123 456 7890

SJK pelaa lauantaina 27.10. klo 15:00 kauden viimeisen Veikkausliiga-ottelun, kun se isännöi FC Interiä OmaSp Stadionilla. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa. Kaikki Kultaliput ja VIP-liput on kuitenkin jo loppuumyyty. Muihin katsomoihin lippuja riittää normaalisti. Lisää ottelun järjestelyistä voit lukea tämän ennakon loppuosasta.

Miten sarjapaikka varmistuu? Jos SJK voittaa lauantain ottelun, on sarjapaikka varma riippumatta muiden otteluiden tuloksista. Jos SJK pelaa Interin kanssa tasapelin, riittää sarjapaikkaan se, että IFK Mariehamn ei voita KuPSia tai se, että TPS ei voita HJK:ta yli neljällä maalilla. Jos SJK häviää Interille, riittää sarjapaikan säilyttämiseen se, ettei IFK Mariehamn saa pistettä tai se, että TPS ei voita omaa otteluaan.

Mahdollisuus siihen, että SJK voisi vielä joutua kauden jälkeen pelattavaan kaksiosaiseen karsintaan Ykkösen toiseksi sijoittuvaa vastaan on pieni, mutta se on silti olemassa. Kaikkein tyylikkäin päätös heikosti menneelle kaudelle on voittaa viimeinen ottelu omien kannattajien edessä.

Me tarvitsemme ottelusta vähintään pisteen ja mielellämme enemmän. Meillä on alla hyvä ottelu HJK:ta vastaan esityksellisesti. Meidän täytyy jatkaa sillä samalla positiivisella ilmeellä tähän otteluun ja pitää se vire yllä. Meidän tulee muistaa mitä teimme HJK-ottelussa hyvin, ja miksi teimme ne asiat hyvin, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Meillä on nyt vielä yksi harjoituspäivä edessä ennen ottelua ja valitsemme joukkueen sen jälkeen. Joukkueesta huomaa pienen jännittyneisyyden ja meidän tehtävä on pitää se oikealla tasolla. Ei ajaa sitä yli, mutta ei saa olla liian rentonakaan. Heidän pitää olla keskittyneitä ja pelata hyvää jalkapalloa. Keskittyä huolella otteluun ja keskittyä ottamaan siitä positiivinen tulos, Eremenko jatkaa.

Meillä on ollut myös hyvä harjoitusviikko. Saamme Dormanin ja Hetemaj’n takaisin peliin. Aksalukin on harjoitellut joukkueen mukana ja olemme saaneet useampia pitkään sivussa olleita mukaan harjoituksiin. Meillä on hyvä pelaajaryhmä ja kokoonpanoa päästään valitsemaan päivän kunnon mukaan, sanoo Eremenko vielä lopuksi.

HJK:ta vastaan SJK loi hyvin tilanteita ja parhaat paikat osuivat kolme maalia tällä kaudella 12 ottelussa viimeistellyt Denys Oliinyk. Oliinyk on ollut muutekin liityttyään mukaan varsin pirteä ja vaikea pideltävä vastustajille.

Kaikki toki ymmärtää, että tämä on meille erittäin tärkeä ottelu. Kaikki ymmärtää sen ja valmistautuu sen mukaan. Mutta silti, meidän tulee mennä otteluun rentona, ei puristeta liikaa ja pelataan fiksusti, sanoo SJK:n ukrainalaishyökkääjä Denys Oliinyk.

Me emme ole mielestäni pelanneet niin huonosti. Meidän ei pitäisi olla sarjassa näin alhaalla. Emme ole hävinneet otteluita kahdella tai kolmella maalilla, vaan ainoastaan maalilla. Jostain syystä maalinteko on kuitenkin ollut meille todella hankalaa. En tiedä miksi, sillä meillä on ollut kyllä paikkojakin ratkaista ottelut, Oliinyk ihmettelee.

Tähän peliin meidän pitää kuitenkin ladata kaikki mitä meillä on, eikä pidä alkaa miettimään mitään tasapelejä tai muiden tekemisiä. Meidän pitää vain mennä kentälle, nauttia pelaamisesta, mutta pelata silti organisoidusti ja älykkäästi. Tehdään yksinkertaisia asioita, niin olen varma, että me hoidamme ottelun, jatkaa Oliinyk lopuksi

SJK:n legendaksi noussut puolustaja Richie Dorman päättää peliuransa lauantain otteluun ja miestä tullaan muistamaan ottelun yhteydessä seuran puolelta. Myös joidenkin muiden pelaajien kohdalla ottelu saattaa olla viimeinen SJK-paidassa. Samalla vastustaja FC Interin leirissä seuraikoneiden taival Inter-paidassa päättyy ja lauantain ottelu on varmasti tunteellinen monelle pelaajalle. Ottelun päätyttyä nähtäneen useampi kunniakierros kentällä.

