123 456 7890

SJK matkustaa perjantaiksi Kuopioon, missä se kohtaa KuPS:n klo 18.30 alkavassa ottelussa. Samalla palataan takaisin Veikkausliigan pariin maajoukkuetauolta.

Maajoukkueiden mukana oli tauon aikana kapteeni Mihkel Aksalu, puolustajat Dani Hatakka, Marc Vales ja Joonas Sundman sekä keskikenttäpelaaja Obed Malolo. Hatakalle kutsu Suomen maajoukkueeseen oli uran ensimmäinen ja vaikka minuutteja ei tullutkaan, oli kutsu hieno asia 22-vuotiaalle puolustajalle. Hatakka valittiin myös mukaan Veikkausliigan elokuun tähdistöön ainoana SJK-pelaajana, eli hän on mukana Elokuun kuukauden joukkueessa. Isot onnittelut koko seuraväeltä. Myös Joonas Sundmanin kutsu Suomen U21-maajoukkueeseen oli uran ensimmäinen.

Ennen maajoukkuetaukoa SJK pelasi pettymykseen päättyneen kotiottelun JJK:ta vastaan ja tuon pelin jokainen haluaa saada nyt taakseen ja KuPS-otteluun lähtee sisuuntuneempi joukkue. SJK on edellisestä ottelusta huolimatta erinomaisissa asetelmissa kauden loppuihin peleihin lähdettäessä ja perjantaina kohtaavat sarjassa perätysten pisteen erolla olevat joukkueet. KuPS on neljäs, SJK viides. SJK:n ero toisena olevaan FC Lahteen on vain kolme pistettä.

Lähdimme hakemaan kolmea pistettä edellisestä ottelusta, mutta sitä ei tullut ja se oli kova pettymys. Mutta kun tälläisiä tuloksia tulee, meidän täytyy pyrkiä olemaan vahvempia. Annoimme pelaajille pari päivää vapaata tyhjätä ajatuksia. Meidän tulee nyt katsoa itseemme ja todeta että emme voi syyttää kuin itseämme. Meidän täytyy kehittyä, meidän täytyy olla parempia. Kuten olimme silloin kun voitimme muita isoja joukkueita, kuten FC Lahden tai KuPS:n Seinäjoella. Vain siten me voimme palata voittojen tielle tulevissa otteluissamme, sanoo SJK:n päävalmentaja Manuel Roca.

On todella tärkeää saada positiivinen reaktio asiaan. Ja meillä on huomenna tärkeä peli jossa voimme näyttää oman reaktiomme. Näyttää, että me edelleen taistelemme asioista tällä kaudella, Roca päättää.

Joukkueen johtavat pelaajat tapasivat myös seuran kannattajien edustajat tauon aikana ja tavoitteita on yhdessä käyty läpi. Joukkue alkaa saamaan myös pelimiehiä loukkaantumisista takaisin ja yksi sellainen on hyökkääjä Vahid Hambo, joka liittyi elokuun siirtoikkunassa joukkueeseen.

Nyt alkaa oma kunto tuntua hyvältä. Tuskin vielä 90 minuutin kunnossa, mutta paremman puolella jo ollaan. Tatsikin on kunnossa, hiukan ehkä terävyyttä vielä ja kaikki alkaa näyttää hyvältä. Kuntoutuminen on mennyt siten siihen suuntaan kuten pitääkin, kertoo SJK:n hyökkääjä Hambo omasta pelikunnostaa.

KuPS pelaajat on isoja äijiä, joten uskoisin että siitä tulee vääntöä. Sen näkee vasta sitten. Jokainen peli on omanlaatuisensa ja kyllä me sieltä lähdetään kolmea pistettä hakemaan, vahvistaa Hambo lopuksi.

Kovaa vääntöä odottaa myös KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara, joka kommentoi tulevaa ottelua KuPS:n nettisivuilla.

SJK on vahva puolustava joukkue. He ovat onnistuneet siinä hyvin uuden päävalmentajansa johdolla ja he ovat hankkineet paljon niukkoja 1-0-voittoja. Meidän pitää nopeuttaa vähän omaa pelaamistamme jotta me pystyisimme haavoittamaan heitä. Meidän on oltava parempia maalin edessä ja meidän pitää pystyä murtautumaan paremmin, vaatii Honkavaara.

Ottelu näkyy tuttuun tapaan suorana Seinäjoella OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa, missä ovet aukeavat klo 17:30 ja SJK-kannattajat kokoontuvat yhdessä peliä katsomaan. Kotikoneilta ottelua voi seurata maksullisten ISTV:n ja Ruutu+:n palveluiden kautta.

KuPS – SJK perjantaina 8.9. klo 18:30

KuPS mukana mitalikamppailussa

Entisen seinäjokisen, Jani Honkavaaran, luotsaama Kuopion Palloseura on tällä hetkellä mukana mitalikamppailussa vahvasti. Se on juuri SJK:n edellä neljäntenä ja vain kahden pisteen päässä kahdesta edellä olevasta.

