123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon valmennusorganisaatio vahvistuu ja samalla SJK:n Veikkausliigaan luotsanneelle päävalmentaja Simo Valakarille solmittiin uusi neljän vuoden jatkosopimus, joka astuu voimaan tammikuussa 2014.

Hän on eteenpäin menevä, kunnianhimoinen valmentaja ja me uskomme että hän johtaa meidät menestykseen. Todennäköisesti hän tulee vielä joskus urallaan valmentamaan suurempiakin seuroja maailmalla, kommentoi SJK puheenjohtaja Raimo Sarajärvi sopimusta.

Alunperin Valakarilla oli voimassa oleva sopimus myös kaudesta 2014, mutta tämä nyt tehty korvaa aiemman sopimuksen ja se kattaa kaudet aina kauden 2017 loppuun asti. Jatkosopimuksesta oli sovittu alustavasti jo viime vuoden helmikuussa, mutta nyt sopimus myös sinetöitiin.

Pitkän ammattilaisuran jalkapalloilijana tehnyt Simo Valakari aloitti SJK:n valmentajana Ykkösen kauden 2012 päätteksi ja hän nosti SJK:n Veikkausliigaan voittamalla Ykkösen kaudella 2013.

Valakari jatkaa Seinäjoella myös neljä seuraavaa kautta.

Myös muu valmennusryhmä valmiina

SJK Päävalmentaja Simo Valakarin taustaryhmä on myös selvillä ja mukaan saadaan uuttakin verta.

Seuran jalkapallotoimenjohtajana jatkaa moninkertainen mestarivalmentaja Keith Armstrong.

Kahden viime kauden ajan SJK:n kapteenina toiminut keskikenttäpelajaa Chris Cleaver lopetti peliuransa viime kauteen ja aloitti uuden uran valmentajana Simo Valakarin apuna.

Samalla Max Peltonen jatkaa valmennusryhmässä, mutta hän ottaa päävastuulleen Kakkosessa pelaavan Kerho 07:n ja SJK U19 joukkueiden valmennuksen. Hänen apunaan jatkaa Jorma Tuohisaari.

Joukkueen fyysisen valmennuksen vastaavana valmentajana ja -suunnittelijana jatkaa Jaakko Nevanlinna, apunaan päivittäisestä toiminnasta vastaava fysioterapeutti Juha-Jaakko Ulvila. Nevanlinna vastaa myös koko SJK Junioripuolen fyysisen valmennuksen suunnittelusta, sekä valmentajien kouluttamisesta.

SJK edustusjoukkueen joukkueenjohtajana sekä maalivahtivalmentajana toiminut Jari Kujala keskittyy jatkossa joukkueenjohtajan hommaan ja maalivahtivalmennukseen saadaan arvostettu maalivahtivalmentaja ja MV-valmentajien kouluttaja Jori Särkkä.

Aivan täysin Kujala ei valmennushommia jätä, vaan hän jatkaa Jori Särkän tuuraajana, miehen ollessa maajoukkuekomennuksilla. Kaksikko myös osallistuu SJK Junioreiden maalivahtivalmennuksen kehittämiseen, yhdessä SJK Junioreiden maalivahtivalmentaja Jari Ruokamon kanssa.

Edustusjoukkueen huoltajana jatkaa kymmenien vuosien kokemuksella Pekka Lehtinen.
Kerho 07:n joukkueenjohtajana jatkaa Jarmo Tervasmäki ja huoltajana Kari Hietamäki.

Neljässä sarjanousussa kahden vuoden sisällä mukana ollut Jari Kujala keskittyy jatkossa joukkueenjohtajan tehtäviin.

Jori Särkkä SJK leiriin

Jyväskyläläinen, 52 vuotias Jori Särkkä on yksi Suomen arvostetuimmista maalivahtivalmentajista ja hän on työskennellyt yli 15 vuoden aikana jyväskyläläisseurojen lisäksi Valkeakosken Hakassa ja Tampereen Ilveksen organisaatioissa. Viime kaudella Särkkä oli mukana JJK:n Veikkausliigajoukkueen valmennuksessa.

Hän on toiminut Suomen Palloliiton palveluksessa Liittokouluttaajana ja 15-17 vuotiaiden poikamaajoukkueiden valmentajana jo yli 10 vuotta. Hän kouluttaa Palloliiton alaisuudessa maalivahtivalmentajia, tarkkailee pelaajia ja valitsee maajoukkueleirien maalivahdit.

Kesken kauden 2011, Jori Särkkä siirtyi Kiinan pääsarjassa pelaavan Nanchang Hengyuan FC:n maalivahtivalmentajaksi ja sai näin arvokasta kokemusta kansainvälisiä pelaajia vilisevässä suurseurassa. Kiinasta hän palasi kuitenkin takaisin Suomeen ja mukaan JJK.n valmennukseen.

SJK:ssa Särkkä vastaa edustusjoukkueen maalivahtivalmennuksesta, sekä osallistuu SJK Junioreiden maalivahtivalmennukseen. Työnsä ohella hän jatkaa myös Palloliiton palveluksessa.

Jori Särkkä on ollut jo pari viikkoa mukana SJK:n maalivahtivalmennuksessa.