123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho ja Wallsport Areena järjestävät helmikuun 13.-15. välisenä aikana, viidettä kertaa jalkapallon kansainvälisen KOMIA-Turnauksen.

SJK:n lisäksi turnaukseen saapuu tuore Viron Mestari FC Levadia, Suomen U21 Maajoukkue ja vielä nimeämätön, mutta Spain XI työnimellä kulkeva espanjalaisjoukkue.

Spain XI joukkue muodostetaan Katalonian ja Espanjan toisen sekä kolmannen sarjatason nuorista pelaajista, joiden kokoonpanon valitsee SJK:n päävalmentaja Simo Valakari sekä muu seurajohto. Valakari ja SJK johto matkustaa Espanjaan vielä tämän vuoden puolella, tarkemmin Barcelonan alueelle Kataloniaan, missä he näkevät useita otteluita. SJK valitsee näiden perusteella joukkueen joka saapuu myöhemmin KOMIA-turnaukseen.

Ideana on että SJK tekee samalla pelaajaskouttausta ja joukkueen pelaajat ovat meidän käytettävissä jatkossa, eli he tulevat samalla tänne meille näytille. Meillä on siellä ihmisiä jotka tekevät tämän eteen töitä. Menemme sinne itse paikanpäälle katsastamaan listan mukaisesti pelaajia ja valitsemme joukkueen sitten näistä, valottaa Spain XI joukkueen kokoamista SJK hallituksen Janne Kotamäki.

Alustavan aikataulun mukaan V KOMIA-Turnauksen välierät pelataan torstaina 13. helmikuuta, jolloin SJK kohtaa FC Levadian ja Suomen U21 Maajoukkue kohtaa espanjalaisista muodostetun joukkueen. Perjantai tulee olemaan pelien osalta välipäivä ja turnauksen finaaliottelut pelataan lauantaina 15. helmikuuta. Voittajat kohtaavat toisensa finaalissa ja häviäjät pronssiottelussa. Kaikki ottelut pelataan Seinäjoella, Wallsport Areenassa.

Turnauksen tarkemmat aikataulut vahvistetaan myöhemmin ja samalla tiedotetaan lipunmyynnistä sekä muista turnaukseen liittyvistä asioista.

Suomen U21 Maajoukkue oli mukana KOMIA-turnauksessa myös viime kerralla.

Myös Norjan Mestari Molde FK oli tarjolla

Alunperin turnaukseen oli tarkoitus saada mukaan myös Norjan suurseura ja hallitseva mestari Molde FK.

Turnauksen järjestelyt tässä hieman viivästyivät, sillä odotimme aika kauan Molden vastausta ja lopulta he peruivat tulonsa. Harmittaa että Molde ei tänne nyt tullut, sillä se oli todella lähellä. Seurajohto olisi mielellään ollut mukana, mutta valmentaja Solskjaer päätti viime hetkellä että joukkue jää turnauksesta pois, kertoo SJK hallituksen Janne Kotamäki.

Molden tulo olisi vaikuttanut myös Ruotsin suurseurojen kiinnostukseen olla mukana.

Joukkuemäärän pienentäminen turnauksessa on kuitenkin tietoinen valinta, sillä viime vuoden kolme ottelua viikon sisään oli liikaa ja joukkueet ilmoittivat että haluavat myös palautumisaikaa sekä aikaa harjoitella, jatkaa Kotamäki.

Turnaus myös halutaan pitää kilpailuna, eikä vain joukkona harjoitusotteluita.


Viime vuonna IV KOMIA-turnauksen voiton vei Ruotsalainen Mjällby AIF.