Paikalle on tulossa paljon FC Interin kannattajia ja heidät sijoitetaan OmaSp Stadionin Itäpäätyyn, vieraskannattajien lohkoon 114. Siellä heillä on omat palvelut sisäänkäynteineen.

Veikkausliiga-kauden 2018 viimeinen ottelu, SJK – FC Inter lauantaina 27.10. klo 15:00 OmaSp Stadionilla. Tervetuloa!

FC Inter vailla panosta viimeisessä ottelussa

Seinäjoelle lauantaina saapuva Turun FC Inter on sarjassa kahdeksantena, SJK:n yläpuolella, mutta ilman vaaraa joutua mukaan putoamiskarsintoihin. Sillä ei ole myöskään saumaa mitaleille, mutta jos heidän edellään olevat FC Lahti ja VPS häviäisi omat ottelunsa päätöskierroksella, voisi FC Inter nousta voitolla vielä kuudenneksi.

FC Inter lähti tähän kauteen kirkastamaan edellisen kauden pettymystä ja valmentajavaihdoksien jälkeen kauteen lähdettiin italialaisen Fabrizio Piccaretan johdolla. Kun tämäkin kausi lähti kuitenkin heikolla kierteellä, katsoi italialainen kesäkuussa paremmaksi siirtyä syrjään ja valmennusvastuun otti kesken kauden walesilainen John Allen. Jo pitkään Suomessa valmentanut Allen oli kuulunut Piccaretan valmennustiimiin.

Allenin ottaessa vastuun, oli FC Inter sarjassa yhdeksäntenä. Joukkue oli kuitenkin voittanut keväällä Suomen Cupin Piccaretan alaisuudessa ja varmistanut siten ensi kesälle europelit. Nyt FC Inter on sarjataulukossa kahdeksantena, pykälän SJK:n yläpuolella ja FC Inter on julkistanut ensi kauden päävalmentajakseen HJK:ssa kakkosvalmentajana olevan Jose Riveiron. Hän on kutsunut kakkosvalmentajakseen Hongassa työskennelleen maanmiehensä, joten Allenin pesti päättyy lauantain otteluun.

Allenin lisäksi FC Interin riveissä tullaan näkemään myös muita haikeita jäähyväisiä, kun seuralegenda ja Veikkausliigankin legendoihin kuuluva Ari Nyman, ei saanut enää jatkosopimusta seuraan. Puolustajana pelaava Nyman on FC Interin oma kasvatti ja edustanut seuraa jo vuodesta 1995. Ensimmäisen ammattilaissopimuksen hän on tehnyt kaudelle 2000 ja vain kahden vuoden Sveitsin FC Thunissa pelattu lyhyt jakso, on erottanut Nymanin FC Interistä. Hän palasi Sveitsistä kasvattajaseuraansa kaudelle 2009. Kaikkiaan Nyman on pelannut FC Interin paidassa yli 420 ottelua. Ensi vuonna 35 vuotta täyttävä Nyman on pelannut urallaan myös 22 ottelua Suomen maajoukkueen paidassa.

Nymanin lisäksi FC Interin jättää todennäköisesti SJK-kasvatti Teemu Penninkangas, jolla ei ole sopimusta ensi kaudesta, sekä SJK:ssa pelannut maalivahti Jere Koponen. Mediatietojen mukaan myös Mika Mäkitalo ja Tatu Varmanen ovat jättämässä seuran.

FC Interin maalitykki ja seuralegenda Timo Furuholm kuitenkin jatkaa myös ensi kaudella. Jatkosopimus julkistettiin tällä viikolla. Kokenut Furuholm on joukkueen kapteeni ja johtaa tälläkin kaudella joukkueensa maalintekijätilastoa kahdeksalla maalillaan. Samaan on yltänyt myös Benjamin Källman, joka kuitenkin siirtyi jo kesken kauden Belgian pääsarjaan. Furuholm johtaa myös joukkueensa syöttöpörssiä kuudella syötöllään. Toisena tässä tilastossa on keskikentän Mikko Kuningas.

