123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho aloitti Veikkausliigan viime sunnuntaina Turussa FC Interin vieraana ja kausi alkoi 1-1 tasapelillä. Nyt vuorossa on kotiavaus ja se pelataan sunnuntaina 19.4. klo 16.00 ja pelipaikkana on SJK:n varakenttä Jouppilanvuoren tekonurmella.

SJK isännöi ottelussa Rovaniemen Palloseuraa, joka tiputti talvella SJK:n Liigacupista puolivälierässä rangaistuspotkuilla. RoPS:n hyvä vire kuitenkin katosi kevään alkaessa ja joukkue hävisi viimeksi viime torstaina Suomen Cupissa rumin 7-3 luvuin FC Interille.

Nyt saadaan kotiavaukseen varmasti sisuuntunut RoPS vastaamme. Nähtiin jo Liigacaupin pelissä ja omassa kauden avauksessamme, miten vaikeaa on murtaa koko joukkueen puolustus. Se mitä meidän pitää tehdä paremmin, on että pidämme pelimme tasapainossa ja tietyssä mallissa. Keskitytään pelaamaan. Maalit kyllä tulee. RoPS on vaarallinen joukkue erikoistilanteissa ja vastaiskuissa ja se on myös myös erittäin fyysinen joukkue. Tulee varmasti kova peli sunnuntaina, arvioi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

RoPS:n vahvuudet on hyvin myös pelaajiston tiedossa.

He ovat erittäin kovaa prässäävä joukkue ja koittavat kaikin tavoin tehdä meidän pelinrakentamisen vaikeaksi. He prässäävät vielä vaikka pallo olisi jo yli sivurajan, naurahtaa SJK:n keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj.

RoPS tulee varmasti taas tappelemaan melko kovaa. Mutta me olemme siihen valmiit ja osaamme laittaa kyllä vastaan ja hommaamme sen kolme pistettä, Hetemaj jatkaa päättäväisesti.

Samoilla linjoilla on myös keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen.

– Meidän pitää pelata omilla vahvuuksillamme, eli pidetään pelissä palloa ja tempoa. Jos pallo menee yli rajojen tai tulee vapaapotkuja, niin koitetaan pistää ne nopeasti liikkeelle. RoPS yrittää kaikin tavoin pitää pelin rikkonaisena ja pelissä tulee varmasti paljon sivurajaheittoja ja erikoistilanteita, Laaksonen arvioi.

SJK – RoPS Jouppilanvuoren tekonurmella, sunnuntaina 19.4. klo 16.00. Portit ja palvelut aukeavat klo 14.30. Tervetuloa kannustamaan SJK voittoon Veikkausliigan kotiavaukseen!

Joupiskalla yleisö pääsee todella lähelle kenttätapahtumia. Kuva viime kaudelta.

RoPS:n hyvä talvi kääntyi laskuun kevään myötä

Vahvan talvikauden pelannut RoPS kärsi torstaina murskatappion Suomen Cupissa, kun Inter oli Turussa vahvempi maalein 7-3. Sitä ennen viime viikonloppuna Rovaniemellä pelattu RoPS – HJK päättyi 1-3 tappioon.

Kyllä meitä nyt koetellaan. On hämmästyttävää, että peliimme on noussut näin paljon ongelmia lyhyessä ajassa. Kolmella topparilla pelaamisen vahvoja puolia ei näkynyt, vain heikkouksia. Alakerrassa on pahoja itseluottamusongelmia, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen toteaa seuran nettisivuilla

RoPS:n ykkösmaalivahdiksi tälle kaudelle hankittu Tomer Chencinski tippui ikävästi olkapäälleen kauden avausottelussa HJK:ta vastaan ja mies joutuu pitkälle sairaslomalle.

Toipuminen tällaisista operaatioista on yksilöllistä ja vaihtelevaa, ja pelikuntoon pääseminen vielä oma hommansa. Emme siis voi laskea sen varaan, että Chencinski enää tällä kaudella pelaa, RoPSin urheilujohtaja Jari Ilola linjaa RoPS:n sivuilla.

RoPS kiinnitti pikahälytyksellä maalinsa suulle MyPA:n viime kauden ykkösmaalivahdin, Ville Iiskolan joka pelasi ensimmäisen ottelunsa Suomen Cupissa FC Interiä vastaan. Vielä ei ole kuitenkaan varmaa että pelaako Iiskola loppukauden Rovaniemellä.

Meidän täytyy kartoittaa vapaita maalivahteja, mutta onneksi meillä nyt on Iiskola. Ensin selvitämme asian hänen kanssaan. Hän ei ole pelannut pitkään aikaan, ja kunto on tietenkin kysymysmerkki, Ilola jatkaa.

Liigacupissa RoPS ylsi finaaliin asti, mutta hävisi sen kotikentällään HJK:lle, joka kohdattiin myös kauden avauksessa. Seurassa jatkava Aleksandr Kokko taistelee kenties maalipörssin voitosta, mikäli pysyy terveenä. RoPS teki toissa kaudella vähiten maaleja liigassa ja viime kaudella ainoastaan TPS teki RoPSia vähemmän maaleja. Vilim Posinkovic, Michael Ibiyomi ja Simo Roiha eivät ole Kokon tasolla, mutta pystyvät paikkaamaan Kokkoa kohtuullisesti tarvittaessa.

RoPS siirtyi kolmen miehen alakertaan ja kahteen kärkeen, mutta nyt tuo uusi systeemi on joutunut kritiikin kohteeksi. Tähtipelaajiksi luettaneen useista pahoista loukkaantumisista kärsinyt Janne Saksela, joka saattaa nousta liigan puolustajaeliittiin. Hongassa loistaneen Mostagh Yaghoubin paluu Suomen kentille on niin ikään mielenkiintoista seurattavaa.

