123 456 7890

Kuva Studio Street / M.Koivuporras. Luvaton käyttö kielletty.

SJK otti 1-0 kotivoiton OmaSp Stadionilla ja samalla se oli ensimmäinen Veikkausliigan kauden avausottelu, minkä SJK voittaa. Aiemmin SJK on onnistunut parhaimmillaankin nappaamaan vain tasapelejä avausotteluista. OmaSp Stadionille oli saapunut myös komeasti yleisöä ja molemmissa päädyissä kannattajaryhmät pitivät huikean tunnelman alusta loppuun. Kun aurinkokin vielä paistoi kauniisti, oli avausottelu kaikin tavoin onnistunut. Erityisesti voitto maistui vaikean talven jälkeen. Veikkausliiga jatkuu SJK:n osalta ensi lauantaina, kun SJK matkustaa Turkuun FC Interin vieraaksi. SJK-kannattajaryhmä Klopit on järjestämässä peliin oman kuljetuksensa ja siitä voi tiedustella heidän kanavistaan. Seinäjoella SJK pelaa seuraavan kerran kahdesti pääsiäisen molemmin puolin, kun ensin isännöidään HJK:ta 18.4. ja Ilvestä maanantaina 22.4. Molempien otteluiden ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

SJK – HIFK 1-0 (0-0)
1-0 85 min Denys Oliinyk (Maximo Tolonen)

Ottelun alku oli varsin hermostunutta molemmin puolin, kuten odottaa saattoi. Ensimmäisellä puoliajalla SJK piti palloa, mutta maalipaikoiksi asti sitä ei pystytty hyödyntämään. SJK:n pallonsiirtely oli melko hidasta, joten HIFK:n oli helppo pysyä tiiviissä puolustusmuodossa.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka nähtiin 12. minuutilla. Tilanne lähti liikkeelle SJK:n puolustuksen kommunikointivirheestä, jota seurasi rajaheitto. Pallo pelattiin muutamalla syötöllä hyvään vetopaikkaan Jani Bäckmanille, mutta Jesse Öst teki tärkeän torjunnan ja piti tilanteen maalittomana. Tilanne oli ensimmäisen puoliajan paras maalipaikka.

Ensimmäinen puoliaika ei hirveästi maalitilanteita tarjonnut. Veikkausliiga-kauden ensimmäinen ottelu näkyi kovana kaksinkamppailuna, välillä yli-innokkuutena ja vähän holtittominakin taklauksina. Keltainen kortti viuhui, mutta molemmat joukkueet pelasivat kuin pelasivatkin ottelun loppuun asti täydellä miehityksellä.

17-vuotias Jeremiah Streng oli ottelussa avauksessa ja teki siten Veikkausliiga-debyyttinsä. Trevor Elhille ja Serge Atakayille ottelu ensimmäinen SJK-paidassa.

Toisen puoliajan alussa HIFK:n Erikson Carlos pääsi harhauttelemaan tiensä boksiin oikealta laidalta. Dani Hatakka pääsi kuitenkin onneksi keskitykseen väliin, eikä taustalta tullut HIFK-hyökkääjä päässyt tekemään maalia. Pari minuuttia myöhemmin vierasjoukkueen 19-vuotias norjalaishyökkääjä Jakob Dunsby pääsi vetopaikkaan pallonriiston jälkeen. Veto suuntautui kuitenkin liiaksi päin Jesse Östiä, joka torjui Dunsbyn laukauksen.

Sen jälkeen ote alkoi siirtyä jälleen enemmän SJK:lle. Denys Oliinykiä rikottiin vapaapotkun arvoisesti vasemmalla laidalla 59. minuutilla. Oliinyk itse antoi vapaapotkun ja se tulikin hyvin pilkun ja vitosen viivan väliin Boris Kadiolle, jonka puskun Arnold Origi pystyi torjumaan kulmapotkuksi.

SJK:n toppari José Nadson ei kuulu liigan nopeimpiin toppareihin, mutta hän luo itselleen ja muille pelaajille tilaa ja aikaa ajoituksellaan ja rauhallisuudellaan. 63. minuutilla Nadson pysäytti katkollaan HIFK:n hyökkäyksen ja syötti Moshtagh Yaghoubille. ”Mosa” harhautti vielä Tobias Viben ulos tilanteesta ja laukoi hurjan vedon, joka meni vain hieman yli maalin.

