123 456 7890

Vanha tuttu Oulusta kylään

Seinäjoen Jalkapallokerho saa keskiviikkona Keskuskentän avausmatsiin vieraakseen vanhan tutun Oulusta, eli Oulun Palloseuran ja sitä valmentavan Luiz Antonion.

OPS kuuluu Ykkösen koviin joukkueisiin ja se jahtaa sarjakärjessä olevaa SJK:ta kahdeksan pisteen takaa-ajoasemassa, mutta pelin vähemmän pelanneena. Sarjassa se on tällä hetkellä neljäntenä.

Joukkueen valmentaja Luiz Antonio on Seinäjoella varsin tuttu mies, sillä hän aloitti valmennusuransa valmentamalla kaudella 2006 seinäjokelaista Sepsi-78:a ja tuolloin joukkueen riveissä pelasi mm. Kerhon maalia nyt vartioiva Luis Fernando. Luiz teki Seinäjoella hyvää työtä ja vielä nykyäänkin täällä pelataan hänen nimeään kantavaa junioriturnausta.

Ottelu on ensimmäinen kotimatsi Seinäjoen Keskuskentän nurmella. Keskiviikoksi on luvattu kivaa säätä ja näin ollen paikalle odotetaan runsasta katsojamäärää. Viikon päätteeksi koulunsa päättäville opiskelijoille Kerho tarjoaa ennakkoon ostettuna kolmea lippua yhden hinnalla, mikäli ostaja omaa voimassa olevan opiskelijakortin.

Manageri Miika Juntusen joukkue

Vaikka Oulun Palloseura onkin erittäin perinteinen seura ja se on voittanut aikonaan Suomen Mestaruudenkin kahdesti vuosina 1979 ja 1980, tunnetaan se kuitenkin nykypäivänä lähinnä uudesta tulemisestaan manageri Miika Juntusen joukkueena.

Oulun Jalkapallon Tuki ry:nä OPS aloitti uuden nousun kohti Suomen futiksen eliittiä, jalkapallopiireissä monitoimimiehenä tunnetun, Miika Juntusen lähdettyä AC Oulun taustoista. Juntunen sai kaudella 2006 Kakkosessa pelaavalle oululaiselle FC Dreevereille oikeuden vaihtaa nimensä OPS-Jalkapalloksi ja peliasun OPS:n perinteiseen siniseen. Sarjanousu Ykköseen tapahtui vuonna 2009 ja kaudella 2011 tuo lisäliitekin tiputettiin OPS:n nimestä.

Joukkueen pelaajisto ja valmentajat ovat saaneet vaihtua useita kertoja ja todellista valtaa seurassa käyttääkin manageri Juntunen. Joukkueen valmentajana nykyään toimiva brasilialainen Luiz Antonio on toiminut tehtävässään kuitenkin jo vuodesta 2009 eikä ainakaan toistaiseksi kaksikon työnjaossa ole näkynyt rakoilua.

Manageri Juntunen on omalla kovalla työllään, sekä kontaktiensa avulla, saanut seuralle rahoituksen, jolla joukkue on onnistunut nappaamaan riveihinsä joka kaudelle kovia ammattilaisia ulkomailta ja sarjanousu Liigaan on ollut jokaisella Ykkösen kaudella tavoitteena. Niin myös nyt. Viime kaudella nousu jäi niukin naukin OPS:n haaveeksi ja se sijoittui FC Lahden jälkeen sarjassa toiseksi.

Juntunen uskoo omaan tekemiseensä, vaikka oululainen yleisö ei olekaan joukkuetta toistaiseksi omakseen ottanut. Tulevaisuus kuitenkin lupaa seuralle hyvää, sillä tämän vuoden alussa se sai hankittua rahoituksen talviharjoittelua varten rakennettavalle hallille ja omalle harjoituskeskukselle.

Tällä kaudella OPS on esiintynyt vasta viidessä ottelussa, voittanut näistä kaksi, pelannut kaksi tasan ja hävinnyt kertaalleen. Kauden ensimmäinen ottelu siirrettiin Palloliiton suostumuksella pelattavaksi myöhemmin ja näin OPS:llä on yksi peli vähemmän tilillään kuin Kerholla.

Viime ottelussa FC Hämeenlinnaa vastaan oululaiset saivat maalihanansa kunnolla auki ja kotijoukkue nappasi komean voiton 4-0. Joukkueen kärjessä häärii kovimpana maalitykkinä entinen liigapeluri Pekka Kainu ja pelintekijänä keskikentällä taitava meksikolainen Alberto Ramirez.

