123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho aloittaa toisen Veikkausliigakautensa ensi sunnuntaina, kun se matkustaa avausotteluun Turun Veritas Stadionille. Ottelu isäntäjoukkue FC Interiä vastaan alkaa klo 17.00.

Ollaan valmiina sarja-avaukseen. Koko joukkue on terveenä ja päästään hyvissä olosuhteissa aloittamaan sarja. Inter on vahvistunut viime kaudesta ja haluaa varmasti parempaa tältä kaudelta. Siellä on paljon rutinoituneita pelaajia, jotka eivät olleet viime kauden esitykseen tyytyväisiä ja tulevat nyt nälkäisenä vastaan. Turku on ollut myös paha paikka meille. Ei oikein viime vuonna pelattu siellä hyvin, mutta olemme nyt valmiimpia ja lähdemme nauttimaan kauden avauksesta, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

SJK on rohkeasti ilmoittanut taistelevansa tällä kaudella mestaruudesta, mutta Interin leirissä ollaan tyytyväisiä mitalisijoituksesta.

Viime kausi oli pettymys, kun emme onnistuneet lopulta voittamaan edes Suomen Cupia. Olemme analysoineet paljon viime kauden tapahtumia ja pyrimme luonnollisesti ottamaan niistä opiksi ja tekemään asioita tällä kaudella paremmin. Tavoitteena on parantaa pelaamista ja sitä kautta myös sijoitusta. Tavoittelemme sijoitusta kolmen parhaan joukkoon, sanoo FC Interin päävalmentaj Job Dragtsma seuransa nettisivuilla.

Ottelu näkyy suorana ISTV:stä, joka televisioi jokaisen Veikkausliigaotttelun tällä kaudella, viidellä kameralla kuvattuna sekä selostettuna. Lisäksi ottelu on YLE:n jalkapallokierroksen päälähetyksenä TV2:ssa. ISTV:llä peli näkyy ilman katkoja, kun taas YLE:n lähetyksessä seurataan samanaikaisesti myös muita avauskierroksen otteluita. Seinäjoella ISTV:n lähetystä voi seurata ilmaiseksi Carlsberg Sports Barissa, missä vietetään myös terassikauden avajaisia klo 16.30 alkaen, jos sää vain sallii. ISTV:n lähetystiedot löydät Ilta-Sanomien nettisivuilta.

Veikkausliigan avausottelu, FC Inter – SJK sunnuntaina 12.4. klo 17.00

SJK matkustaa sunnuntaina Turkuun ja aloittaa historiansa toisen Veikkausliigakauden.


Turussa enää yksi Veikkausliigajoukkue

Suomen jalkapallopääkaupungiksi vielä viime vuosina tituleerattu Turku, lähtee pitkästä aikaa Veikkausliigaan vain yhdellä joukkueella. Perinteinen TPS tippui Ykköseen viime kauden päätteeksi ja siten FC Inter heiluttaa Turun jalkapallovaltikkaa yksinään pääsarjassa.

Interin päävalmentajan, Job Dragtsman asema on puhuttanut Turussa jo kauan. Dragtsma johdatti Interin mestaruuteen 2008 ja Suomen cupin voittoon 2009, mutta viime vuosina on ollut vaikeaa. Inter oli mitaleilla vielä 2012, mutta sen jälkeiset sijoitukset 9. ja 9. eivät vastanneet sitä, mihin sillä pelaajamateriaalilla olisi pitänyt pystyä.

Joukkueen pelaajarunko on jo kauan pysynyt samankaltaisena. Tälle vuodelle se kuitenkin hiukan muuttui, kun Mathias Lindström, Irakli Sirbiladze, Tamas Gruborovics, Ville Nikkari ja Severi Paajanen lähtivät Interistä. Heidän tilalleen FC Inter on tehnyt kovia hankintoja. Jukka Lehtovaara vaihtoi TPS:n Interiin kovan kohun saattelemana. Magnus Bahnen ja Lehtovaaran muodostama maalivahtikaksikko onkin kenties liigan kovin. Mutta pysyvätkö molemmat tyytyväisinä?

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen hyökkääjä Vahid Hambo on ollut talvella kovassa iskussa ja taistelee jopa Veikkausliigan maalipörssin voitosta. Sunnuntaina Hamboa ei kuitenkaan nähdä kentällä, sillä tulisieluinen nuorimies hölmöili itsensä aikaseen suihkuun Suomen Cupin ottelussa TPS:ää vastaan. Suoraa punaista seuraa parin ottelun pelikielto ja niistä ensimmäinen kärsitään sunnuntaina. Muista vahvistuksista Petros Kanakoudis on pelannut Kreikan pääsarjassa yli 100 ottelua ja Eric Matoukoulta löytyy kokemusta suunnilleen saman verran Belgiasta.

Henri Lehtosen ja Mika Ojalan panos on joukkueelle tärkeä. Viime kaudella Ojala kärsi loukkaantumisista, mutta iski silti kovan määrän tehoja. Mikäli hän pysyy terveenä, on Interkin mitalitaistossa.

Sunnuntain otteluun Inter pääsee melko terveenä, sillä ainoastaan hyökkääjä Guy Gnabouyoun pelaaminen on epävarmaa.

Seinäjoella pelattussa SJK – FC Inter ottelussa kuumeni viime kaudella myös tunteet.

SJK innolla kauden alkuun

SJK leirissä odotetaan kauden alkua innokkaana ja terveenä, sillä ainoastaan Jesse Sarajärvi on sivussa. Muut pelaajat ovat tarvittaessa käytettävissä.

Me olemme asettaneet riman korkealle tähän kauteen ja odotamme innolla avauspotkua. Uskon että olemme siihen valmiita, kommentoi SJK:n kapteeniksi toista kertaa peräkkäin valittu Pavle Milosavljevic.

Talvikaudella SJK pelasi 14 ottelua varsinaisella peliajalla ilman tappioita ja hävisi ainoastaan Suomen Cupissa Kuopion Palloseuralle. Tuokin tappio pyritään nyt kääntämään voimavaraksi.
Koko Liigacupin maalikuninkuuden voitti Akseli Pelvas, joka iski yhteensä kuusi maalia ja häntä säesti maalinteossa uudet hankinnat Tuco ja Bahrudin Atajic.

Viime kaudella SJK ja FC Inter kohtasivat kolme kertaa. Kerran jaettiin pisteet 2-2 tasatuloksella Seinäjoella ja FC Inter voitti ensimmäisen kohtaamisen Turussa 2-1 luvuin. Myös toinen kohtaaminen Turussa oli tiukka, sillä se päättyi 1-1 numeroihin. SJK ei ole Turussa onnistunut Interiä vielä siis kaatamaan, mutta nyt se lähtee tuota temppua tekemään.

Sunnuntaina 12.4. klo 17.00 FC Inter – SJK, Veritas Stadionilla.

SJK:n kotiavaus on reilun viikon päästä sunnuntaina, 19.4. klo 16.00.