123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon uusi päävalmentaja Simo Valakari johdattaa joukkonsa Kotkaan, jossa vastaan asettuu FC KooTeePee. Kerho matkustaa paikan päälle jo keskiviikkoiltana ja saa näin valmistautua peliin huolella. Tämä ottelu on ensimmäinen jota Valakari johtaa penkiltä käsin. Ennen torstain kamppailua joukkuetta valmensi tilapäisesti englantilainen Jamie Shore, joka jatkaa ainakin tämän kauden loppuun myös joukkueen kakkosvalmentajana. Shoren johdolla SJK otti komeasti neljä voittoa putkeen päästämättä niissä ainuttakaan maalia. Joukkue nousi samalla sarjan kakkosijalle sekä kuntopuntarin kärkeen.

Valakari seurasi nuo ottelut sekä pari SJK Reservien ottelua katsomosta käsin ja on nyt saanut valmistella rauhassa joukkuetta treeneissä maajoukkuetauon aikana. Taistelu kakkossijasta jatkuu kovana ja voittoja kaivataan jatkossakin tuon paikan varmistamiseen. Torstain ottelu mukaan laskettuna pelejä on enää neljä jäljellä ja SJK pitää kakkossijaa hallussaan vain kahden pisteen erolla PK-35 Vantaaseen ja kolmen pisteen erolla neljäntenä olevaan FC Viikinkeihin.

Kotka liitää taas?

Jos SJK piristyi valmentajanvaihdoksen myötä melkoisesti on myös Kerhon torstainen vastustaja FC KooTeePee saanut joukkueeseensa uutta ryhtiä ennen taukoa ja se onkin kuntopuntarissa heti kolmantena. Siirtoikkunan auettua KooTeePee teki kolme täsmähankintaa, jotka ovat saaneet omalta osaltaan vihreäpaitojen kurssin käännettyä. JJK-hyökkääjä Lasse Linjala hommattiin korvaamaan loukkaantunutta ja loppukauden sivussa olevaa jenkkihyökkääjä Aaron Wheeleriä. Kotkalaisten vanha tuttu keskikenttätaituri Ilja Shesterkov hälytettiin mukaan Venäjältä ja mielenkiintoinen Suomen U20 Maajoukkueen laitapuolustaja Aapi Helvelahti tuli mukaan Espanjasta, missä hän on pelannut Fuengirolan joukkueessa.

Kotkalaistenn sarjasijoitukseen parantuneet otteet eivät kuitenkaan sinällään suurta lohtua ole tuonut, sillä joukkue on edelleen mukana tippumistaistossa sijalla kahdeksan. Tosin takana olevien FC Hämeenlinnan ja Helsingin IFK:n tilanne näyttää jo sen verran toivottomalta, että yli seitsemän pisteen ja kymmenien maalien maalieroa tuskin kumpikaan saa enää kiinni kurottua.

Yksi Kotkan viime aikojen hyvien otteiden takuumiehiä onkin ollut juuri Jyväskylästä lainalla oleva hyökkääjä Linjala, joka teki viidessä ottelussa kolme maalia kotkalaisille. Laina kuitenkin päättyi edelliseen otteluun FC Viikinkejä vastaan, eikä hän ole enää mukana Kerhoa vastaan. Myös Shesterkov osoittautui parissa ensimmäisessä pelaamassaan pelissä arvokkaaksi, tehden pari komeaa maalia ja miehen pesti jatkuu Kotkassa kauden loppuun.

FC KooTeePee joutuu Kerhoa vastaan kuitenkin osittain siipirikkona, sillä nilkkavammansa kanssa kauan paininut puolustaja Ken Jammeh katkaisi polven ristisiteet RoPS-pelissä ja kausi loppui hänen kohdaltaan siihen. Nuori puolustajalupaus ja Suomen U18 Maajoukkueen Saku Kvist hölmöili myös itsensä pelikieltoon edellisessä ottelussa ja ei ole näin käytössä torstain ottelussa. SJK Kannattajien leirissä kovassa arvossa oleva laitahyökkääjä Arttu Seppälä ei ole ollut valmentaja Janne Hyppösen suosiossa ja mies on joutunut katselemaan pelejä pääosin penkiltä käsin.

Uusi aikakausi alkaa

Kerhon päävalmentaja Valakari pääsee valitsemaan joukkuetta lähes terveestä nipusta eikä pelikieltojakaan ole kenelläkään enää rasitteena. Myös kaikki lainasopimukset ovat päättyneet, joten tällä tietoa varmuudella sivussa ovat vain pitkäaikaisloukkaantuneet Teemu Penninkangas, Tiitus Lehtinen sekä armeijan harmaita kuluttava Sami Viljanen. Tiituskin pystyy jo osallistumaan treeneihin normaalisti, mutta pitkän poissaolon jälkeen pelikuntoa ei tietenkään saavuteta sormia napsauttamalla. Edustuksen treeniringissä on nähty paljon nuoria pelaajia, joten oletettavasti heitä lähtee mukaan Kotkaankin.

Valakari valitsee kokoonpanon Kotkaan seuraavasta ryhmästä: Luis Fernando, Tomas Karike, Tuomas Karjanlahti, Pat Phelan, Matti Lähitie, Mikko Ylihärsilä, Kalle Taimi, Richie Dorman, Timo Rauhala, Mikko Väänänen, Ville Ylinen, Janne Hosio, Aki Sipilä, Touko Tumanto, Tommi Haanpää, Patrik Lomski, Jesse Sarajärvi, Jesse Jääskeläinen, Tuomas Lähdesmäki, Justin Moose, Chris Cleaver, Christian Sund, Jyri Hietaharju, Toni Lehtinen, Kim Palosaari ja Daniel Caumo.

Näin Kerhon uusi aikakausi Valakari-Shore-kaksikon koutsaamana pääsee alkamaan toden teolla. Treeneissä on näkynyt melko helpottuneita ilmeitä viime viikkoina, joihin on suurelta osin syynä toki neljän ottelun voittoputki. Kerho onkin noissa Shoren johtamissa kamppailuissa näyttänyt heränneen uudestaan taistelemaan kakkossijasta. Valakarin ja Shoren näkemykset jalkapallosta ovat hyvin saman kaltaiset, joten mitään valtavan suuria mullistuksia tuskin on odotettavissa.

FC KooTeePee vs. SJK torstaina 13.9. klo 18.30 Arto Tolsa Areena. Ottelua seuraa livenä Seinäjoen Jalkapallokerhon Facebook-sivut sekä Kloppien Twitter.