123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho kohtaa torstaina 27.6. klo 18.30, Myyrmäen uusitulla ISS Stadionilla isäntäjoukkue PK-35 Vantaan.

ISS Stadionin kentälle on asennettu uunituore tekonurmi ja tämä ottelu toimii tuon ensimmäisenä avausotteluna.

SJK palaa juhannustauolta tositoimiin sarjan kärkijoukkueena ja vaikka takana tulevat ovat pelanneet pelin enemmän, on piste-ero Hakaan ja KooTeePeehen neljä pistettä. Torstaina vastustaja PK-35 Vantaa on kuudentena ja eroa Kerhoon on jo hulppeat 11 pistettä.

Missään tapauksessa Vantaalle ei lähdetä henkselit paukkuen, sillä viime kaudella juuri tuolla samalla areenalla SJK jäi pisteittä 2-0 tappiolla.

ISS Stadion on yksi Suomen komeimpia, joten sinne on kiva lähteä kylään. Toivottavasti tällä kertaa hymyt on huulilla myös kotimatkalla?

PK-35 Vantaa ei nouse tälläkään kaudella

Ikävä kyllä vantaalaisten tie alkaa nousta pystyyn tälläkin kaudella, vaikka joukkue on jo useampana kautena lähtenyt tavoittelemaan sarjanousua Veikkausliigaan ihan tosissaan.

Aiempina kausina kone on alkanut yskähdellä vasta kauden loppupuolella, mutta nyt se ryki jo alkukaudesta siihen malliin, että SJK ja muut joukkueet ovat päässeet tavoittamattomalta tuntuvalle karkumatkalle.

Joukkue on kyllä paperilla kivikova. Siinä riittää liigakokemusta enemmän kuin monella muulla, on taitoa ja kovuuttakin, mutta jostain syystä nämä palikat eivät ole loksahtaneet yhteen ja tämä näkyy sitten sarjataulukossa. Maalinteko on ollut kolmen miehen harteilla ja Fidan Seferi on näistä osunut neljästi tällä kaudella.

Ottelukohtaisesti kuitenkin PK-35 Vantaa on pärjännyt hyvin ja mukana on ollut huonoa tuuriakin. Loukkaantumiset ovat koetelleet ja pallot eivät ole pomppineet maaliin asti.

PK-35 Vantaa saa tähän otteluun takaisin loukkaantumisesta toipuneen Karim Benounesin, joka on ollut heidän tärkeä tilanteiden luoja. Myös talvella loukkaantunut Antonio Inutile alkaa olla jo pelikunnossa, mutta kenties torstain ottelu tulee liian nopeasti. Varmuudella sivussa on kokenut Petri Oravainen sekä Ymer Xhaferi.

Vantaalaisten puolustus on kova ja SJK:n on syytä olla tarkkana keskikentän Weckströmin ja Rasimuksen kanssa. Molemmat joukkueet pyrkivät pitämään palloa ja kovin kamppailu tullaan todennäköisesti näkemään keskikentän keskustassa edellä mainittujen herrojen sekä SJK miesten kesken.

SJK Kaatoi PK-35 Vantaan tämän kauden avausottelussa Joupiskalla. Voittomaalin iski kuvassa oleva Kim Palosaari.

Toni Lehtinen hyvässä maalivireessä

SJK:n kanssa keväällä 2012 pitkän, viiden vuoden sopimuksen tehnyt, Toni Lehtinen, on oman kylän poikia ja hän johtaa tällä hetkellä sarjan maalipörssiä yhdessä Ilveksen Kalle Multasen kanssa.

Lehtinen on kahdessa edellisessä pelissä onnistunut nyt neljästi ja paikkoja on ollut molemmissa enempäänkin. Yhteensä maaliverkko on heilunut jo seitsemän kertaa kymmenessä pelissä. Jos tarjoilu pelaa jatkossakin samaan malliin, on aikoinaan maajoukkueessakin pelanneella kärjellä hyvä mahdollisuus juhlia Ykkösen maalikuninkuutta tällä kaudella.

Mutta vaikka Lehtinen onkin ollut hyvässä vireessä viime otteluissa, on SJK:n heikoimpana lenkkinä kenties ollut tällä kaudella viimeistely. Paikkoja on tuhlailtu, mutta onneksi niitä ainakin luodaan. Jossain vaiheessa ne pallot alkavat osumaan pakostakin maalipuiden sisälle kovemmalla prosentilla ja silloin SJK:n menoa on vaikea pysäyttää.

Tällä hetkellä SJK:n riveistä on varmuudella pois pitkäaikaisloukkaantunut Luis Fernando ja Viron Maajoukkueen Gert Kams, joka palkittiin juuri toukokuun Kuukauden Pelaajana Pelaajayhdistyksen toimesta. Kams lienee sivussa vielä viikon tai kaksi.

Pelikieltoja ei ole ja joukkue on hyvässä kunnossa. Tämän ottelun jälkeen, ensi sunnuntaina SJK kohtaa vieraissa vielä AC Kajaanin, joten pientä kierrätystä saatetaan ryhmässä nähdä. Kerho lähtee näihin otteluihin kuitenkin voitot mielessään ja tavoitteena on saada täydet kuusi pistettä viikon kahdesta vierasottelusta.

Sen jälkeen ollaankin jo melkein sarjan puolessa välissä ja mikäs sen mukavampaa olisi, kuin olla siinä vaiheessa mukavassa sarjajohdossa, piikkipaikalla.

Kotikentällä SJK:n näkee seuraavan kerran ensi viikon lauantaina, 6.7. ja vastaan tulee silloin Tampereen Ilves.

Torstain kamppailusta löytyy liveseurantaa Twitterissä.

PK-35 Vantaa – SJK, torstaina 27.6. klo 18.30, ISS Stadionillla Vantaalla.

Simo Valakari on johtanut SJK:n mukavaan sarjajohtoon tällä kaudella