123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon urheilutoimenjohtajana toimii Suomen kautta aikain menestyksekkäimpiin valmentajiin kuuluva Keith Armstrong. Armstrong aloitti pestinsä jo viime kaudella ja on aiemmin toiminut Seinäjoella mm. TP-Seinäjoen päävalmentajana, johdattaen joukkueen 90-luvulla suoraan Kakkosesta Veikkausliigaan ja näin mies tuntee Seinäjoen jalkapalloilun jo pitkältä ajalta.

SJK mediatiimi haastatteli miestä kauden alkaessa ja Armstrong antoi myös omat arvionsa seuran sekä edustusjoukkueen kehityksestä.

SJK Urheilutoimenjohtaja Keith Armstrong on voittanut Suomen Mestaruuden valmentajana viidesti, pelaajana kolmasti ja lisäksi Suomen Cupin valmentajana kolmasti.

Urheilutoimenjohtajan haastattelu

Miten näet SJK:n kehittyneen viime vuodesta?

Paljon hyviä asioita on tapahtunut SJK:ssa talven aikana. Olemme nähneet muutamia hyviä voittoja, mutta toisaalta joukkue ei ehkä ole ollut talvella vielä niin hyvin hitsaantunut yhteen, sillä on ollut myös heikompia esityksiä. Mutta kokonaisuutena Simo voi olla todella tyytyväinen talvikauteen, sillä uuden joukkueen kasaaminen ei ole koskaan helppo homma. Mielestäni olemme jopa ylittäneet odotukset talven aikana tässä ja tällä hetkellä voimme lähteä luottavaisena kauteen, arvioi talvea SJK urheilutoimenjohtaja Keith Armstrong.

Mitkä näkisit SJK:n suurimpina vahvuuksina tulevalla kaudella?

Joukkueen suurin vahvuus on mielestäni pelaavuus. SJK pelaajat uskaltavat pitää palloa ja pelata hyvää futista. Yleinen ilmapiiri on hyvä, pelaajat ovat menestysnälkäisiä ja he haluavat uhrautua joukkueen sekä muiden puolesta, vastaa Armstrong

Entä mahdolliset heikkoudet?

Me emme ole isokokoinen joukkue, mikä toisaalta saattaa esimerkiksi erikoistilanteissa tuoda haasteita, mutta olen varma että Simo keksii keinot miten tämä korvataan. Samanlaiset haasteet on edessä valmentajilla ympäri maailmaa, Veikkausliigassa, Valioliigassa tai muualla, ja hyvä valmentajat keksivät näihin ratkaisut. Luotan tässä asiassa Simoon, että vastustajan vahvuudet saadaan eliminoitua, toteaa Armstrong luottavaisena.

Haluamme pelata kaudella viihdyttävää jalkapalloa, mutta tiedämme olevamme yksi ennakkosuosikki alkavaan sarjaan, joten siksi on tärkeää että saamme myös hyviä tuloksia. Viime kaudella nähtiin että emme saaneet välillä sitä palkintoa joistain otteluista, vaikka hallitsimme kenttätapahtumia ja olisimme sen kenties ansainneet. Eli on tärkeää että kaikki ymmärtävät että tämä on tulosurheilua, jatkaa Armstrong

Miten arvioisit tilannetta koko seurassa?

Olemme luoneet seuraan myös luonnollisen putken junioreista, reservien kautta, edustusjoukkueeseen. Ja siten nuorilla pelaajilla on nyt se porkkana edessään, ilman että hyppäys on liian suuri. Pelaajat pääsevät näyttämään valmentajille mitä osaavat ja he kehittyvät urallaan eteenpäin, arvioi Armstrong.

Pitää myös muistaa että nuori pelaaja tarvitsee kaikenlaisia taitoja ja vahvuuksia. Ja pelaamalla välillä edustusjoukkueessa, reserveissä tai junioreissa, joutuu käyttämään erilaisia ominaisuuksia. Jos nuori pelaaja olisi vain edustusjoukkueessa, jäisi vastuun kantaminen vähemmälle ja siksi on tärkeää että nämä korkeammalla pelanneet osallistuvat välillä myös reservien tai juniorijoukkueiden peleihin. Silloin he ovat niitä vastuunkantajia tai tärkeitä profiilipelaajia, joita muut katsovat ylöspäin. Samalla tavalla kuten nuori pelaaja katsoo ylöspäin Chris Cleaveriä edustusjoukkueessa. Se on äärimmäisen tärkeää oppia kantamaan myös vastuuta ja oppia voittamaan pelejä, Armstrong muistuttaa.

Kaiken kaikkiaan tilanne on seurassa hyvä ja uskon että meillä on todella hieno kausi edessämme, päättää SJK urheilutoimenjohtaja Keith Armstrong.

SJK Urheilutoimenjohtaja Keith Armstrong, SJK Puheenjohtaja Raimo Sarajärvi ja Suomen Palloliiton Puheenjohtaja Pertti Alaja IV KOMIA-turnauksen aikana paneelikeskustelussa Seinäjoen jalkapalloiluolosuhteista.