123 456 7890

SJK matkustaa Helsinkiin ja kohtaa tiistaina 18.6. klo 18:30 pelattavassa vierasottelussa HIFK:n. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta ja Seinäjoella sitä katsotaan OmaSp Stadionin Vierasmatsi Live-tapahtumassa Carlsberg Sports Barissa. Paikan päälle matkustavat SJK-kannattajat ja -katsojat, sijoittuvat Telia 5G Areenan Pääkatsomon lohkoon 101, jonne sisäänkäynti on Pääkatsomon keskiovesta. Liput sinne saa ennakkoon edullisesti, ainoastaan tästä linkistä: https://www.ticketmaster.fi/event/243021?CL_ORIGIN=ORIGIN2 (Jos 101 katsomolohko ei aukea, kopioi linkki tietokoneen Kopioi-toiminnolla ja lisää linkki suoraan selaimeesi.)

Kesäkuussa SJK pelaa vain kaksi ottelua, koska alunperin 14.6. pelattavaksi merkitty IFK Mariehamn ottelu siirtyi Suomen cupin finaalin alta myöhempään ajankohtaan. Kesäkuun alussa oli myös kahden viikon maajoukkuetauko ja ensi viikolla Juhannus. Maajoukkuetauon aikana SJK piti viikon vapaan harjoituksista ja Juhannus katkaisee uudelleen harjoitukset muutamaksi päiväksi. SJK on kuitenkin harjoitellut yhdessä sillä ryhmällä, joka ei ollut maajoukkueiden mukana ja tiistain otteluun se on saanut vetää ehjän harjoitusviikon koko ryhmän voimin.

Ensimmäinen tauko tuli kyllä hyvään paikkaan, sillä meillä oli takana kova jakso ja pelasimme paljon pelejä lyhyessä ajassa. Pelaajat alkoivat olla vähän väsyneitä. Joten siinä mielessä se tauko tuli erittäin hyvään paikkaan. Mutta nyt tämä seuraava tauko tulee vähän liian nopeasti perään. Ja seuraava peli on vasta heinäkuun alussa. Se ei todellakaan ole paras tapa valmistautua peleihin ja tuntuu hassulta pelata parhaaseen kesäaikaan vain kaksi peliä kuukaudessa. Se ei ole hyvä joukkueelle, eikä taatusti hyvä kannattajille tai seuran markkinointiosastolle, harmittelee SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Kuten näimme jo kauden avausottelussa, tiistain vastustaja HIFK ei ole helppo. Me hallitsimme sitä ottelua ja lopulta voitimme loppupuolen maalilla, mutta se oli vaikea ottelu. Sen jälkeen on muutkin saaneet huomata, että HIFK on puolustukseltaan hyvin organisoitu. He ovat päästäneet vähän maaleja ja eivät ole kertaakaan päästäneet yhtä maalia enempää kauden otteluissaan. Heillä on paljon kokeneita pelaajia ja tunnen heidän valmentajan entuudestaan Norjasta. Emme siten odota helppoa peliä ja varsinkin kotonaan he ovat varmasti hankala vastustaja, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Meidän täytyy nyt päästä kuitenkin siihen samaan asenteeseen kuin viime KuPS-ottelussa kuun alussa. Teemme kaikkemme tässä pelissä ja lähdemme sitten taas tauolle. Menemme Helsinkiin hakemaan pisteitä. Tiedämme, että se ei taatusti ole helppo peli, mutta meidän ryhmämme on hyvässä kunnossa ja meillä on hyvin myös vaihtoehtoja eri pelipaikoille. Me matkustamme sinne hakemaan kolme pistettä, päättää Eremenko.

Kesäkuun ensimmäisessä ottelussa SJK haki vierasvoiton KuPS:sta Denys Oliinykin maalilla ja nousi takaisin mukaan kärkikamppailuun. Piste ero kärjessä olevaan Ilvekseen on vain kaksi pistettä.

