123 456 7890

SJK otti viimein voiton Veikkausliigassa, kun se kaatoi OmaSp Stadionilla RoPS:n 2-1 lukemin. Ottelu oli samalla SJK:n yhteisöllisyysottelu, jossa kunnioitettiin seuran perustaneita seuroja ja Seinäjoen kaupunkia. Olikin sopivaa, että voittomaalin pelissä teki Seinäjoella syntynyt ja kasvanut, SJK:n oma kasvatti, Joonas Lepistö. Maali oli samalla 22 vuotta juuri tänä kesänä täyttäneen Lepistön uran ensimmäinen pääsarjassa. SJK:n maalinteon aloitti kapteeni Mehmet Hetamaj. Lisäksi maalivahti Jesse Öst torjui ottelussa rangaistuspotkun. Tästä voitosta voidaan nyt nauttia täysin rinnoin. Veikkausliiga jää pienelle maajoukkuetauolle ja pelit jatkuu SJK:n osalta kotittelulla keskiviikkona 9.9. klo 18:30. Silloin OmaSp Stadionille saapuu FC Inter. Liput otteluun SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista.

SJK – RoPS 2-1 (1-0)
1-0 25 min Mehmet Hetemaj
2-0 59 min Joonas Lepistö
2-1 75 min Tuomas Kaukua

Ensimmäisen vedon pelissä sai ensimmäistä esiintymistä OmaSp Stadionilla tehnyt Manu Ledesma, joka veti kaukaa kohti etuyläkulmaa. Mutta ei kuitenkaan maaliin. Myös toinen uusi pelaaja, Jake Jervis pääsi esittelemään taitojaan heti ensimmäisen vartin aikana, kun hän koitti maalintekoa komealla saksipotkulla. SJK oli tullut peliin todella hyvin ja vei peliä mielin määrin. RoPS ei päässyt SJK:n prässin alta edes keskialueelle.

Lopulta avausmaali tuli kuitenkin erikoistilanteesta. Ledesma antoi kulma potkun oikealta ja sen puski takatolpalta maalin eteen Tero Mäntylä. Ja siellä sen jatkoi sisään SJK-kapteeni Mehmet Hetemaj, niin ikään puskeemalla. Tuuletuksissa näki koko joukkueen itseluottamuksen palanneen. Niin tunteikkaat ne olivat.

Parikin kertaa SJK-pelaajaa rikottiin boksissa siihen malliin, että joku toinen tuomari olisi voinut pallon ehkä laittaa pilkulle. Varsinkin tilanne missä Tuco kaadettiin jalasta vetämällä, eikä vihellystä kuulunut, sai yleisön käymään kuumana. Peli kuitenkin jatkui ja SJK oli tehdä lisämaalin reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Serge Atakayin hyvä keskitys löysi Jervisin aivan maalin edessä, mutta RoPS-maalissa nuori Matias Niemelä esitti paraatitorjunnan aivan maaliviivalta. Tauolle mentiin 1-0 SJK:n johdossa.

Toisen puoliajan alkuun RoPS sai erotuomari Mikko Juusolalta rangaistuspotkun, kun hän näki Mehmet Hetemaj’n rikkoneen boksissa Joonas Vahteraa. Hetemaj sai myös kortin, ja Juusola ei pahemmin yleisöstä kavereita kerännyt. Joka tapauksessa pallo pilkulle ja Vahtera sitä antamaan. SJK-maalivahti Jesse Öst aavisti vedon oikeaan nurkkaan ja nappasi pallon syliinsä.

Ensimmäinen SJK-tilanne tuli vaihdosta Jervisin tilalle tulleelle Joonas Lepistölle hekeä myöhemmin. Lepistö pääsi leikkaamaan boksiin vasemmalta laidalta, mutta sijoitus meni tällä kertaa ohi maalin. Tunnin kohdalla Lepistö kuitenkin iski SJK:n 2-0 johtoon, tehden samalla uransa ensimmäisen Veikkausliiga-maalin. Maali lähti Tucon hyvästä laukauksesta kohti etuyläkulmaa, ja RoPS-vahti torjui vain vaivoin. Pallo kuitenkin tipahti takatolpalle torjunnasta ja sinne Lepistö ehti ensimmäisenä päineen väliin.

