123 456 7890

Vain jatkopaikka kelpaa
Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa huomenna Kokkolaan Suomen Cupin 4. kierroksen otteluun kohtaamaan Kuutosessa pelaavan Kokkolan Pallo-Veikot/2:n. Luonnollisesti vain jatkopaikka kelpaa vierasjoukkueelle, mutta asennevammaan ei ole varaa tälläkään kertaa.

KPV/2 on edennyt 4. kierrokselle pudottamalla ensimmäisellä kierroksella Esse IK/2:n rankkareilla pelin päätyttyä 1-1 jatkoajan jälkeenkin. Kokkolalaisten maalin ottelussa viimeisteli Toni Räisälä. Toisella kierroksella KPV:2:n uhriksi joutui Kolmosessa tällä kaudella pelaava IFK Jakobstad. Pelissä päädyttiin taas jatkoajan jälkeen 1-1 -numeroihin Lauri Hakalan tehtyä isäntien osuman.

Kolmannella kierroksella Nelosen Korsnäs FF/Petalax IK kaatui Kipparihallissa selkein 5-1 -numeroin. Vihreäpaitojen maaleista vastasivat löylytyksessä Harri Hujanen, Aleksi Kangasvieri, Samu Laitinen, Toni Räisälä ja Lauri Hakala.

Myös Kerho tuli mukaan kolmannella kierroksella ja reissasi Mustasaareen ottamaan mittaa Kolmosen VPS-junioreista. Varsin vaatimattoman ensimmäisen puoliajan jälkeen kokovalkoisissa pelannut vierailija iski kuitenkin jatkopaikkaan oikeuttavat maalit voittaen lopulta 3-0 (0-0) Ville Pajulan, Petri Niemen ja Mikael Muurimäen osumilla.

Vierailija pelasi viime perjantaina pietarsaarelaista JBK:ta vastaan talvikauden viimeisen harjoitusottelunsa sangen nuorella ryhmällä voittaen 2-1 (1-1). Nyt mukaan saadaan näillä näkymin viime otteluista sivussa olleet Mikko Ylihärsilä, Tiitus Lehtinen, Miikka Tuovila ja Juha Etelä-Aho. Ainakin paperilla joukkue on siis selkeästi vahvempi kuin viikko sitten JBK:ta vastaan.

Ottelu on Kerhon lyhyen historian neljäs Suomen Cupin ottelu. Aiemmin vastustajat ovat olleet kahdesti Kolmosesta ja kertaalleen Veikkausliigasta. Siinä mielessä nuorekas KPV/2 on täysin uusi tuttavuus niin joukkueena kuin tasoltaankin.

Luonnollisestikin valmentaja Tomi Kärkkäisen papereissa on piirrettynä homma sillä tavalla, että cupissa mennään jatkoon.

– Se on selkeä lähtökohta. Vain jatkopaikka kelpaa meille tästä ottelusta. En usko, että KPV/2 on edelliskierroksella kohtaamamme VPS-j:n tasoinen vastustaja. Se ei kuitenkaan tarkoita, että voisimme lähteä matsiin huonolla asenteella, sillä tämä on viimeinen ottelumme ennen Kakkosen avausta, painottaa Kärkkäinen.

Talvikaudella Kerhon tehot ovat jakautuneet melko mukavasti, sillä maalinteosta ovat vastanneet neljä kertaa osuneen Mikael Muurimäen ja kolme kertaa maalanneen Mikko Ylihärsilän lisäksi kahdesti osuneet Tiitus Lehtinen, Ville Ylinen, Ville Pajula ja kertaalleen viimeistelleet Timo Rauhala, Teemu Penninkangas, sekä Petri Niemi. Kahdesti on vastustaja pistänyt pallon omiin.

Tähän mennessä pelatuista 11:stä ottelusta Kerho on voittanut kuusi, pelannut kerran tasan ja hävinnyt neljä ottelua. Voitot joukkue on puristanut tililleen FC Kiistosta, VIFK:sta, JBK:sta kahdesti ja VPS-junioreista. Ykkösen RoPS:n kanssa päädyttiin 1-1 -tasapeliin. Oman sarjan joukkueista tappiot on koettu VIFK:lle ja FC Kiistolle. Kaksi muuta tappiota Kerho on kärsinyt Veikkausliigan VPS:lle ja HJK:lle. Saldo on siis kokonaisuutena aivan tyydyttävä.

Reilun viikon kuluttua alkavaa Kakkosta silmällä pitäen Kerho haluaa tähän hyvän kenraalin, jatkopaikan ja maukkaan arpaonnen viidennelle kierrokselle. Kahteen ensimmäiseen voidaan vaikuttaa omalla tekemisellä, mutta onnetarta on vaikea vikitellä.

Perjantai-illan huumaa harrastetaan Kokkolan hieman ankeahkossa Kipparihallissa, jonka alusta ei ole mitenkään erityisen loisteliaassa kunnossa. Se ei silti ole mikään este hyvän matsin syntymiselle. Kerho on pelannut Kipparihallissa muuten yhteensä kolme kertaa. Seurahistorian ensimmäiset kaksi matsia pelattiin kevättalvella 2008, jolloin KPV:n edustusjoukkue kylvetti Kerhon 5-0. Sen sijaan viikkoa myöhemmin GBK nöyrtyi kotihallissaan 3-0. Viime kauden sarja-avaus pelattiin myös GBK:n vieraana ja sarjaan saatiinkin aivan loistava lähtö 4-1 -voiton myötä.

Ottelu alkaa klo 18.30. Tervemenoa kannustamaan Kerho jatkoon!