Lauantain ottelusta FC Interin riveistä puuttuu varmuudella ainakin juuri SJK-kasvatti Teemu Penninkangas, joka sai edellisessä ottelussa punaisen kortin ja on siten pelikiellossa.

SJK ja FC Inter kohtasivat Seinäjoella viimeksi tämän vuoden toukokuussa ja silloin vierailija voitti 0-1 tuloksella. Turussa pelatussa ottelussa FC Inter nappasi 2-0 voiton. Viime kaudella SJK isännöi FC Interiä samaan tapaan kauden päätösottelussa ja SJK otti silloin peräti 5-0 voiton OmaSp Stadionilla.

Miehiä palaa pelikiellosta mukaan

SJK:n kapteenistoon kuuluva Mehmet Hetemaj ja peliuransa tähän otteluun päättävä SJK-ikoni Richie Dorman, palaavat pelikiellot kärsittyään mukaan kokoonpanoon. SJK saa myös Mihkel Aksalun takaisin kokoonpanoon. Hän missasi maajoukkuepelissä sattuneen loukkaantumisen vuoksi edellisen ottelun kokonaan. Myös muita loukkaantuneena olleita saatetaan nähdä taas mukana.

Varmuudella sivussa on kuitenkin kauden aikana parhaat syöttölukemat nakutellut Emile Paul Tendeng ja viime kaudella SJK:n sisäisen maalipörssin voittanut Billy Ions. Myös tämän kauden tehokkain maalintekijä Johannes Laaksonen saattaa olla sivussa.

SJK:n koko kautta onkin varjostanut useat loukkaantumiset sekä tehojen puute maalipaikoissa. SJK on tehnyt ennen viimeistä Veikkausliiga-kierrosta vähiten maaleja koko sarjassa. Vain 26 maalia. Jopa suoran putoamisen jo varmistanut, viimeisenä oleva PS Kemi, on tehnyt tällä hetkellä yhden maalin enemmän. FC Lahti on tehnyt 29 maalia ja vertailuna, eniten maaleja tehnyt mestari HJK, on osunut peräti 57 kertaa. SJK on myös laukonut kohti maalia viidenneksi eniten Veikkausliigassa. Puolustus on pitänyt sen sijaan neljänneksi parhaiten. SJK on päästänyt 35 maalia kauden aikana. Jälleen vertailuna, kolmantena oleva KuPS on päästänyt yhden maalin enemmän ja SJK:n takana pykälän oleva IFK Mariehamn jopa 22 maalia enemmän. Syyt heikkoon hyökkäyspeliin ja viimeistelyyn on monien asioiden summa. Ainakaan asiaa ei ole helpottanut hyökkäyspelin kannalta tärkeimpien pelaajien oleminen loukkaantuneena. Kaudella 2017 SJK oli kuudes ja teki silloin 42 maalia ja päästi 47. Se on 16 tehtyä ja 12 päästettyä maalia enemmän.

Lauantaina SJK pelaa kauden viimeisen Veikkausliiga-ottelun ja jos kaikki menee hyvin, se on myös viimeinen ottelu kaudella 2018. Jos sattuisi niin ikävästi SJK:n kannalta, että sekä IFK Mariehamn että TPS voittaisi omat ottelunsa ja SJK häviäisi, joutuisi SJK putoamiskarsintaan Ykkösen toiseksi sijoittuvaa vastaan. Karsintapelit pelataan heti ensiviikolla, keskiviikkona 31.10. ja lauantaina 3.11. Ykkösen päätöskierros pelataan niin ikään nyt lauantaina ja toiseksi sijoittuu siellä joko Kokkolan Pallo-Veikot tai Helsingin IFK.

Siitä kuitenkin lähdetään, että SJK voittaa lauantaina FC Interin kotiyleisönsä tuella ja jättää kauden 2018 taakseen. Jos ja kun näin tapahtuu, kuten SJK-leirissä uskotaan, vietetään kauden päätöstilaisuus heti lauantaina 27.10. klo 20:00 alkaen OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa ja sinne ovat kaikki tervetulleita.

Lauantain järjestelyt ja lipunmyynti

Lauantaina portit ja palvelut aukeavat OmaSp Stadionilla klo 13:00 ja SJK – FC Inter puhalletaan käyntiin klo 15:00. Ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa. Lippujen hinnat löydät tästä. Alle 7-vuotiaat pääsevät vanhempiensa seurassa ilmaiseksi ilman lippua. Porttilipuilla ei saa omaa istumapaikkaa, vaan istua voi vapaana oleville paikoille. Porttimyynti aukeaa klo 13:30.

