123 456 7890

SJK avaa Veikkausliigakauden OmaSp Stadionilla keskiviikkona 5.4. FC Lahtea vastaan. Ottelu on SJK:n 100:s Veikkausliigaottelu. Ottelu alkaa klo 19.30, Carlsberg Sports Bar aukeaa jatkossa jo kaksi tuntia ennen avauspotkua, eli keskiviikkona klo 17.30. Stadionin muut palvelut ja myyntipisteet aukeavat klo 18.00.

Viime lauantaina SJK varmisti itselleen paikan Suomen Cupin finaaliin voittamalla Hongan vierasottelussa. Ottelu meni aina jatko-otteluun sekä rangaistuspotkukilpailuun asti, joten tosipeleistä on jo tullut hyvin kokemusta.

Tämä on tuntunut jo vähän siltä kuin kausi olisi jo alkanut, kun olemme pelanneet tässä näitä Suomen Cupin otteluita. Ja se on mielestäni vain hyvä, sillä tämä Veikkausliigakauden alku tulee tähän nyt kuin jatkeeksi. Me olemme saaneet pelata tässä nyt jo kolme oikein hyvää kilpailullista ottelua, joissa on ollut pakkovoitto. Ne ovat olleet meille tosi hyviä pelejä ja tuntuu kuin jatkaisimme nyt vain siitä. Sarja-avaus ei varmaan siinä mielessä tuo pelaajillekaan mitään lisäpaineita, vaikka se aina tietenkin iso juttu onkin, kertoo SJK:n päävalmentaja Sixten Boström.

Se minua tällä hetkellä ilahduttaa kaikkein eniten, että vaikka meillä on vielä töitä tehtävänä sen kanssa, että saamme meidän pelimme kulkemaan juuri siten kuin haluamme – tai että vaikka meidän pelaajat jo tietävät, mitä heidän tulee kentällä tehdä, mutta se ei ole vielä täysin näkynyt meidän pelissä – niin me olemme kuitenkin raapineet voittoja tässä kokoajan. Se kyllä kasvattaa tämän joukkueen sisäistä moraalia. Vaikka kaikki ei vielä aina ole niin hienon näköistä, niin me raavitaan voitto näistä peleistä. Se on tosi hyvä asia, sanoo Boström lopuksi.

Lauantaina pitkäksi venynyt ottelu Hongan kanssa ei huoleta SJK:n maalivahti Mihkel Aksalua, eikä liioin se tosiasia, että SJK pelaa keskiviikon jälkeen jälleen jo ensi lauantaina.

Ei se vaikuta mitään. Jätkät ovat tehneet hyvää duunia pre-seasonilla ja kaikki on mennyt meillä oikein hyvin. Palautuminen on huomattavasti helpompaa, kun olemme voittaneet pelin. Se että pääsimme Suomen Cupissa finaaliin ja pääsemme pelaamaan sen kotikentällämme, oli kaikkein tärkeintä, sanoo Aksalu.

Nyt joukkue on valmiina odottamassa, että Veikkausliigakausi alkaa keskiviikkona. Etenemme peli kerrallaan eteenpäin ja meillä ei ole mitään muuta tavoitetta kuin mestaruus. Sitä lähdemme hakemaan, Aksalu jatkaa päättäväisesti.

Samoilla linjoilla on keskikenttäpelaaja Matti Klinga, joka on pelannut pre-seasonilla lähes täydet minuutit jokaisessa ottelussa.

Mielestämme olemme valmiita kauden avaukseen. Hommat on mennyt Sikun alaisuudessa nyt koko ajan parempaan suuntaan ja hommat alkavat olemaan selkeitä kaikille. Viimeiset hankinnatkin ovat päässeet jengiin sisään ja ovat valmiina kauteen, sanoo Klinga.

Itselläni on pre-seasonista hyvät fiilikset. Olen ollut terveenä koko ajan, saanut treenata hyvin sekä pelannut koko ajan, joten olen hyvässä kunnossa. Aika optimaalinen treenikausi siinä mielessä itsellä. Lisäksi on tullut onnistumisia, neljä syöttöä ja kolme maalia Cupissa, joten tosi hyvin on itsellä mennyt. On todella hyvä lähteä kauteen, Klinga jatkaa lopuksi.

