123 456 7890

Väliviikot puhelimessa

Kerhon kausi päättyi vasta pari viikkoa sitten. Toista se on yleensä ollut. Tässä vaiheessa vuotta on telakalla oltu yleensä jo kuukauden päivät.

Tilanne on poikkeuksellinen monessakin mielessä, ei pelkästään päättyneen kauden pituuden vuoksi, vaan myös siksi, että nyt lähdetään valmistautumaan Ykköseen huomattavasti leppoisamman Kakkosen sijaan.

Pelaajilla on tovi taukoa joukkueen harjoituksista, mutta sangen monet heistä on jo paikallistettu Wallsport Areenassa.

Toki osa on suunnannut kotikonnuilleen. Luis Fernando ja Daniel Caumo matkustivat jo Brasiliaan, josta he palaavat tammikuun puolivälin tienoilla. Lee Brennan puolestaan suuntasi Englantiin tekemänsä välilaskun jälkeen Floridaan lomailemaan. Chris Cleaver puolestaan on perheineen Englannissa. Kvartetista Brennanin jatko on vielä auki.

Vastuuvalmentaja Christoffer Kloo puolestaan on vetänyt hiukan henkeä, joskin…

– No, puhelimessa on mennyt kyllä aika paljon aikaa, naurahti “Toffe”, joka sanoi ottaneensa muuten hiukan rauhallisemmin.

– Olen jutellut omien pelaajien kanssa, joilla ei ole vielä sopimusta ja muutamien mahdollisten vahvistusten kanssa. Petter Meyer lähti Barcelonaan lomailemaan ja katsellaan sen jälkeen, mikä on tilanne. Me tietenkin haluamme pitää “Petskun”, mutta paljon riippuu siitä, mitä hän haluaa tässä elämäntilanteessa, kun opiskelutkin ovat siinä vaiheessa kuin ovat, pyörittelee “Toffe”.

Meyer opiskelee Vaasassa Hankenilla ja opiskeluiden kahden viimeisen vuoden aikana on suoritettava opiskelijavaihto ulkomailla. “Petskulla” opiskelut ovat siinä vaiheessa, että pikku hiljaa on pohdittava tuota opiskelijavaihtoa ja jos se tulee eteen nyt, se on luonnollisestikin kova isku Kerholle.

– Harjoitukset alkavat joulukuun 5. päivänä ja jatkuvat lähelle joulua. Sitten pidämme puolentoista viikon paussin ja starttaamme uudelleen 2. tammikuuta, lisää Kloo.

FF Jaron tammiturnaus pelataan 20.-21. tammikuuta ja ainakin menneen viikon alkupuolella pietarsaarelaiset olisivat mielellään nähneet Kerhon jälleen mukana Tellushallissa.

– Pitää hieman miettiä. Se on aika aikaisin meille. Katsotaan, koska siellä on kyllä todella hyviä pelejä, etenkin jos mukana on FF Jaron lisäksi kaksi ruotsalaisjoukkuetta, Kloo pohtii.

Puhelimessa on viihtynyt aika ahkerasti myös Kerhon urheilutoimenjohtaja Janne Kotamäki. Jos ei kyseessä ole ollut pelaajahankinta, on aiheena ollut tilanteen selvittäminen medialle. Mielenkiinto Kerhoa kohtaan on kasvanut merkittävästi, mikä on tietenkin aivan luonnollista.

Kotamäen ei ole edes tarvinnut ihan itse soittaa kaikkia puheluita, sillä pelkästään viime viikonloppuna toistakymmentä pelaajaa tarjosi palveluksiaan Ykköseen nousseelle seuralle, mukana varsin mielenkiintoisiakin nimiä.

– Pyrimme saamaan joukkueen melko valmiiksi marraskuun aikana. Jätämme kuitenkin pari-kolme paikkaa vapaaksi keväälle, jolloin nippu isketään sitten kasaan lopullisesti, kertoi Kotamäki.