Mielestäni paremmalla onnella, olisimme nyt sarjakärjessä. Me menetimme pisteitä Lahtea, HJK:ta ja Honkaa vastaan, ja jos olisimme ottaneet niistä täydet pisteet, olisimme nyt sarjakärjessä. Mutta jalkapallossa voi sattua mitä vaan. Olemme kuitenkin lähellä kärkipaikkaa ja meidän on pitää parantaa peliämme, sanoo SJK:n hyökkäävä keskikenttäpelaaja Denys Oliinyk, joka valittiin juuri Veikkausliigan toukokuun tähdistöjoukkueeseen.

Meillä on hyvä joukkue, jossa on sopivasti kokemusta ja nuoruutta oikeassa suhteessa. Me pystymme taatusti kehittymään askel askeleelta entisestään. Uskomme itseemme ja menemme eteenpäin, Oliinyk jatkaa lopuksi.

Kehittymiseen ja voittoon uskoo myös Moshtagh ”Mosa” Yaghoubi.

Aloitettin meidän kausi voittamalla HIFK ja nyt mennään jatkamaan sinne voittoputkea, joka aloitettiin ennen maajoukkuetaukoa. Se on meidän tavoite. Sen jälkeen on sitten kiva lähteä taas pienelle lomalle. Otetaan siis täydellinen kesäkuu ilman tappioita. Kaksi peliä ja kaksi voittoa. Mikäs olisi sen parempaa, sanoo Mosa, joka valittiin myös Veikkausliigan toukokuun joukkueeseen. Kolmas SJK-pelaaja toukokuun tähdistöjoukkueessa oli puolustaja José Nadson.

Lisää Oliinykin ja Mosan kommentteja kaudesta tähän asti, luettavissa SJK:n nettisivujen aiemmasta uutisesta, tästä linkistä.

Veikkausliigan ottelu HIFK – SJK pelataan tiistaina 18.6. klo 18.30. Peli on myös vedonlyönnin kohteena ja kaikki Veikkauksen kohteet löytyy tästä linkistä. Seinäjoella ottelua katsotaan Vierasmatsi Live -tapahtumassa OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa. Ovet siellä aukeaa klo 17:30 ja tapahtumaan on vapaa pääsy.

HIFK ja SJK vastakkain toistamiseen tällä kaudella

Veikkausliigan kausi alkoi SJK:n osalta kotiottelulla juuri tiistaina vastaan tulevaa HIFK:ä vastaan. Avausottelussa SJK otti voiton Denys Oliinykin maalilla. SJK oli pelissä kontrollissa, mutta avausottelulle tyypilliseen tapaan, molemmilla joukkueilla oli vielä hieman hermoilua ja varovaista pelaamista. HIFK puolusti silloin kurinalaisesti ja iski muutaman kerran vaarallisesti vastaan. HIFK:n norjalaisvalmentaja Tor Thodesen olikin tuolloin tyytyväinen joukkueensa esitykseen tappiosta huolimatta.

SJK-pelin jälkeen HIFK on pelannut yhdeksän ottelua, joista se on voittanut kaksi ja peräti viidesti päätynyt 1-1 tasapeliin. Joukkue on parhaillaan viiden ottelun tappiottomassa putkessa, kun se voitti viimeisimmässä ottelussa VPS:n kotonaan 2-1 ja pelasi neljä 1-1 tasapeliä juuri ennen sitä. Kotikentällä se on hävinnyt vain kerran, kun kauden kotiavauksessa FC Lahti oli 0-1 tuloksella parempi.

Joukkueen paras maalintekijä on brasilialainen Tiquinho, eli Erikson Carlos dos Santos Batista, joka on onnistunut tekemään kolme maalia. Toinen onnistuja on vasta 19-vuotias norjalainen Jakob Dunsby, jolla on kaksi maalia tilillään. Joukkueen puolustuksessa on kokemusta Seinäjoella syntyneen Tero Mäntylän ja HJK:sta siirtyneen Hannu Patrosen muodossa. Maalilla on Veikkausliigan parhaimpiin maalivahteihin kuuluva Arnold Origi. Kokenut kenialaisvahti on pelannut urallaan pitkään Norjassa pääsarjaa ja hän siirtyi tälle kaudelle HIFK:n riveihin. Mäntylä ja Origi valittiin myös Veikkausliigan toukokuun joukkueeseen.