OPS:n kapea rinki on kohdannut hieman vastoinkäymisiä loukkaantumisrintamalla ja tästä pelistä tulee puuttumaan erittäin todennäköisesti ainakin jamaikalainen laitapuolustaja Kenniel Hyde ja serbitoppari Nikola Prebiracevic.

SJK ja OPS ovat kohdanneet toisensa aiemmin Kakkosessa kausina 2008 ja 2009 yhteensä neljä kertaa. Voitot näistä kohtaamisista ovat menneet tasan molemmille. Maalisuhdekin on melko tasainen, OPS:n viedessä kohtaamiset niukasti nimiinsä 6-8 maalein.

OPS on kuitenkin toistaiseksi osa Kerhon historiaa, sillä kaikkien aikojen suurinumeroisimman tappion kotikentällä SJK on kokenut juuri OPS:n kynsissä, kaudella 2009, jolloin vierailija kuritti Kerhoa tylyin 0-5 luvuin. Nyt Kerholla olisikin pitkästä aikaa revanssin paikka.

Lisää voimaa Kerhon riveihin

SJK saa tähän peliin takaisin pitkään loukkaantuneena olleen Daniel Caumon, jonka liikkuvuus ja voima ovat varmasti myrkkyä vastustajien puolustukselle. Samoin Kerhon takalinjat vahvistuvat, kun isoraaminen jenkkitoppari Patrick Phelan sai viimein pelilupa-asiansa kuntoon ja mies tehnee kotidebyyttinsä heti tässä pelissä. Chris Cleaverin ja Matti Lähitien pelikunto varmistuu alkuviikosta.

Kerhon pitkäaikaisloukkaantuneiden rintamalla on muutenkin odotettavissa kohennusta, sillä Teemu Penninkangas ja Tiitus Lehtinen ovat molemmat jo mukana treenivahvuudessa. Toni Lehtinen on ainoa vielä varmuudella sivussa oleva pelaaja, mutta onneksi maalintekovastuu on jakaantunut Kerhossa useammalle miehelle, eikä täten Tonin poissaolo ole näkynyt tehoissa.

Espanjalainen Victor Montero ei vakuuttanut seurajohtoa ja espanjalainen on matkustanut takaisin kotimaahansa tänä viikonloppuna, eikä täten ole enää mukana SJK:n riveissä.

SJK valitsee kokoonpanonsa seuraavasta nipusta: Luis Fernando, Tomas Karike, Pat Phelan, Mikko Ylihärsilä, Chris Cleaver, Matti Lähitie, Janne Hosio, Timo Rauhala, Richard Dorman, Ville Ylinen, Mikko Väänänen, Christian Sund, Jyri Hietaharju, Aki Sipilä, Patrik Lomski, Touko Tumanto, Justin Moose, Kim Palosaari, Sami Viljanen ja Daniel Caumo.

SJK:n alkukausi on ylittänyt kaikki villeimmät toiveetkin, sillä kuudesta ensimmäisestä pelistä Ykkösessä on nousijajoukkue selvinnyt ilman tappiota ja tasapelejäkin on pelattu vain yksi. Viisi kertaa on nyt voitettu putkeen ja maalisuhde on mukavasti plussan puolella kahdeksalla maalilla. Kerho on myös pelannut nyt 44 sarjaottelua putkeen ilman tappiota, mikä on ollut jo pitkään Suomen ennätys Palloliiton sarjoissa. Toivottavasti Keskuskentän nurmella ei näitä putkia katkota ja keskiviikkona nähdään vähintäänkin tappioton ottelu numero 45.

SJK – OPS alkaa keskiviikkona 30.5. klo 18.30, Seinäjoen Keskuskentällä. Liput 10e / 6 e, sotaveteraanit ja alle 12-vuotiaat lapset ilmaiseksi. Portit, myyntipisteet ja olutteltta aukeavat jälleen puolitoista tuntia ennen matsin alkua, klo 17.00 ja olutteltassa yleisöä viihdyttää ennen ottelua sekä puoliajalla Roll On -orkesteri. Olut on myös ennen matsia halpaa, joten pikkulauantaita on hieno aloitella Keskuskentällä komeassa säässä Kerhoa seuraten.

Ostamalla otteluliput ennakkoon saat 20% alennusta S-etukortilla. Ennakkoliput myynnissä Prismassa SJK-myyntipisteellä tiistaina klo 16-20, sekä Pub Wilsonissa ja Hospodassa.

Jos omistat voimassa olevan opiskelijakortin, saat ennakkoon ostettuna sitä näyttämällä kolme lippua yhden hinnalla, joten kerää mukaan kaverisi ja tulkaa porukalla kannustamaan Lakeuden Ylpeyttä!