123 456 7890

Vastassa kovin kotijoukkue
Seinäjoen Jalkapallokerhon sunnuntain vierasottelussa vastassa on Lohko C:n kovin kotijoukkue ja sarjakolmonen, FC Vaajakoski. Tähän mennessä Jyväskylän kupeessa hienolla stadionillaan kotiottelunsa pelaava joukkue ei ole vielä kotonaan hävinnyt. Viisi voittoa ja yksi tasapeli maalierolla 17-4 kertovat karua kieltään siitä, millaista on ollut vierasjoukkueilla vierailla suklaatehtaan kupeessa.

Kerhon vierassaldo puolestaan kahdeksan reissun jälkeen kertoo, että voittoja on onnistuttu ottamaan kolme, kahdesti on pinnat jaettu ja tappioita on tullut kolme. Maaliero on vieraskentillä 10-11, eli yhden osuman verran pakkasella.

Hieno kuuden ottelun tappiottomien pelien putki on Kerhon osalta historiaa ja nyt on alla neljäpeliä ilman voittoa. Tällä systeemillä kärkipäähän kapuaminen on mahdottomuus. Voittoja tässä kaivataan, eikä tasapelejä, joita on tullut kolme kertaa vimeisissä neljässä ottelussa yhden tappion lisäksi. Myös FC Vaajakoskella on alla kolme peliä ilman voittoa. Kahden 2-2 -tasapelin lisäksi joukkue romahti viime kierroksella Vaasassa VIFK:n vieraana peräti 7-2.

Tuon ottelun numerot eivät kuitenkaan kerro pelistä koko totuutta, sillä jäätyään ensimmäisellä puoliajalla 3-0 tappiolle FCV nousi jo maalin päähän ja 3-2 tilanteessa kävi pallo VIFK:n yläputkessa. Tasoituksen sijaan FCV joutui kokemaan lopulta kovia VIFK:n iskettyä vielä neljä kertaa.

Kerho puolestaan pelasi ristiriitaisen tasapelin FC YPA:n kanssa kotikentällään keskiviikkona. Nuutti Panulan avausmaalin jälkeen vieraat iskivät kahdesti, mutta Juha Etelä-Aho pelasti pilkulta tasapelin. Paikkoja oli ratkaista 2-2 päättynyt kamppailu voitoksikin, mutta kun ei, niin ei.

FC Vaajakoski vieraili pari viikkoa sitten Seinäjoella ja silloin pisteet jaettiin 2-2 (0-2) numeroin valko-punaisissa pelanneen vierailijan saatua pari lahjapakettia kotijoukkueelta hyppysiinsä.

Ottelun avausmaalissa toppari Aapo Autio nousi rangaistusalueelle ja pääsi laukomaan pallon hiukan onnekkaasti Mikko Väänäsen ja Petri Tuomelan läpi etutolpalta sisään. Juuri ennen taukoa vieraiden Niko Leppänen karvasi pallon Kerhon alakerrassa itselleen ja vapautti Lohkon maalitykkeihin lukeutuvan Tomi Karlstedtin maalintekoon.

Kahden lahjapaikan lisäksi FCV ei onnistunut luomaan kuin yhden tekopaikan ottelun loppuhetkillä. Kerho puolestaan kunnostautui taas paitsi nousemalla tasoihin, myös tuhlaamalla koko joukon paikkoja. Kotijoukkueen osumista toisella puoliajalla vastasivat kavennuksen iskenyt Mikael Muurimäki ja pilkulta viimeistellyt Juha Etelä-Aho.

Myös viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti. Seinäjoella kohdattiin kauden toisessa ottelussa ja peli pelattiin Jouppilanvuoren tekonurmella. Siellä Kerho iski kahdesti ensimmäisten 12 minuutin aikana Marko Hutun ja Tommi Haanpään osumien voimalla voittaen lopulta 2-1 (2-0) FCV:n kavennettua toisella puoliajalla. Vaajakoskella nähtiin melkoinen maalijuhla Kerhon haettua pinnat mukaansa numeroin 4-2 (4-1). Mikael Muurimäki maalasi kahdesti Johannes Saranpään ja Jukka-Pekka Salmisen osuttua kertaalleen.