SJK – FC Lahti Veikkausliigan avausottelu keskiviikkona 5.4. klo 19.30 Seinäjoen OmaSp Stadionilla.

Ottelu näkyy suorana myös ISTV:n ja Ruutu+:n maksullisista palveluista. Ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä OmaSp Stadionin SJK Shopissa. Lisätietoja lippujen hinnoista ja ottelupäivän järjestelyistä, saat tämän ennakon alaosasta. Tervetuloa viihtymään huippuolosuhteissa, suomalaisen huippufutiksen pariin OmaSp Stadionille!

FC Lahti vieraaksi

Viime kaudella kahdeksanneksi sijoittunut FC Lahti on vaikeasti arvioitava joukkue. Heidän pelinsä perustuu tiukkaan puolustukseen ja parhaimmillaan nuori joukkue voi kaataa kenet vaan Veikkausliigassa. Toisaalta joukkue voi myös romahtaa pelissä kuin pelissä, joten joukkueen pahin ongelma on viime vuosina ollut ailahtelevaisuus. SJK:lle Toni Korkeakunnaksen valmentama FC Lahti on aina ollut kuitenkin vaikea vastustaja. SJK on voittanut FC Lahden vain kerran. Tuo tapahtui viime kaudella OmaSp Stadionilla.

Tälle kaudelle FC Lahti vahvistui keskikentän osalta merkittävästi, kun aikoinaan Jaron paidassa loistanut saksalais-brasilialainen Hendrik Helmke napattiin joukkueeseen. Puolustukseen siirtyi PS Kemistä SJK:ssa pelaajakasvatuksensa saanut Kalle Taimi ja laitapelaajaksi kiinnitettiin VPS:stä paluumuuttaja Loorents Hertsi. Pahin menetys oli nuoren huippulupauksen, Jasse Tuomisen siirtyminen Valko-Venäjän BATE Borisoviin. Lupaavat Santeri Hostikka ja Mikko Kuningas jatkavat edelleen riveissä.

Talvikausi ei ole Lahdelta sujunut kovinkaan mallikkaasti, sillä ainoa voitto Suomen Cupin otteluissa tuli JJK:sta 3-2-luvuin. Ykkösen FC Haka nappasi Lahdesta tasapelin ja Kakkosen MP nöyryytti lahtelaisia voittamalla 3-2. FC Lahti haki Suomen Cup-taipaleen päätyttyä uutta virtaa Espanjan leiriltä ja siellä joukkue pääsi hitsaamaan kuvioita yhteen. Leirin jälkeen joukkue kaatoi harjoitusotteluissa PePo:n 6-0 ja EIF:n 3-0. Viimeisestä harjoitusottelusta viime viikolla puuttui riveistä loukkaantumisen johdosta Pavel Osipov, Pyry Kärkkäinen, Hassan Sessay ja Mikko Hauhia. Heidän pelaamisensa keskiviikkona on vielä epävarmaa. Osipov on kuitenkin varmuudella sivussa, sillä hän missaa näillä näkymin koko kauden.

Marc Vales epävarma sarja-avaukseen

SJK:n andorralainen puolustaja Marc Vales, loukkasi itseään viime lauantaina pelatussa Suomen Cupin välierässä ja mies joutui tulemaan vaihtoon. Vielä ei ole varmuutta vamman laadusta, mutta hänen pelikuntoaan katsotaan tarkemmin lähempänä keskiviikon ottelua. Mistään vakavammasta ei pitäisi kuitenkaan olla kyse. SJK joutui pelaamaan hyisissä olosuhteissa täydet 120 minuuttia ja vielä rangaistupotkukilpailun perään, joten moni pelaaja joutui ottelussa koville.

Suomen Cupin ottelussa ei vielä peluutettu uusimpia vahvistuksia, mutta kaksikko Anatolé Abang ja Chema Antón todennäköisesti nähdään mukana kotiavauksessa. Jarkko Hurme ei ole vielä toipunut täysin joulukuun operaatiosta ja Matej Hradecky on aloittanut pitkän kuntoutuksen hyvin menneen operaation jälkeen. Pelikieltoja ei ole, joten Sixten Boström pääsee valitsemaan kokoonpanon kovasta ryhmästä.