Heti sen jälkeen nähtiin kauan odotettu paluu, kun Billy Ions asteli kentälle aplodien saattelemana. Ions näytti jälleen heti vaarallisuuttaan, vaikka maalia ei vielä tullutkaan. Ionsin ensimmäinen laukaus oli noin 20 metristä, mutta se jäi hieman voimattomaksi. Toinen paikka tuli 78. minuutilla, kun Trevor Elhi keskitti ja Ions puski, mutta pusku suuntautui liiaksi päin Origia.

Moshtagh Yaghoubi ja Serge Atakayi jättivät kentän kymmenisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Heidän tilalleen tulivat Sergei Eremenko ja Maximo Tolonen.

SJK:n voittomaali nähtiin 85. minuutilla. Jude Arthur teki itsensä pelattavaksi ja Boris Kadion erinomainen syöttö puhkoi HIFK:n ensimmäisen linjan. Arthur jatkoi pallon heti laitaan Maximo Toloselle. Tolonen antoi nappikeskityksen maalille Denys Oliinykille, joka puski pallon maaliin.

SJK kesti HIFK:n lopun pyristelyt ja otti kauden avauksesta täyden pistepotin. SJK on viimeksi avannut sarjakauden täysillä pisteillä vuonna 2013.

Tästä tuli todella hieno ottelutapahtuma, jonka loi kaunis sää, suuri yleisö, meidän kannattajamme ja HIFK-kannattajat. Tämä peli olisi voinut olla loistavan tunnelmansa puolesta kuin mistä tahansa Euroopasta. Pelaajat olivat kentällä nälkäisiä ja he antoivat kaikkensa tässä ottelussa. Tietenkin olen myös iloinen kolmesta pisteestä. On erittäin tärkeä saada heti täydet pisteet, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko heti pelin jälkeen.

Itse ottelu oli hyvin semmoinen kuin sen oletinkin olevan. Hieman hermostunut, välillä turhan varovainen ja välillä taas hätäiltiin liikaa. Mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin me aloimme saada pelissä jotain aikaan. Hieman kombinaatioita ja muutaman tilanteen, joista olisi voinut laukoa. Toki myös HIFK sai 2-3 vaarallista vastahyökkäystä. Näitä tulee vielä kauden alussa. Olen kuitenkin tyytyväinen miten puolustimme ne. Teimme todella töitä kentällä yhdessä, jatkoi Eremenko.

Olen erittäin tyytyväinen siihen, miten joukkueeni esiintyi tänään. Samalla olen kuitenkin murtunut siitä, että teimme lopussa yksinkertaisen virheen. Olimme ennen sitä kuitenkin hoitaneet pelin hienosti. He eivät saaneet pahemmin paikkoja ja se oli meiltä hyvää. Sitten pieni virhe, joka maksoi ottelun meille. Se sattuu kovasti. Olen kuitenkin pelaajieni ja pelin taktiseen puoleen kokonaisuutena tyytyväinen, sanoi pelin jälkeen HIFK-päävalmentaja Tor Thodesen.

Lisää molempien valmentajien kommentteja alla olevalla lehdistötilaisuuden videolla.

SJK: Jesse Öst MV, Dani Hatakka, Jude Arthur, Moshtagh Yaghoubi (79’ Sergei Eremenko, Denys Oliinyk, Trevor Elhi, Boris Kadio, Serge Atakayi (81’ Maximo Tolonen), Jere Streng (63’ Billy Ions), José Nadson ja Mehmet Hetemaj.

Seuraava ottelu on ensi lauantaina 13.4. klo 15:00 pelattava FC Inter – SJK. Seuraava kotiottelu on torstaina 18.4. klo 18:30 SJK – HJK ja heti neljän päivän päästä pelattava SJK – Ilves maanantaina 22.4. klo 18:30. Kaikkiin kotipeleihin liput SJK:n verkkokaupasta ja SJK Shopista.

Studio Streetin kuvia ottelusta SJK:n Facebook sivuilla.