Juha Malisen tyyli ei ehkä miellytä kaikkia, mutta jos tulosta syntyy, tyylillä ei ole väliä.

Seinäjoella talvella pelatussa Liigacupin ottelussa Janne Saksela pelasti välillä pallon lähes maaliviivalta

SJK näkyy Seinäjoen kaupungissa

Ennen sunnuntain kotiavausta, SJK on näkynyt Seinäjoella aktiivisesti ja tulee vielä näkymäänkin. Muun muassa ottelun mainokset ovat pyörineet jo viikkoja viidellä isolla skriinillä, TV-mainokset pyörivät ruudussa ja kausijulkaisu SJK News ilmestyy lauantaina Seinäjoen Sanomien mukana 55 000 kotitalouteen.

Mainonnan lisäksi SJK on myös jalkautunut lähelle kannattajiaan. Perjantaina urheiluliike SuperSportin perinteisillä jalkapallopäivillä on tavattavissa SJK pelaajia, samoin heitä on perjantaina illalla SJK Kannattajille pidettävässä Meidän Kerho -illassa. Kannattajia ovat tapaamassa myös SJK:n valmennus- ja seurajohto.

Lauantaina SJK pelaajia pääsee tapaamaan Seinäjoen keskustassa Torikeskuksessa ja Epstorilla, missä pelaajat jakavat nimikirjoituksia 13.30 – 14.30 välisenä aikana. Samalla Seinäjoen keskustassa juhlitaan Komiat Karkelot -tapahtumaa, jossa on mukana Seinäjoen yrittäjiä ja ravintoloitsijoita. SJK on mukana jakamalla yhteensä 500 ilmaista pääsylippua sisältäviä SJK-kortteja, jonka rekisteröimällä voi jatkossakin tilata ennakkolippuja tai fanituotteita SJK:n verkkokaupasta. Lauantaina juhlii Seinäjoen Torikeskuksen torilla myös salibandyn tuore Suomen mestari SPV, jolle SJK tarjosi jo torstaina juhlaillallisen ravintola FC Casa Grandessa menestyksen johdosta.

Eli paljon on tehty, jotta SJK näkyy ja kuuluu Seinäjoella. Toivotaan että ihmiset löytävät sankoin joukoin kannustamaan kaupungin jalkapalloylpeyttä sunnuntaina Jouppilanvuorelle.

SJK:n joukkueessa kaikki pelaajat ovat valmiina ja terveinä kohtaamaan rovaniemeläiset. Ainoastaan Jesse Sarajärvi on edelleen sivussa.

Viime viikonloppuna SJK pelasi sarja-avauksessa Turun FC Interiä vastaan ja tuossa ottelussa SJK:n kauden avausosuman iski ruotsalainen Bahrudin Atajic. SJK:lla oli pelissä runsaasti paikkoja iskeä voitto-osumakin, mutta ottelu päättyi hieman harmittavalta tuntuneeseen 1-1 tasapeliin. Positiivisena asiana kuitenkin ehdottomasti se määrä mitä paikkoja pystyttiin pelaamalla luomaan ja voitonnälkä koko joukkueella. Jotain muuta joukkuetta tasuri vaikeassa vieraspelissä olisi kenties tyydyttänyt, SJK koki kuitenkin menettäneensä kaksi pistettä.

Olemme asettaneet tavoitteemme korkealle, joten odotuksetkin ovat sitä. Tiedän että olemme niihin kuitenkin valmiit ja pystymme niihin vastaamaan, kommentoi SJK:n kapteeni Pavle Milosavljevic.

Moni joukkue tietää jo mitä me haluamme tehdä, tai mitkä ovat meidän vahvuutemme, mutta uskoisin että meillä on vielä paukkuja jäljellä ja pystymme yllättämään vastustajat. Tästä tulee mielenkiintoinen kausi. Toivottavasti myös menestyksekäs, sanoo SJK:n maalivahti ja varakapteeni Mihkel Aksalu.

Lipunmyynti ja palvelut

SJK isännöi Veikkausliigan kotiavauksessa Rovaniemen Palloseuraa. Ottelu pelataan Jouppilanvuoren tekonurmella ja se alkaa su 19.4. klo 16.00. Portit ja palvelut Joupiskalla aukeavat klo 14.30 ja Wallsport Areenan parkkipaikalta ihmiset ohjataan sisään tekojääradan kautta. Paikanpäälle on tuotu paljon siirrettäviä lisäkatsomoita.

Liput otteluun on jo ennakkomyynnissä SJK Shopissa, sekä ennakkomyyntipisteissä:
– Citymarket Jouppi
– Citymarket Päivölä
– Prisma
– ABC Seinäjoki
– Coffee House
– Wilson
– Hospoda Korbel
– Wallsport Areena

Liput ennakkoon aina kaksi euroa halvemmalla.

Liput portilta:
15 � (normaali)
10 � (opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset)
5 � (lapset 6-16 vuotta)
Ilmaiseksi lapset alle 6 vuotta ja sotaveteraanit.

Tervetuloa katsomaan Veikkausliigaa Joupiskalle! Paikanpäällä futis on parasta.

ISTV lähettää suorana

ISTV:ltä näkee jokaisen Veikkausliigaottelun suorana, ei pelkästään SJK:n otteluita. Hintaa palvelulla on vain 9,90 euroa / kk.

Myös sunnuntain SJK – RoPS lähetetään HD-tasoisena, viidellä kameralla kuvattuna ja selostettuna suorana lähetyksenä.

ISTV:n lähetyksiä pääsee katsomaan ja tilaamaan tästä linkistä:

ISTV Liveottelut: Veikkausliiga