123 456 7890

SJK Akatemian puolustaja Valtteri Olsbo teki uransa ensimmäisen ja toisen Ykkösen maalinsa komeilla kaukovedoilla, kun MuSa voitti Porissa pelatun Ykkösen ottelun 3-2 luvuin. Ottelu pelattiin melkoisessa säässä, kun tuuli puhalsi sen verran kovaa, että pallo tipahti ilmassa välillä taaksepäin ja vettä satoi kuin saavista kaataen, vaakatasossa. SJK Akatemia pelasi joka tapauksessa hyvän ottelun ja siksi onkin harmi, että esitys ei tuonut tälläkään kertaa pisteitä. Pelit kuitenkin jatkuvat jo ensi sunnuntaina 20.9. klo 15:00, kun SJK Akatemia isännöi OmaSp Stadionilla Vaasan Palloseuraa. Liput ennakkoon SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista.

MuSa – SJK Akatemia 3-2 (1-1)
1-0 11 min Matias Koskinen
1-1 19 min Valtteri Olsbo
1-2 60 min Valtteri Olsbo
2-2 64 min John Fredriksen
3-2 66 min Joni Lämsä

Avausmaali syntyi, kun MuSa sai keskityksen maalille ja siellä SJK Akatemian maalivahti Teppo Marttinen torjui sen eteensä. Harmillisesti kukaan puolustuksesta ei ollut tilanteessa hereillä ja Matias Koskinen oli jäänyt aivan yksin maalin eteen. Koskinen veti vitosen viivalta pallon sisään.

SJK Akatemia kuitenkin tasoitti nopeasti, saatuaan vapaapotkun noin 20 metristä. Valtteri Olsbon veto tuli muurista läpi ja MuSa-maalivahti Eetu Lindfors loikkasi väärään suuntaan. Pallo upposi vasempaan alakulmaan. Maali oli Olsbon uran ensimmäinen Ykkösessä ja tällä kaudella.

27 minuutilla SJK Akatemia sai hyvän tilanteen ja veto lähti kohti etuyläkulmaa. Lindfors sai sen verran kättään väliin, että tilanteesta tuli kulma. Kulmasta pallo tuli hyvin takatolpalle, mutta tuomari ehti viheltää pelin poikki SJK Akatemian rikkeen vuoksi. Vain minuutti tuosta, sai SJK Akatemia jälleen vapaapotkun ja sen jälkitilanteesta vedonkin, mutta Lindfors torjui. Peliä ehdittiin jatkaa muutama minuutti, kun pallo pelattiin jälleen laidasta vierailijan boksiin. Siellä Jeremiah Streng kääntyi hienosti ja vetokin lähti, mutta se oli tällä kertaa voimaton.

SJK Akatemia hallitsi pelitapahtumia ensimmäisen puoliajan lopulla, tasoitusmaalin jälkeen. Vähän ennen taukoa, sai MuSa kuitenkin vapaapotkun keskialueella pelaajaruuhkasta ja SJK Akatemian valmentaja Tommy Dunne oli sen verran erimieltä erotuomarin kanssa, että sai keltaisen kortin vaihtopenkille. Tauolle mentiin 1-1 tilanteessa.

Toiselle puoliajalle MuSa tuli kovaa ja saikin luotua muutaman hyvän maalintekopaikan. MuSa otti myös pelin haltuunsa sekä sai myötätuulen turvin palloa SJK Akatemian boksiin.

SJK Akatemia meni kuitenkin tunnin pelin jälkeen ottelussa johtoon, kun sivurajaheiton jälkeen pallo pelattiin Strengille boksiin. Strengin tie oli tukittuna, mutta hän antoi pallon hyökkäykseen mukaan nousseelle Sami Sipolalle. Sipola jatkoi vielä alaspäin Olsbolle kuudentoista kaarelle  ja Olsbo ehti tykittämään pallon toista kertaa maaliin kaukolaukauksella. Maali oli Olsbon toinen myös Ykkösessä.

Harmillisesti johto ei kauaa kestänyt, kun yli kaksimetrinen John Fredriksen pääsi puskemaan pallon maaliin. Syöttö tilanteeseen lähti kaukaa keskiympyrästä ja tuli tuulen turvin aina SJK Akatemian etutolpalle. Ja vain pari minuuttia tasoituksesta, MuSa pääsi vastahyökkäykseen ja sen päätteeksi Joni Lämsä ohjasi pallon maaliin etutolpalta.

SJK Akatemia sai kuitenkin vielä useita paikkoja ja pariin kertaan pelaajat vaativat myös pilkkua. Paras paine saatiin päälle vartti ennen loppua, kun muutaman minuutin sisällä tilanteita oli useampia. Kun niistä ei kuitenkaan tulosta tullut, painoi MuSa vielä lopussa pelin toiseen päätyyn. Joonas Lautamaja pelasti kertaalleen pallon aivan maaliviivalta vielä ennen loppua.

SJK Akatemia: Teppo Marttinen MV, Joona Lautamaja, Joel Laitinen, Onni Heinonen (76’ Juuso Takanen), Sami Sipola, Valtteri Olsbo, Arttu Aromaa (87’ Omar Adawi), Jyri Kiuru, Oskar Pihlaja (64’ Georg Westerlund), Kuutti Matila ja Jeremiah Streng.