123 456 7890

Alusta asti Kerhon mukana eri tehtävissä, mm. Edustuksen päävalmentajana kaudella 2008, ollut Jari Kujala toimii jatkossa Kerhon joukkueenjohtajana sekä maalivahtivalmentajana. Viime kaudella sekä SJK Reservien että C-junioreiden päävalmentajana, maalivahtivalmennuksen lisäksi, häärinyt Kujala nousee nyt hoitamaan koko joukkueen asioita.

Joukkueenjohtamisen lisäksi Kujala kuuluu myös Simo Valakarin johtamaan valmennustiimiin ja hänen tehtävänään on Edustuksen, Kerho 07:n ja SJK U20-joukkueen maalivahtivalmennus. Hän vastaa maalivahdeista myös nuoremmilla B- ja C-junioreilla. Pesti alkoi jo marraskuun alusta ja se on kaksivuotinen. Kujala palkittiin viime vuoden huikeasta suorituksestaan koko seuran Vuoden Valmentajaksi.

– Tässä on joka tapauksessa joukkueen mukana kaiken aikaa ja olen joukkueenjohtajankin tehtäviä aiemmin hoitanut, joten mielellään tekee näitä tehtäviä jatkossakin. Aamupäivät menee joukkueenjohtamistehtävissä ja illat valmennuksessa. Maalivahtipuolelle haluamme rakentaa putken nuoremmista junnuista asti ja kehittää koko seuran maalivahtien valmennusta edelleen, kertoo Kujala uudesta pestistään.

Jari Kujala vastaanottamassa Regions’ Cupin hopeamitalia Sonera Stadionilla

Viime kaudella Kerhon joukkueenjohtajana toiminut Kari Kiviluoma on jatkossa SJK Junioreiden valmennuspäällikkö. Kiviluoma seuraa valmennuspäällikön tehtävässä englantilaista Jamie Shorea, joka ei jatka seuran palveluksessa, vaan palaa kotimaahansa.

Peltosesta Kerho 07:n vastuuvalmentaja

Viime kaudella edustuksen valmentajana, sekä juniorivalmentajana toiminut Max Peltonen on ensi kaudella Kakkosessa pelaavan Kerho 07:n uusi vastuuvalmentaja. Vaasalaislähtöisen Peltosen pesti on kahden vuoden mittainen ja hän seuraa tehtävässään viime kaudella joukkueen Kakkoseen nostanutta Kujalaa. Kerho 07 pyritään rakentamaan pääosin nuorista tulevaisuuden SJK pelaajista ja sen tarkoitus on toimia linkkinä U20-joukkueen ja Edustuksen välillä.

Peltonen on toiminut urallaan useita vuosia juniorivalmennuksen parissa mm. VIFK:n junioripäällikkönä ja Piirijoukkueen valmentajana. Seinäjoelle hän tuli edustusjoukkueen valmennukseen yhdessä Christoffer Kloon kanssa ja hän on toiminut U18- ja U20-joukkueiden valmennuksessa.

– Kerho 07:n joukkueen rakennus on vielä tässä vaiheessa kesken ja haluan joukkueeseen nuorten pelaajien lisäksi myös kokeneita pelaajia. Mielenkiintoinen Kakkosen kausi on tulossa kuitenkin, kommentoi tuore vastuuvalmentaja Peltonen.

Max Peltonen seuraa tuomarin takana tämän toimintaa Seinäjoen Keskuskentällä

SJK pyrkii rakentamaan Valakarin alaisuuteen valmennustiimin, joka yhdessä vastaa edustusjoukkueen, Kerho 07:n ja U20-joukkueiden valmennuksesta. Näin Peltosen rooliin Kerho 07:n valmentajana kuuluu tehtäviä myös Edustuksen ja U20-joukkueen parissa. Myös Kujala osallistuu maalivahtivalmentajana kaikkien kolmen joukkueen maalivahtien kouluttamiseen. Jokaiselle valmentajalle kuitenkin määrätään omat vastuualueensa ja tällä hetkellä U20-joukkue on vielä ilman vastuuvalmentajaa.

– Tämmöinen tiimiajattelu sopii mielestäni hyvin futikseen. On useampi silmä seuraamassa pelaajien kehitystä sekä tuomassa omaa panostaan hommaan, toteaa Peltonen valmennustiimistä.

– Näin toimitaan mm. Englannissa ja muualla ulkomailla, että joukkueille kasataan managerin alaisuuteen valmennusorganisaatio, jossa jokaisella on omat tehtävänsä. Tietenkin jokaisella joukkueella pitää olla oma vastuuvalmentajansa, mutta muuten pyrimme kasaamaan näille kolmelle joukkueelle Valakarin alaisuuteen toimivan valmennustiimin, kommentoi uutta järjestelyä urheilutoimenjohtaja Keith Armstrong.

Seurana koko SJK:n tavoitteena on tulevaisuudessa olla mukana Veikkausliigassa viimeistään vuonna 2015 ja olla Suomen paras paikka nuorille pelaajille kehittyä ja pelata. Seinäjoen Jalkapallokerho ry vastaa toiminnasta SJK U20 ja Kerho 07:n osalta. SJK Oy pyörittää Edustusjoukkueen toimintaa ja SJK Juniorit ry vastaa B-junioreista Nappulafutikseen.

SJK Juniorit valittiin juuri Palloliiton 17 pilottiseuran joukkoon, jotka saavat Palloliitolta tukea juniorivalmentajan palkkaamiseen. Pilottivaiheessa mukana olevat seurat osallistuvat Palloliiton laatujärjestelmän rakentamiseen, joka on työkalu kokonaisvaltaisen seuraohjelman rakentamisessa.