123 456 7890

Jalkapallon kansainvälinen KOMIA-turnaus järjestetään viidettä kertaa Seinäjoella, Wallsport Areenalla helmikuun puolessa välissä 13.-15. helmikuuta.

Mukana on Viron Mestari FC Levadia, Suomen U21 Maajoukkue, Veikkausliigaan noussut Seinäjoen Jalkapallokerho sekä Espanjan ja Katalonian alueen nuorista lupauksista koottu haastajaryhmä Catalonia XI.

Turnauksen järjestäjänä toimii Seinäjoen Jalkapallokerho sekä Wallsport Oy. Yhteistyökumppaneinaan; OrsaSport, Adidas, KOMIA-Seinäjoen kaupunkiseutu, W-mediat, Kotijoukkue, Gapcon, Iltasanomat sekä Pommerherkku.

Ottelut televisioidaan suorina lähetyksinä nettiin Great Play mediatalon toimesta.

Turnauksen ohjelma:

Torstai 13.2. Välierät:
Klo 17.00 Suomi U21 vs. Catalonia XI
Klo 19.30 SJK vs. FC Levadia

Lauantai 15.2.
Klo 14.30 Pronssiottelu
Klo 17.00 Finaali

Jos ottelu on 90 minuutin jälkeen tasan, pelataan suoraan rangaistuspotkukilpailu sudden death -tyylisesti, eli vetäjät kerrallaan kunnes voittaja on selvillä.

Lähiviikkoina tullaan SJK nettisivuilla esittelemään vielä tarkemmin turnaukseen tulevia joukkueita, mutta alta löytyy jo pienet kuvaukset mukana olevista ryhmistä sekä infoa turnauksen lipunmyynnistä ja televisioinnista.

Viime vuonna IV KOMIA-turnauksen voittaja oli Ruotsin pääsarjassa Allsvenskanissa pelaava Mjällby AIF

Suomi U21 tulee mukaan vahvalla ryhmällä

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueelle V KOMIA-turnaus toimii valmistavana leirinä tulevia EM-karsintamatseja ajatellen.

Joukkueessa tulee olemaan mukana jo aiemmin pelanneita pelaajia, sekä mahdollisesti muutama uusi kasvo. Tarkoitus kuitenkin on, että turnaus toimii meille valmistavana maaliskuun vieraskarsintaotteluun San Marinoa vastaan, kertoo Suomen U21 maajoukkueen päävalmentaja Tommi Kautonen.

Joukkue tulee koostumaan kuitenkin pääsääntöisesti kotimaassa pelaavista pelaajista, sillä KOMIA-turnausta ei pelata virallisina kansainvälisten otteluiden päivinä, joten emme saa ulkomailla pelaavia juurikaan mukaan, jatkaa Kautonen.

Suomi U21 on mukana KOMIA-turnauksessa jo toista kertaa ja sitä aiemmin mukana oli Suomi XI nimellä kulkenut haastajaryhmä.

Suomen U21 Maajoukkue pelaa turnauksen avauottelussa Catalonia XI:tä vastaan, torstaina 13.2. klo 17.00.

Viime vuonna Suomen kapteeninnauhaa turnauksessa kantoi Lum Rexhepi.

Catalonia XI esittelee Espanjalaistaitureita

Suomen ensimmäinen vastustaja turnauksessa on Catalonia XI, joka on koottu nuorista, lupaavista espanjalaispelaajista Barcelonan alueelta Kataloniasta. Mukana on mm. FC Barcelonan akatemian pelaajia, Espanyolin reservimiehiä, sekä pelaajia Segunda Divisionin joukkueista.

Paljon hyviä lupaavia pelaajia sieltä on tulossa. Vähän samantapaisessa tilanteessa olevia pelaajia kuin Josu (SJK:n espanjalaispelaaja), eli pelaajia jotka eivät ole aivan lyöneet itseään läpi Espanjan korkeimmalle tasolle ja haluavat vaihtoehtoisen tien edetä urallaan. Odotan kyllä mielenkiinnolla heidän näkemistään KOMIA-turnauksessa, kertoo SJK päävalmentaja Simo Valakari, joka oli paikanpäällä Barcelonassa valitsemassa turnaukseen tulevaa joukkuetta.

Catalonia XI koostuu siis pelaajista jotka tulevat antamaan näyttöjä eripuolilta Suomea ja Skandinaviaa tuleville kykyjenetsijöille. Pelaajista nuorimmat ovat 18 vuotiaita ja vanhimmat 24-25 vuotiaita.

Ryhmää on ollut SJK valmennusjohdon lisäksi kasaamassa agenttitoimistot Suomessa ja Espanjassa. Kaikenkaikkiaan pelaajia ryhmässä on kuusitoista ja heidän mukanaan tulee espanjalainen valmennusjohto.

Catalonia XI haastaa Suomen U21 Maajoukkueen avausottelussa torstaina 13.2. klo 17.00.

FC Barcelonan akatemian, La Masian läpikäynyt espanjalainen SJK keskikenttäpelaaja Josu Currais, palkittiin viime kaudella Ykkösen parhaana pelaajana.

Viron Mestari FC Levadia

KOMIA-turnauksen toinen ulkomaalaisryhmä on hallitseva Viron Mestari, FC Levadia, joka saapuu Seinäjoelle ensimmäistä kertaa.

Viime vuonna KOMIA-turnauksessa oli mukana niin ikään hallitseva Viron Mestari Nömme Kalju, joka myöhemmin Mestareiden Liigan karsinnoissa onnistui kaatamaan Suomen Mestari HJK:n. Viron pääsarjassa Levadia oli kuitenkin toiseksi sijoittunutta Kaljua vahvempi ja vei historiansa kahdeksannen Viron mestaruuden nimiinsä 7 pisteen erolla.

