123 456 7890

SJK kohtaa ensi sunnuntaina KuPS:n vierasottelussa ja sen jälkeen on Veikkausliigan runkosarjasta puolet pelattuna. Runkosarjassa pelataan 22 ottelua ja elokuun jälkeen sarja jaetaan kahtia mestaruus- ja haastajasarjaan. Runkosarjassa kerätyt pisteet ja maalit jäävät voimaan loppusarjoihin.

Varsinaisessa runkosarjassa kaikki joukkueet pelaavat toisiaan vastaan kahdesti. SJK on kohdannut kahdesti muista joukkueista jo HJK:n ja molemmilla kerroilla päädyttiin tasapeliin. Kokonaan kohtaamatta on vielä KuPS ja IFK Mariehamn.

Kymmenestä pelatusta ottelusta, vain kaksi on päättynyt niukkaan maalin tappioon. Nämä olivat kotiottelut Ilvekselle ja FC Hongalle. Myös voitot ovat olleet niukkoja ja niitä on kerätty kolme. SJK on voittanut HIFK:n, FC Interin ja KPV:n. Varsinkin FC Inter voitto oli maukas, sillä se tuli vierasottelussa. Viidesti on päädytty pistejakoon tasapelillä. Harmillisesti SJK on menettänyt johtonsa neljässä viimeksi pelaamassaan ottelussa. FC Lahti ja HJK vierapeleissä vastustaja onnistui tasoittamaan ottelun aivan ottelun viimehetkillä. Pelkästään niiden otteluiden voitoista saaduilla pisteillä, SJK johtaisi sarjaa. Nyt SJK on valahtanut seitsemänneksi. Veikkausliiga onkin ollut tällä kaudella ennätystasainen ja tasapelejä on nähty enemmän kuin koskaan. Myös taulukossa piste-erot ovat ennätyksellisen pienet. FC Inter johtaa sarjaa 17:sta pisteellä ja SJK on heistä vain kolmen pisteen päässä. SJK ja FC Inter kohtaavat OmaSp Stadionilla maanantaina 1.7. Yhdelläkin voitolla voi nousta suoraan sarjan kärkeen.

Kaikissa SJK:n tämän kauden kymmenessä pelissä on pelannut ainoastaan Denys Oliinyk, Jude Arthur ja Sergei Eremenko. Heistä Oliinykilla on myös eniten peliminuutteja, yhteensä 833. Vaikka Eremenko onkin pelannut kaikissa otteluissa, on hänen peliminuuttinsa vasta kuudenneksi suurimmat. Eremenkolla on kasassa 707 minuuttia. Täydet yhdeksän ottelua ja 810 minuuttia on pelannut Jesse Öst, José Nadson, Moshtagh Yaghoubi ja Trevor Elhi. Kahdeksan ottelua on Mehmet Hetemaj‘lla ja Boris Kadio on pelannut seitsemässä ottelussa. SJK on käyttänyt 24 pelaajaa tämän kauden Veikkkausliigassa. Paras maalintekijä on Denys Oliinyk, joka viimeisteli viime ottelussa RoPS:n verkkoon kauden neljännen maalinsa. Kuudella pelaajalla on yksi maali tilillään. Oliinyk on antanut kaksi maaliin johtanutta syöttöä ja johtaa sillä joukkueen sisäistä syöttöpörssiä. Hänellä on myös eniten laukauksia kohti maalia, kaikkiaan 15 vetoa kohti maalia. Toiseksi ahkerin laukoja on Moshtagh Yaghoubi, jolla on 14 laukausta kohti maalia. Kolmanneksi eniten niitä on Serge Atakayilla, kaikkiaan 11. Atakayi lähtee kesäkuun alussa takaisin Glasgow Rangersiin, mistä hän on ollut lainalla alkukauden.

SJK:n yleisin avauskokoonpano on tällä kaudella Veikkausliigassa ollut tähän asti peliminuuttien mukaan: Jesse Öst (810 min), José Nadson (810 min), Boris Kadio (630 min), Trevor Elhi (810 min), Dani Hatakka (589 min), Moshtagh Yaghoubi (810 min), Mehmet Hetemaj (629 min), Sergei Eremenko (707 min), Denys Oliinyk (833 min), Serge Atakayi (671 min) ja Batista (420 min).

Vaihdosta sisään on tullut useimmin: Jude Arthur ja Maximo Tolonen (4 kertaa), Batista ja Joona Lautamaja (3 kertaa). Viisi pelaajaa on tullut vähintään kaksi kertaa vaihdosta kentälle.

Veikkausliigan uudessa sarjajärjestelmässä pelataan vielä kauden jälkeen niin sanottu euroturnaus, missä joukkueet sijoilta 3-7 kohtaavat toisensa ja pelaavat kolmannesta europaikasta ensi kaudelle. Mestaruuden voittava joukkue saa paikan Mestareiden Liigan karsintaan, hopeaa voittava joukkue ja Suomen cupin finaalin voittava joukkue saa paikan Eurooppa-liigan karsintaan. Kolmas Eurooppa-liigan karsintapaikka ratkeaa Veikkausliigan europeliturnauksessa. Suomen cupin finaalissa lauantaina 15.6. kohtaavat IFK Mariehamn ja Ilves ja jos finaalin voittaja on sijoilla 3-7 kauden päätteeksi, ei se joukkue osallistu europeliturnaukseen, vaan paikka menee 8. sijoittuneelle. Pelattavaa riittää siten aivan kauden loppuun saakka. Suomen cupin finaalin vuoksi, perjantaille 14.6. alunperin merkitty SJK – IFK Mariehamn -ottelu, siirtyi pelattavaksi 15.8.

Löydät Veikkausliigan sarjataulukon tästä linkistä ja SJK:n kaikki runkosarjan pelatut ja tulossa olevat ottelut tästä linkistä. Loppusarjojen ohjelmat julkaistaan heti elokuun jälkeen.

SJK:n seuraava ottelu on siis ensi sunnuntaina 2.6. klo 18:30 pelattava KuPS – SJK. Peli näkyy suorana Ruutu-palvelusta.