SJK:lle oli useampikin paikka tehdä ottelun kolmas maali, mutta niin vain RoPS pääsi peliin mukaan, tehtyään 75.peliminuutilla kavennusosuman. Maali tuli erikoistilanteen jälkeen, kun useampi SJK-pelaaja meni samaan palloon. Pallo tippui boksin vastakkaiselle kulmalle, ja sieltä ruuhkan takaa Tuomas Kaukua pääsi vetämään pallon alakulmaan.

RoPS sai vielä hieman painetta pelin lopussa SJK:n päätyyn, mutta ei todellista vaaraa, sillä SJK puolusti hyvin. Ottelu päättyi SJK:n voittoon ja koviin juhliin yhdessä kannattajien kanssa.

Tämä menee uran maaleista kirkkaasti kärkeen. Ensimmäinen liigamaali, kovimmalla tasolla mitä olen pelannut. Niin kyllä tämä menee kärkeen heittämällä, sanoi voittomaalin tehnyt, SJK:n oma kasvatti Joonas Lepistö. Lepistö voitti viime kaudella Kakkosen maalikuninkuuden ja on aina ollut tehokas maalintekijä juniorisarjoissa.

Siinä oli pari paikkaa, eka vähän epäonnistui, mutta onneksi toisesta laitoin sitten sisään. Oli hyvä fiilis kyllä sen jälkeen. Toissa kaudella onnistuin tekemään myös päällä maalin. Viime kaudella en puskenut yhtään maalia, joten se oli kai sitten päämaalien osalta välivuosi. Toivottavasti menee vielä tällä kaudella lisää, Lepistö jatkoi.

Meidän olisi pitänyt kyllä tappaa peli jo ennen loppua, kun meillä oli paikkoja. Eli tehtiin vähän turhan jännäksi siihen loppuun. Mutta hyvä voitto meille kuitenkin. Vaikka siinä tuli paljon tasapelejä ja muutama tappiokin, niin meillä oli silti ihan hyvä fiilis joukkueessa. Ei vain pystytty tuloksia kääntämään meille edullisiksi. Nyt uskon, että tästä tämä lähtee kausi nousukiitoon, päätti Lepistö.

Myös päävalmentaja oli tyytyväinen pelin jälkeen.

Erittäin hyvä eka jakso meiltä. Pidettiin mun mielestä peli hyvin kontrollissa. Siinä oli jo toinenkin maali aika lähellä. Tiedettiin, että tästä tulee hankala matsi ja semmoinen siitä tuli varsinkin kun päästettiin heidät vielä peliin mukaan. Siinä vähän lopetettiin pelaaminen. Peli oli silti meillä kontrollissa, sanoi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara pelin jälkeen.

RoPS otti siinä vähän riskejä ja vähän turhan helposti päästettiin se kavennusmaali. Mutta päällimmäisenä kuitenkin hyvä fiilis tästä voitosta, Honkavaara jatkoi.

Laukaukset oli meille 18-7, joten vaarallisuutta oli enemmän kuin aikaisemmin. Se oli hyvä. Ja me oltiin aika kärsivällisiä siinä ekalla jaksolla, eikä tarkoituksella lähdetty puskemaan sitä peliä. RoPS vetäytyi aika alas. Olisi vielä paremmin pitänyt pystyä pelaamaan johtoasemassa, mutta se on asia mitä parannetaan, päätti Honkavaara.

SJK: Jesse Öst MV, Matias Vainionpää, Tero Mäntylä, Ville Tikkanen, Serge Atakayi, Robin Sid (78’ Denys Oliinyk), Mehmet Hetemaj (62’ Jude Arthur), Matej Hradecky (78’ Anel Rashkaj), Emmanuel Ledesma (62’ Niko Markkula), Jake Jervis (52’ Joonas Lepistö) ja Ariel Tuco Ngueukam.