopputurnaukseen, jonne pääsee Mestaruussarjan jälkeen sijoille 3.-6. sijoittuneet joukkueet sekä vähintään Haastajasarjan paras joukkue. Suomen Cupin voittajasta riippuen mahdollisesti myös Haastajasarjan kakkonen. Eli 7. tai 8. sijalta on edelleen mahdollisuus kamppailla europaikoista.

Mestaruus- ja Haastajasarja käynnistyvät sunnuntaina 18.9. Mestari kaudella 2022 on selvillä viimeistään sunnuntaina 16.10. Mestaruus- ja Haastajasarjan lopullinen otteluohjelma vahvistuu runkosarjan päättymisen jälkeen.

Mestaruussarjan ykkönen on Suomen mestari kaudella 2022 ja saa sen myötä paikan ensi kauden Mestarien liigan karsintoihin. Varma europaikka Konferenssiliigan karsinnoissa on tiedossa myös hopeamitalistille. Kolmas paikka eurocupeissa menee Suomen Cupin mestarille, mutta jos cup-mestari sijoittuu Veikkausliigassa kahden parhaan joukkoon, paikka menee Veikkausliigan pronssijoukkueelle.

Neljäs europaikka kauden 2023-24 eurocupeissa ratkaistaan Eurolopputurnauksessa, joka pelataan nyt kahden kauden tauon jälkeen koronatilanteen supistettua kahta edelliskautta. Eurolopputurnaukseen pääsevät paras ilman suoraa eurocup-paikkaa jäänyt Veikkausliigajoukkue sekä neljä seuraaville sijoittunutta joukkuetta. Riippuen Suomen Cupin mestarista nämä ovat joko Mestaruussarjan 3. sekä Mestaruussarjan sijoille 4.-6. sijoittuneet joukkueet ja Haastajasarjan ykkönen tai – jos Suomen Cupin mestari on Veikkausliigassa joko ykkönen tai kakkonen – Mestaruussarjan 4. sekä Mestaruussarjan sijoille 5.-6. sijoittuneet joukkueet ja Haastajasarjan kaksi parasta joukkuetta. Myös siinä tapauksessa, että Suomen Cupin mestari sijoittuu Veikkausliigassa sijoille 3.-7. Haastajasarjan kakkonen nousee eurolopputurnaukseen, sillä cupin kautta europaikan jo saavuttanut joukkue ei eurolopputurnauksessa pelaa.

Eurolopputurnaus pelataan siten, että parhaalta sijalta siihen lähtevä joukkue pääsee suoraan finaaliin. Neljä muuta joukkuetta pelaavat yksiosaiset pudotuspelit, joiden voittaja pääsee finaaliin. Finaali pelataan kaksiosaisena ja yhteistuloksella parempi joukkue vie viimeisen jaossa olevan eurocup-paikan. Veikkausliigan loppusijoituksiin Eurolopputurnaus ei vaikuta.

Eurolopputurnauksen avauspelit pelataan keskiviikkona 19.10. ja nuo ottelut voitokkaasti selvittäneet joukkueet kohtaavat lauantaina 22.10. Tämän ottelun voittaja kohtaa Eurolopputurnauksen huipentumassa kauden päätteeksi parhaalta sijoitukselta sinne yltäneen joukkueen keskiviikkona 26. ja lauantaina 30.10. pelattavissa finaaleissa. Nämä päivät ovat runkopäiviä ja tarkentuvat myöhemmin.