123 456 7890

Vain voitto kelpaa Kerholle
Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa kauden neljänteen vierasotteluunsa jo perjantaina reissatessaan Nälkämaahan, Kainuun korpien kuiskintaa kuulemaan. Oikeastaan vain voitto kelpaa vierasjoukkueelle, sillä muuten sarjan kärki alkaa mennä omille teilleen.

Perjantaina alkavat myös jalkapallon MM-kisat Etelä-Afrikassa, mutta siitä huolimatta Kajaaniin matkustavan mustapukuisen vierasjoukkueen fokus on tiukasti Kakkosen Lohko C:n kamppailussa, jossa toistaiseksi voitoitta oleva sarjanousija Kajaanin Haka hakee avausvoittoaan. Siihen ei haluta kuitenkaan antaa mahdollisuutta, vaan tavoitteena on ottaa täysi potti ja jatkaa kapuamista sarjataulukossa.

Kerho löytyy ennen perjantain ottelua taulukosta sijalta 8. ja KajHa puolestaan putoamisviivan alapuolelta sijalta 12. Kummallakin on siis selkeästi parannettavaa. Matka Kajaaniin on Kerholle ensimmäinen laatuaan seuran vajaan kolmen vuoden elinkaaren aikana, eli näin ollen myös Kajaanin Haka on uusi tuttavuus pelikentillä.

Kauden kolme ensimmäistä vierasottelua ovat tuottaneet Kerholle voiton, tasapelin ja tappion. Ensimmäisestä vierasottelusta Jyväskylän Vehkalammelta lähti mukaan kolme pinnaa FC Blackbirdin taivuttua melko mallikkaan ensimmäisen puoliajan esityksen jälkeen numeroin 4-2 (4-0). Kokkolassa GBK oli parempi numeroin 1-0 (1-0) ja Vaasan Hietalahdessa pinnat jaettiin VIFK:n kanssa maalittomasti selkeästä hallinnasta huolimatta.

KajHa puolestaan on kolmesta kotiottelustaan saanut yhden pisteen maalirikkaassa ottelussa FC Blackbirdiä vastaan. Kotiavauksessa KajHa hävisi paikallisvastustaja PK-37:lle 3-0 ja viimeksi Kajaanista haki pisteet JBK numeroin 2-0.

Kelta-mustassa pelaavalla kajaanilaisjoukkueella ei juuri sen paremmin ole vieraissa mennyt. Ainoan pisteensä vieraskentiltä KajHa on saanut FC Korsholmia vastaan maalittomana päättyneessä kamppailussa. Sen sijaan Kokkolan Kipparihallissa GBK otti selkeän 4-1 -voiton ja Ylivieskassa FC YPA pystyi puristamaan pinnat itselleen lukemin 3-2.

Jo kuutta ulkomaanapua tällä kaudella kokeillut KajHa ei ole saanut ainakaan toistaiseksi parasta osaamistaan esiin. Ajoittain joukkue on toki väläytellyt. Joukkueen kuudesta maalista Oskari Tervo ja Timo Heikkinen ovat tehneet kaksi mieheen. Nika Kiladze ja Olli-Pekka Saarinen puolestaan ovat onnistuneet kumpikin kertaalleen.

Kuten asiaan kuuluu, myös tähän otteluun lähdetään aika tavalla siipirikkoisena. Sehän on kauden alun aikana toki tullut jo tutuksi, eli ei se yllätys ole kenellekään. Luonnollisesti kippari Ville Ylisen poissaolo on paha takaisku, mutta miehelle suotaneen tähän kohtaan pienimuotoinen paussi, sillä lauantaina on edessä papin aamenta, eli omat häät. Sivussa ovat myös Tampereella pääsykokeissa oleva Henri Saranpää, sekä polvivaivainen velipoika, Johannes. Myös polven tähystysleikkauksessa käynyt Mikael Muurimäki, selkävaivainen Petri Niemi, takareittään edelleen poteva Jussi Kankaanpää, pikkuhiljaa treenikuntoon päässyt Petri Huttu, selässä välilevyn pullistumaa poteva Miika Asunmaa ja nivustaan poteva Jaakko Lampi ovat sivussa.

FC Hakasta näytille saatu virolainen Maido Pakk sen sijaan on edustuskelpoinen ja lieneekin mitä suurimmalla todennäköisyydellä jopa avauksessa. Näin miehen osaamisesta saadaan selkeää kuvaa pelitilanteessa ja vastuuvalmentaja Tomi Kärkkäinen voi tehdä lainapestin suhteen omia johtopäätelmiään.

Eittämättä Kerhon ongelmana alkukauden otteluissa on ollut maalinteko. Pallo on saatu vain seitsemän kertaa vastustajan verkkoon. Näistäkin osumista peräti kolme on viimeistellyt paljolti vasempana pakkina pelannut Ville Pajula. Juha Etelä-Aho on maalannut kahdesti Nuutti Panulan ja Mikko Ylihärsilän osuttua kertaalleen.

Veikkausraatien lemmikkejä ovat alkukauden otteluissa KajHasta olleet neljä tähteä saanut Oskari Tervo, kolme tähteä pokannut Timo Heikkinen ja kaksi tähteä saanut Apollo De Brito Medeiros. Kerhon puolelta pörssissä kolmantena olevalla Ville Pajulalla sakaraisia on tilillään kahdeksan. Petri Tuomelalla ja Miikka Tuovilalla on kummallakin neljä taivaankappaletta, Ville Ylisellä kolme ja sekä Nuutti Panulalla, että Mikko Ylihärsilällä kummallakin yksi.

Ottelu pelataan Kajaanin Keskuskentän tekonurmella perjantai-iltana klo 19.00.