Ennen maajoukkuetaukoa myös KuPS joutui pettymään SJK:n tavoin, kun se hävisi Helsingissä HJK:lle. Nyt vastaan tulee SJK, jota KuPS ei ole vielä koskaan onnistunut Veikkausliigassa voittamaan. SJK sen sijaan on kaatanut KuPS:n viidesti. Kuopiossa pelatut ottelut ovat kaikki päättyneet tasapeliin. Joten jos ottelu päättyy mihin tahansa muuhun tulokseen kuin tasapeliin, on se silloin tilastollinen poikkeama. Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet myös aina fyysisiä vääntöjä, tarkkaa puolustamista ja vähämaalisia. Lukuunottamatta kaudella 2015 pelattua SJK – KuPS -ottelua, jonka SJK voitti peräti 5-0 murskaluvuin. Tämän kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Kuopiossa pisteet tasattiin 1-1 tuloksella ja Seinäjoella SJK oli parempi 1-0-luvuin.

KuPS satsasi tähän kauteen kovasti ja pelaajisto on täynnä kovia pelimiehiä. Kesän siirtoikkunassa nähtiin myös muutoksia, kun järkälemäinen nigerialaispuolustaja Azubuike Egwuekwe siirtyi Etelä-Afrikan pääsarjaan. Muutoksen myötä hyvää kautta pelannut puolustajapari Hamed Coulibaly sai vierelleen uuden kaverin KuPS:n keskikentällä tai puolustuksen laidassa pelanneesta Nikko Boxallista. Myös uusiseelantilainen Boxall on ollut tämän kauden parhaimmistoa KuPS:n joukkueessa ja kenties jopa joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Hänen korttitilinsä täyttyi ennen maajoukkuetaukoa ja alunperin hän olisi ollut perjantain ottelussa pelikiellossa. KuPS valitti miehen saamasta toisesta keltaisesta edellisessä ottelussa ja sai kortin kumottua Palloliiton päätöksellä. Siten KuPS:lla ei ole pelikieltoja, ja ainoa tiedossa oleva poissaolija on laitapelaaja Solomon Duah.

KuPS:n paras maalintekijä on Viron maajoukkuemies Ats Purje ja hänen rinnallaan pelaava nigerilainen Gbolahan Salami on harteikas pelimies ja säestänyt Purjetta viidellä maalillaan, vaikka oli pelikiellossa välilä pidemmänkin pätkän kaudesta rikottuaan erotuomarin koskemattomuutta. Keskikentällä peliä rikkoo ja rakentaa kaksikko Reuben Gabriel ja Ville Saxman, joista varsinkin Gabrielin pelaaminen on nostanut miehen monen ulkomaalaisen skoutin papereille.

Mihkel Aksalu vapautuu pelikiellosta

SJK:n kapteeni ja maalivahti Mihkel Aksalu kärsi edellisessä ottelussa korttitilin täyttymisestä ansaittua yhden ottelun pelikieltoa ja tekee nyt paluun SJK:n maalille. Mehmet Hetemaj oli sivussa JJK-ottelusta loukkaantumisen vuoksi ja pelikuntoa katsotaan vielä lähempänä ottelua. Myös Marc Vales oli edellisen ottelun sivussa loukkaantumisen vuoksi. Hän matkusti kuitenkin Andorran maajoukkueen mukana Färsaarille MM-karsintaotteluun ja oli alunperin mukana avauskokoonpanossakin, mutta lämmittelyiden jälkeen tuli sivuun kokoonpanosta. Loukkaantuminen ei ollut vielä täysin parantunut. Vales on siten tähän otteluun vielä kysymysmerkillä, mutta hänkin on harjoitellut joukkueen mukana.

Pitkään sivussa olleet Richie Dorman, Sergi Arimany ja Chema Antón alkavat olla jälleen pelikunnossa ja kolmikon paluu pelikentille nähdään joko viikon tai lähiviikkojen sisällä. Kenties joku on jo mukana perjantaina? Ainoa varmuudella sivussa oleva pelaaja on koko kauden missannut Matej Hradecky.

SJK:n paras maalintekijä on tällä kaudella ollut Billy Ions, joka on iskenyt seitsemän maalia. Kärjessä SJK on peluuttanut joko Aristote Mbomaa, jolla on viisi maalia tällä kaudella, Kaine Sheppardia, Sergi Arimanya tai nyt viimeisimpänä kuntoon päässyttä Vahid Hamboa. Hambo ei ole vieläkään siinä parhaassa iskussaan pitkän loukkaantumisensa jäljiltä, mutta päivä päivältä mies on paremmassa kunnossa ja avausmaali SJK-paidassa on samaa tahtia lähempänä toteutumista.

Päävalmentaja Manuel Rocalla on jälleen enemmän vaihtoehtoja kokoonpanoa valittaessaan ja kaikkia pelaajia tarvitaan tulevina päivinä. Perjantain jälkeen SJK palaa takaisin Seinäjoelle ja pelit jatkuu samantien maanantaina kivikovalla kotiottelulla, kun SJK isännöi Pohjanmaan derbyssä Vaasan Palloseuraa. SJK – VPS pelataan OmaSp Stadionilla maanantaina 11.9. klo 19:30 ja otteluun on jo mennyt pitkälle kolmatta tuhatta ennakkolippua. Hanki omasi SJK:n verkkokaupasta ja varmista paikkasi Pohjanmaan hegemonia-otteluun.