Seinäjoelle Viron menestyksekkäimpiin seuroihin kuuluva Levadia, tulee valmistautumaan kesällä pelattaviin Mestareiden Liiga karsintoihin, sekä tietenkin alkavaan Viron pääsarjakauteen. Itseasiassa FC Levadia on voittanut Virossa eniten pokaaleja, kun mukaan lasketaan myös Cup mestaruudet. Liigamestaruuksia paikallisvastustaja FC Floralla on kuitenkin vielä yksi enemmän. Euroopassa Levadia taas on ehdottomasti Viron menestynein seura, sillä se on pelannut mm. UEFA cupin, varsinaisilla kierroksilla, sekä edennyt viimeiselle karsintakierrokselle Mestareiden Liigassakin.

Turnauksessa FC Levadian ensimmäinen vastus on isäntäjoukkue SJK torstaina 13.2. klo 19.30.

Viime vuonna turnaukseen virolaisväriä toi Nömme Kalju, joka myöhemmin kesällä tiputti HJK:n Mestareiden Liigan karsinnoissa.

Isäntäjoukkue Seinäjoen Jalkapallokerho

Veikkausliigaan alkavalle kaudelle noussut SJK, on turnauksen isäntäjoukkue ja siten mukana jo viidettä kertaa. Tällä kertaa SJK on myös ainoa suomalainen seurajoukkue turnauksessa.

Viime vuonna SJK oli ensimmäistä kertaa kunnon kilpailumuotoisena pelatun KOMIA-turnauksen finaalissa, jonne se eteni kaatamalla FC Interin surinumeroissesti ja pelaamalla tasan VPS:n kanssa. Finaalissa se sai vastaansa Ruotsin pääsarja Allsvenskanin Mjällby AIF:n, joka osoittautui liian vahvaksi, vieden turnauksen pokaalin mennessään 3-0 voitolla.

Tuolloin SJK valmistautui alkavaan Ykköseen ja nyt ollaan sarjatasoa korkeammalla pelaava joukkue.

Kansainväliset pelit tuo meille uusia pelitapoja vastaan ja toimii hyvänä mittarina tuleviin koitoksiin, kommentoi turnausta SJK päävalmentaja Simo Valakari.

SJK:n avausvastustaja on Viron Mestari FC Levadia torstaina 13.2. klo 19.30.

SJK juhli viime kauden päätteeksi sarjanousua Veikkausliigaan. Tulevalla kaudella tavoitteena on jopa mitalisijat.

Lipunmyynti

Turnauksen ennakkolipunmyynti on jo hyvässä vauhdissa ja se starttasi jo joulukuun puolella.

Lippuja voit ostaa joko Wallsport Areenan kahviosta, tai täyttämällä alla olevasta linkistä löytyvän lipputilaus -lomakkeen. Kun olet lomakkeen täyttänyt ja lähettänyt, lähetämme sinulle laskun ja liput postitse.

Huomioithan turnausviikolla, että liput lähetetään postitse, joten lippujen toimitukseen menee vähintään 1 päivä. Lipputilauslomakkeen viimeinen tilauspäivämäärä on 11.2.2014.

Valitettavasti nettikaupasta ei voi ostaa alennusryhmien lippuja. SJK kausikortilla saatavan -20% alennuksen tai esimerkiksi opiskelija-alennuksen, saa vain Wallsport Areenalta ostetuista ennakkolipuista.

Päivälippu 25
Lapset alle 16 vuotta, opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet 12.50
Lapset alle 8 vuotta ja sotaveteraanit ilmaiseksi

Turnauslippu 45
Lapset alle 16 vuotta, opiskelija, eläkeläiset ja varusmiehet 22,50
Oikeuttaa sisäänpääsyyn jokaisena päivänä.

VIP Päivälippu 60
sis. paikan terassikatsomosta, buffetpöydän sekä kolme juomalippua.

SJK Kausikortilla kaikista ennakkolipuista -20% alennusta.

Ennakkoliput netistä: Lipputilauslomake


Viime vuonna Wallsport meni loppuunmyydyksi perjantaina, kun SJK kohtasi turnauksessa paikallisvastustaja VPS:n.

Great Play televisioi V KOMIA-turnauksen

Media-alan erikoisfirma Great Play televisioi KOMIA-turnauksen ottelut suorina TV-tason HD-lähetyksinä, kolmella kameralla kuvattuna sekä selostettuna. Ottelut ovat katsottavissa heidän Streaming palvelunsa kautta suorana vaikka ympäri maailman ja vain 7 euron hinnalla / ottelu.

Great Play toteuttaa vastaavia livelähetyksiä monista muistakin urheilutapahtumista, mm. jääkiekko, salibandy ja pesäpallo. Voit tutustua heidän tuotantoonsa tästä: portfolio.

Yksittäisen ottelun (7 euroa) tilausohjeet saat tästä linkistä: LIVE Streaming

Lisäksi voit ostaa katselupaketteja joissa saat useamman katselukoodin kerralla. Tällöin saat myös selvää säästöä ja voit vaikka jakaa linkkejä kavereidesi kanssa tai käyttää koodit myöhemmin valitsemiisi Great Playn lähetyksiin. Paketteja on 5:lle katselukoodille 26 euron hintaan, tai 20 katselukoodin paketteja 85 euron hintaan. Paketteja voi ostaa myös yritykset.

Lisätietoa paketeista saat Great Playn kotisivuilta: Katselupaketit.