Lippuja peliin on mennyt hienosti ja esimerkiksi kaikki Kultaliput peliin on loppuunmyyty. Samoin on myyty loppuun koko VIP-puoli. Lippuja saa kuitenkin normaalisti kaikkiin avoinna oleviin katsomoihin.

Tälllä kaudella SJK on aloittanut myös nimipäivälippu-kampanjan, jossa jokaiseen SJK:n kotiotteluun saa ilmaislipun sinä päivänä nimipäiväänsä viettävä. Lippu lunastetaan henkilötodistusta vastaan. Lauantaina 27.10. nimipäiväänsä viettää Helli, Hellin, Hellä, Helle.

Hellettä ei sen sijaan lupaa lauantain säätiedotus, vaan melko kirpeää syyssäätä. Kannattaa siten pukea lämmintä ylle otteluun. Lämpimiä SJK-pipoja ja SJK-huiveja sekä takkeja saa pelipäivänäkin SJK Shopista. SJK Shop on auki ennen ottelua ja ottelun aikana palvelee Pääkatsomon alla kivijalassa oleva SJK Shopin kioski. Tervetuloa ostoksille.

Ilmainen ja valvottu lapsiparkki on auki klo 14:00 alkaen pääkatsomon alla. Sieltä löytyy paljon mukavaa tekemistä perheen pienimmille, pomppulinnoista lähtien.

Happy hour -hintoja noudatetaan kaikissa anniskelupisteissä OmaSp Stadionilla ja happy hour alkaa tuntia ennen avauspotkua ja toistamiseen se on voimassa seuraavan tunnin ottelun päätyttyä. Carlsberg Sports Bar aukeaa heti porttien avauduttua klo 13:00 ja siellä on myös SJK eSportsin järjestämänä Konsolifutishaaste, jossa on SJK-tuotepalkintoja. DJ Josio nostaa siellä tunnelmaa ennen ja jälkeen ottelun. Carlsberg Sports Bar palvelee myös ottelun jälkeen.

Jos SJK varmistaa sarjapaikan ottelussa, vietetään lauantai-iltana SJK:n kauden päätöstilaisuus Carlsberg Sports Barissa ja se alkaisi klo 20:00. Tilaisuuteen olisi vapaa pääsy ja mukana olisi myös SJK:n joukkue. Tästä tiedotetaan kuitenkin erikseen heti ottelun loppumisen jälkeen SJK:n somekanavissa ja kuulutuksin ottelutapahtumassa.

Otteluun pääsee Stadionbusseilla, jotka kiertävät Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta OmaSp Stadionille ennen ottelua ja takaisin ottelun jälkeen. Stadionbussin toteuttaa Komia-liikenne ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä.

Polkupyörillä tulevat voivat jättää pyöränsä Wallsport Areenan ja OmaSp Stadionin välissä olevaan polkupyöräparkkiin. Alue on merkitty opastein ja aidoin.

OmaSp Stadionin alueella autojen pysäköinti on haasteellista, mutta parkkitilaa löytyy Wallsportin edestä, Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkialueilta sekä Seinäjoki Areenan parkkialueilta. Framin parkkihalli on noin 500 metrin päässä alueelta.

Katsomoanniskelualueina, eli K18 -alueina, on pääkatsomosta koko Atria Loungen kautta kuljettava VIP-alue. Kannattajapäädyssä, jossa on SJK:n kannattajat, anniskelualuetta on koko Kloppien seisomakatsomoalueen alaosa. Yläosasta kolme ylintä riviä on avoinna myös alaikäisille kannattajille. Kaikki tutut anniskelualueet muiden katsomoiden takana ja ravintolatiloissa, on auki kuten ennenkin ja ne aukeavat tuntia ennen ottelua sekä sulkeutuvat pelin päättyessä. Katsomoanniskelualueet ovat K18-alueita, eikä alaikäiset voi tulla niihin edes vanhempiensa seurassa.

Peliin on ennakkotietojen mukaan tulossa useita FC Interin kannattajia ja siten vieraskatsomo löytyy Itäpäädyn lohkosta 114. Siellä on FC Interin kannattajille oma sisäänkäynti katsomon takana ja omat palvelut anniskeluineen. Katsomolohkon yläosa on anniskelualuetta. FC Interin kannattajien bussit ajetaan suoraan katsomolohkon taakse.

Huomioithan, että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen. Voit tutustua niihin tästä linkistä.

Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille. Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!