Kerhon selkeä ongelma on ollut maalinteko, vaikka onhan toki osumia 20 tehtykin. Silti se oikeuttaa Lohko C:n tilastoissa vasta yhdeksänteen sijaan, eli samaan sijoitukseen, kuin sarjataulukko. Se ei todellakaan mairittele musta-asuista ryhmää millään tavalla. Omissa on soinut 18 kertaa ja vain kolme joukkuetta on päästänyt vähemmän omiin. Se on toki ihan OK, mutta koko kautta leimaa se, että omaan päähän on tehty nimenomaan liian helppoja maaleja.

FCV on siis sarjassa kolmantena 25 pisteellä. Joukkueiden väliin mahtuvat vielä FC Kiisto (24), FC Blackbird (23), FC YPA (22),
FC YPA (21) ja GBK (21). Kerho on siis tasapisteissä niin ylivieskalaisten kuin kokkolalaistenkin kanssa, mutta maaliero nostaa kaksikon seinäjokelaisten yläpuolelle.

Huolestuttavaa on
se, että putoajan paikalle matkaa on vain vaivaiset kolme pistettä ja hurjassa kunnossa oleva VIFK hengittää FC OPA:n tavoin jo keskikastin joukkueiden niskaan 18 pisteessä.

Kerhon maalinteosta ovat tällä kaudella vastanneet kuudesti osuneen Ville Pajulan lisäksi neljä kertaa maalanneet Mikael Muurimäki ja Juha Etelä-Aho, sekä kolme kertaa osunut Mikko Ylihärsilä, kahdesti viimeistellyt Nuutti Panula ja kertaalleen maalannut Anssi Syrjämäki. FCV puolestaan elää miltei totaalisesti Tomi Karlstedtin maalien varassa, sillä miehellä on tilillään jo komat 13 maalia. Kolme maalia mieheen ovat iskeneet Aapo Autio, Kalle Kautto, Tarkko Savela ja Jukka Kosonen.

Veikkausraatien lemmikkejä ovat kauden ensimmäisissä 15 ottelussa olleet FC Vaajakosken joukkueesta 13 sakaraista saalistanut Kalle Kautto ja yhdeksän tähden Tomi Karlstedt. Jukka Kososella on viisi tähteä, Aapo Autiolla ja maalivahti Teemu Holopaisella kummallakin neljä. Yhteensä FCV:n pelaajisto on haalinut tileilleen 44 taivaankappaletta. Kerhon ykkönen tässä tilastossa on koko lohkon taulukossa kakkosena oleva Ville Pajula 14 tähdellään. Petri Tuomela ja Miikka Tuovila ovat saaneet kumpikin seitsemän sakaraista Mikael Muurimäen ansaittua tähtiä kuusi kappaletta. Henri Saranpää ja Mikko Ylihärsilä ovat kumpikin saalistaneet neljä taivaankappaletta Ville Ylisen saatua niitä tililleen kolme. Yhteensä Kerhon pelaajat ovat saaneet 50 tähteä tähän mennessä pelatuissa otteluissa.

Kerho lähtee Vaajakoskelle hyvinkin samanlaisella kokoonpanolla kuin millä kohdattiin FC YPA. Sivussa ovat edelleen mitä suurimmalla todennäköisyydellä sekä Ville Ylinen, että Mikko Väänänen Mikko Ylihärsilän, Johannes Saranpään ja Miika asunmaan lisäksi. Myös soturi Jaakko Lampi on pois ruodusta puolustaessaan kotimaansa koskemattomuutta. Nuorisourheilijat Saku Koskinen ja Teemu Penninkangas puolestaan ovat tänään tulessa A-junioreiden SM-sarjan kamppailussa Keskuskentällä klo 15.00 Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan. Tosin Sakun pelaaminen on hieman epävarmaa.

Viikonlopun kierroksella voi todellakin tapahtua monenlaista, sillä joukkueet ovat tämän tästä pelanneet todella merkillisesti ristiin. Loistava osoitus siitä, mitä tapahtuu kun napsii muutaman peräkkäisen voiton, on FC Blackbird. Ei muuta kuin siitä mallia ja menoksi.

Ottelu alkaa sunnuntai-iltana Vaajakoskella klo 18.30 ja mitä ilmeisimmin Kloppien laulu raikaa myös Keski-Suomessa.