123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho kohtaa tämän viikon perjantaina FF Jaron, Pietarsaaren Tellushallissa klo 18.15 alkavassa ottelussa.

Pohjanmaan derby Jaron ja SJK:n välillä pelataankin siten jo toistamiseen, sillä SJK vieraili jo aiemmin tammikuussa samaisessa hallissa Jaron vieraana.

SJK on muutenkin tänä talvena päässyt kokeilemaan taitojaan kovia vastuksia vastaan, kun Veikkausliigajoukkueista Jaron lisäksi on jo kohdattu kahdesti VPS ja kertaalleen FC Inter sekä JJK. Suomen pääsarjajoukkueiden lisäksi, SJK pelasi Ruotsin pääsarjan Allsvenskanin Mjällbyä vastaan KOMIA-turnauksen finaalissa.

Noista kovista kohtaamisista Ykköseen valmistautuva SJK on selvinnyt mainiosti, sillä kuudesta ottelusta Kerho on voittanut kolme, pelannut kerran tasan ja hävinnyt vain kahdesti. Perjantain kamppailun lisäksi SJK:lla on vielä jäljellä kolme treeniottelua ennen kauden alkua. Ykkönen alkaa 28.4. vierasottelulla FC Viikinkejä vastaan.

Pohjanmaan derbyjä on tänä talvena pelattu myös VPS:ää vastaan.

FF Jaro vastaan toistamiseen tälle talvea

Seinäjoen Jalkapallokerho kohtasi Pietarsaaren Jaron tänä talvena jo kertaalleen Pietarsaaren Tammiturnauksen välierässä ja tuolloin SJK oli vahvempi maalein 3-2 (2-0). SJK:n maalintekijöinä kunnostautui silloin kahdesti Daniel Caumo ja kertaalleen Stanislav Goldberg.
Tammiturnauksessa Jaro aloitti ottelun kovalla prässillä ylhäältä asti, mutta väsyi nopeasti omaan taktiikkaansa ja SJK oli pelissä lopulta hallitsevampi osapuoli.

Veikkausliigajoukkue Jaro pääseekin nyt yrittämään revanssia Kerhosta, mutta Aleksei Eremenko Seniorilla riittää taktiikkojen lisäksi kovasti päänvaivaa myös kokoonpanon kanssa. Joukkueen uudet vahvistukset Shahdon Winchester ja Hugo Miranda ovat molemmat loukkaantuneina ja superlupaus Simon Skrabb parhaillaan testissä Italian Udinesessa. Noiden lisäksi ennestään on sivussa ainakin neljä tai viisi pelaajaa pienempien kolhujen vuoksi.

Hyviä uutisia Jaro leiriin sen sijaan tulee, kun kanadalaishyökkääjä Frank Jonke on ilmeisesti viimein pelikunnossa. Kunnossa ollessaan Jonke on Jarolle kova vahvistus ja mies tulee varmasti fyysisyydellään aiheuttamaan hankaluuksia SJK puolustukselle. Lisäksi Jaro koittaa saada mukaan useammankin testipelaajan vahvistamaan joukkuetta.

Loukkaantumissumasta huolimatta Jaro esiintyi talven Liigacupissa mainiosti ja pakotti puolivälierissä Turun Palloseuran rangaistuskilpailuun asti, jonka se kuitenkin hävisi. TPS eteni Liigacupin välieriin, mutta kaatui välierässä niinikään rankkareilla, kun JJK onnistui etenemään kilpailun finaaliin.

SJK:n kannalta mielenkiintoista noissa Liigacup tuloksissa on se, että Kerho kohtaa vielä tämän talven treeniotteluissa Jaron lisäksi sekä TPS:n että JJK:n.

Daniel Caumo (oik.) iski viime kohtaamisessa Jaron verkkoon kahdesti.

Toni Lehtinen taas täydessä iskussa

SJK saa käyttöönsä melko laajan ringin perjantain otteluun, vaikka SJK U19 joukkue pelaakin lauantaina omaa tärkeää SM-karsintaotteluaan.
Kerho 07:n tiistaiksi sovittu peli peruutettiin ja siten kaikki aikuispelaajat ovat käytettävissä edustuksen ryhmässä.

Varmuudella sivussa Luis Fernandon lisäksi on kuitenkin Teemu Penninkangas, jonka nilkka pyörähti aiemmin Suomen cupin ottelussa, jalan jäätyä kiinni Botniahallin alustan saumaan. Penninkankaan loukkaantuminen oli onneksi pelättyä lievempi, mutta perjantaina hän ei vielä ole mukana. Gert Kamsin piti lähteä tällä viikolla Viron Maajoukkueen mukana kohtaamaan Hollantia sekä Andorraa, mutta pieni lihasvamma pitää miehen sivussa seuraavat kaksi viikkoa, eikä hän näin ole liioin käytettävissä myöskään maajoukkueessa. Myös Jyri Hietaharjun pelaaminen tällä viikolla on vielä epävarmaa ja miehen pelikuntoa katsotaan loppuviikon treeneissä.

Hyökkääjä Toni Lehtinen sen sijaan on palannut jälleen normaaliin treenivauhtiin selkävaivojen ollessa taakse jäänyttä ja mies on mukana perjantaina Pietarsaaressa.
Toistaiseksi vielä ilman sopimusta joukkueen mukana on virolainen maalivahti Mihkel Aksalu, sekä keskikenttäpelaajat Juuso Aalto ja Juuso Simpanen. Kaikki kolme ovat mukana myös perjantaina.

Aiemmin testissä olleen, ja viime kaudella Jaroa edustaneen, Timo Tahvanaisen sekä virolaisen Marten Saarlaksen kanssa neuvotellaan ja toivottavasti sopimuksiin asti myös päädytään. Muista aiemmin mukana olleista testipelaajista yhdysvaltalaiset Kevin Garcia ja Daniel Stevens eivät vakuuttaneet valmennusjohtoa, Mikael Lähde on/oli loukkaantuneena eikä pystynyt näyttöjä antamaan. Siten nämä kolme eivät ole enää mukana SJK treeniringissä.

FF Jaro – SJK Pietarsaaren Tellushallissa perjantaina 22.3. klo 18.15.
Kloppien Twitter seuraa ottelutapahtumia suorana paikanpäältä.

Toni Lehtinen (vas.) on jälleen täydessä iskussa ja mukana Perjantaina Jaroa vastaan.