HIFK:n edellinen virallinen ottelu on toukokuun puolelta, mutta joukkue pelasi viime maanantaina harjoitusottelun Helsingissä latvialaista FK Mettaa vastaan. Metta oli siinä vahvempi 0-1 tuloksella. Loukkaantumistilanteesta ei ole tietoa pitkästä tauosta johtuen, mutta ainakaan HIFK:llä ei ole pelikieltoja rasitteena.

Seura vaihtoi omistuspohjaansa kuukausi sitten, kun kiinalainen, entinen pelaaja-agentti Lucas Jin Chang, osti seuran osake-enemmistön. Uusi omistaja aiheutti tullessaan kohua, mutta ainakaan vielä ei Chang ole tehnyt seuran toimintaan muutoksia. Kesän siirtoikkuna tosin aukeaa vasta heinäkuussa ja miehen onkin epäilty tuovan melkoisen pelaajaruletin tanskalaisseura Vejle BK:n malliin, jossa hän oli aiemmin mukana omistajana. Vejle kierrätti muun muassa yhden kauden aikana seurassa jopa 80 pelaajaa. Chang luopui omien sanojensa mukaan HIFK:n omistajaksi tullessaan tanskalaisseuran osakkeista. Chang on myös kertonut, että ei ole aikeissa sijoittaa lähitulevaisuudessa HIFK:n infrastruktuuriin, vaan tarkoitus on tehdä tulevaisuudessa rahaa pelaajakaupoilla. Vejle BK tippui Tanskan pääsarjasta päättyneellä kaudella.

Pieniä muutoksia SJK:n ryhmässä

Tiistain ottelusta SJK:lta puuttuu varmuudella loukkaantumisen vuoksi Jarkko Hurme. Pelikieltoja ei ole ja edellisen ottelun pelikieltoa kärsinyt virolaispakki Trevor Elhi, on jälleen käytettävissä. Muutama pelaaja joilla on ollut aiemmin kolhuja, ovat vielä tätä kirjoitettaessa kysymysmerkillä ja heidän kohdallaan tilannetta katsotaan tulevissa harjoituksissa. Kokonaisuutena pelaajatilanne on kuitenkin hyvä ja päävalmentajalla on varaa miettiä parasta kokoonpanoa otteluun.

Serge Atakayin lainasopimus SJK:ssa loppui kuun alussa pelattuun KuPS-otteluun ja hän palasi takaisin Skotlantiin ja Rangersin mukaan. Taustaryhmästä puolestaan konsultointiapua alkukaudesta SJK:lle antanut englantilainen Josh Bowen sai uuden työpaikan Englannin Valioliigassa pelaavan Crystal Palacen organisaatiosta. Bowen auttoi SJK:ta ja Mikko Kujalaa rakentamaan suorituskyvyn osaston kansainvälisen mallin mukaiseksi. Erityisesti Bowen oli pelajaadata-analyysin ja urheilutieteen osaajia.

Tiistain ottelun jälkeen, SJK pitää muutaman päivän vapaata, koska ensi viikonloppuna on Juhannus. Suomen keskikesän juhla on sovittu Suomen Jalkapallon pelaajayhdistyksen kanssa kaikille pelaajille vapaaksi viikonlopuksi. Juhannuksen jälkeen pelaajat palaavat harjoituksiin ja aloittavat taas valmistautumisen maanantaina 1.7. klo 18:30 pelattavaan SJK – FC Inter-kotiotteluun. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa. Edellisestä kotipelistä onkin jo vierähtänyt aikaa, sillä viimeisin peli oli kotona 18.toukokuuta. Tiistaina siitä tulee jo tasan kuukausi.

Tiistain ottelun jälkeen SJK menee Helsingissä illalliselle yhdessä SJK:n seurajohdon ja tukijoiden kanssa, Hietalahden Portin ravintolalaiva MS Louisianalle. Tilaisuus on avoin kaikelle SJK-väelle, ja sinne voi ostaa illalliskortin 30€ hintaan.