Ottelun liput ja järjestelyt OmaSp Stadionilla

Portit ja palvelut aukeavat OmaSp Stadionilla tuttuun tapaan puolitoista tuntia ennen avauspotkua ja keskiviikona se on klo 18.00. Toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar palvelee jatkossa asiakkaita jo kaksi tuntia ennen avauspotkua ja se on auki myös pitkään ottelun jälkeen. Pelin jälkeen siellä on luvassa pelaajahaastatteluita sekä uutena juttuna myös valmentajien tai joukkueen taustojen haastatteluita.

Kaikki katsojat tulevat sisään otteluun pääportilta, tapahtumatorilta katsoen päärakennuksen oikealta laidalta. Itäpäädyn portit ovat tässä ottelussa kiinni.

OmaSp Stadionin SJK Shop palvelee ottelupäivinä tuttuun tapaan, mutta nyt myös sisäpuolelle, lohkon 103 alle, on saatu fanituotemyymälä. Tervetuloa ostoksille!

Jokainen SJK:n kotiottelu avataan tällä kaudella komeasti Maamme-laululla, sillä Satumaa ry:n Tangonuoret tulevat esittelemään taitojaan Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi jokaiseen otteluun.

Parkkitilat ovat alueella rajalliset, joten kannattaa suosia julkisia kyytejä tai polkupyöriä. Pyöräparkit löytyvät OmaSp Stadionin tapahtumatorin laidalta. Parkkipaikkoina palvelvat Wallsportin ja jääurheilukeskuksen parkkipaikat, Joupiskan laskettelukeskuksen alue sekä Alaseinäjoenkadun varrella oleva lisäparkkipaikka. Parkkitiloja löytyy myös noin 300 metrin päästä Seinäjoki Areenan alueelta ja Framin parkkihallista.

Vieraskannattajia ei ole ennakkotietojen mukaan tähän otteluun tulossa ja OmaSp Stadionin Itäpääty pysyy kokonaan suljettuna. Lippuja myydään Pääkatsomoon, Eteläkatsomoon sekä Kannattajapäätyyn. Liput ovat numeroituja istumapaikan mukaan, poislukien Kannattajapääty. Kannattajapäädyn keskiosan lohkot 125 ja 126 ovat varattu SJK:n kannattajaryhmän seisomakatsomoksi.

Ennakkoliput otteluun on ollut myynnissä jo muutaman viikon ja niitä saa edelleen SJK:n verkkokaupasta sekä SJK Shopista OmaSp Stadionilta. Myös kausikortteja saa edelleen SJK Shopista.

Otteluliput:

Verkkokauppa SJK Shop Portti Verkko (1,5h ennen)
Kultalippu * 60 € 62 € 65 € 65 €
Pääkatsomo 20 € 22 € 25 € 25 €
Pääkatsomo ** 15 € 17 € 20 € 20 €
Eteläkatsomo 15 € 17 € 20 € 20 €
Eteläkatsomo ** 13 € 15 € 17 € 17 €
Kannattajapääty 10 € 12 € 15 € 15 €
Kannattajapääty ** 10 € 12 € 15 € 15 €
Perhelippu*** 30 € 32 € 35 € 35 €
Perhelippu**** 60 € 62 € 65 € 65 €
Itäpääty 10 € 12 € 15 € 15 €
Itäpääty ** 10 € 12 € 15 € 15 €
*Pääkatsomo (lohko 104,105,106), Buffetpöytä, 2 x Juoma, Kahvi ja Kultahuivi
** Alennusryhmä = eläkeläiset, opiskelijat, 4-16 -vuotiaat, työttömät, varusmiehet.
***Perhelippu Pääkatsomo, Aikuinen ja 4-16 -vuotias (Lohko 101, 109, 122)
**** Perhelippu Pääkatsomo, Aikuinen x 2 ja 4-16 -vuotiaat x 2 (Lohko 101, 109, 122)
Alle 4-vuotiaat syliin ilmaiseksi
S-etukortilla 2€ alennus SJK Shopista tai Portilta (Alennus koskee vain Pää- ja Eteläkatsomoa.).
Alennus vain yhdestä lipusta. Jos ostaa useamman lipun kerralla, koskee alennus vain yhtä lippua.