123 456 7890

Urheiluruudun 50-vuotisjuhlakiertue alkaa Seinäjoen torilta lauantaina 4. toukokuuta. Seinäjoen Jalkapallokerho on tapahtumassa näkyvästi mukana ja tapahtuman jälkeen SJK tarjoaa mm. ilmaiset bussikuljetukset torilta Jouppilanvuoren tekonurmelle, missä pelataan Ykkösen sarja-avaus SJK – PK-35 Vantaa. Bussikuljetukset lähtee klo 14.00, 14.20 ja 14.45.

Tapahtumassa on myös muita Seinäjoen alueen urheiluseuroja ja urheilijoita.

Mukana menossa on ainakin Seinäjoen Peliveljien mestarimaalivahti Jarno Ihme �pojan� eli mestaruuspokaalin kanssa.

Ihme on myös luvannut osallistua Urheiluruudun selostuskaraokeen, jossa aiheena on teemaan sopivasti salibandy. Karaoke on avoin kaikille halukkaille, ja parhaat vedot saavat valtakunnallista näkyvyyttä muun muassa Yle Urheilun nettisivuilla.

Osallistumisensa tapahtumaan on varmistanut myös pikaluistelija Pekka Koskela. Seinäjoen Urheilijoiden MM-hopeamitalisti kertoo suunnitelmistaan Sotshin olympiakisoja lähestyttäessä. Häntä säestävät pikaluistelijoiden valmennuspäällikkö, isoveli Pasi Koskela sekä parin vuoden takainen juniorien MM-kakkonen Tommi Pulli.

Kristiina Kekäläisen ja Niki Juuselan haastateltavina nähdään myös miesten Superpesiksen pelaajia. Koskenkorvan Urheilijoista paikalle saapuu kaksinkertainen lyöjäkuningas Jere Dahlström. Hutunkeitossa hänet haastaa seinäjokelaisen fuusioseuran JymyJussien rämäpäinen etenijä Paavo Pelto pelinjohtajansa Sami-Petteri Kivimäen kannustamana.

Myös alkanut jalkapallokausi on esillä toritapahtumassa. SJK pelaa samana päivänä kauden ensimmäisen kotiottelunsa Ykkösessä PK-35:tä vastaan. Joukkueen tuoreet kuulumiset tilaisuudessa kertoo muun muassa seuran puheenjohtaja Raimo Sarajärvi sekä urheilutoimenjohtaja Keith Armstrong.

Urheiluruutu elää tiiviisti mukana myös jääkiekon MM-kisojen sykkeessä. Seinäjoen torilla kuullaankin sikäläisen S-Kiekon kasvatin, Suomen MM-joukkueen ykkössentterin Petri Kontiolan kuulumiset.

Omaa potkutekniikkaa ja erityisesti –voimaa voi testata SJK:n järjestämässä potkututka-pisteessä. Muutenkin paikalliset urheiluseurat ovat tilaisuudessa hyvin edustettuina, joten torilla on mahdollisuus tutustua monien eri lajien toimintaan.

Kevätkiertue käy kuudella paikkakunnalla

Seinäjoki on ensimmäinen Urheiluruudun juhlakiertueen paikkakunnista.

Sen jälkeen vuorossa ovat viikon välein järjestyksessä Sotkamo, Kuopio, Hämeenlinna, Lappeenranta ja Mikkeli. Kiertue jatkuu syksyllä ja silloin vieraillaan ainakin Rovaniemellä, Jyväskylässä, Porissa ja pääkaupunkiseudulla.

Kiertueella on kaksi päätavoitetta. Ensinnäkin tuoda Urheiluruudun tekijöitä lähelle asiakkaitamme ja kertoa miten päivittäisiä urheilulähetyksiä tehdään. Toiseksi haluamme lisätä ihmisten tietoisuutta eri maakuntien urheiluelämästä: historiasta, tarinoista ja persoonista, kertoo Yle Urheilun toimituspäällikkö Marko Krapu.

Urheiluruutu saapuu paikkakunnille kiertuerekalla, joka parkkeerataan kohdekaupungin torille. Juhlakiertueen juontajina nähdään tuttuja Yle Urheilun kasvoja kuten Inka Henelius, Kristiina Kekäläinen, Laura Arffman, Niki Juusela, Tapio Suominen ja Jere Nurminen.

Monesti koetaan, että olemme Urheiluruudussa kiinnostuneet vain pääkaupunkiseudun tapahtumista. Ei pidä paikkaansa! Harva valtakunnallinen media pyrkii seuraamaan urheilutapahtumia ja -uutisia näin kattavasti koko Suomi huomioiden kuin me Yle Urheilussa, sanoo Kristiina Kekäläinen.

Kiertueemme on täysin ainutlaatuinen tilaisuus tavata Urheiluruudun katsojia. Kainuulaisena olen kotoisin vahvan maakuntaidentiteetin alueelta ja sen vuoksi olen aidosti kiinnostunut ns. maakuntien ihmisistä ja tapahtumista. Saa tulla siis nykäisemään hihasta, antamaan ruusuja, risuja jne., lupaa Seinäjoen tapahtumassa juontava Kekäläinen.

Seinäjoen toritapahtuman alustava aikataulu:
(muutokset mahdollisia)

Klo 11 tapahtuma alkaa

Klo 11.15 Petri Kontiolan videotervehdys jääkiekon MM-kisoista

Klo 11.30 selostuskaraoke ja potkututka alkavat

Klo 11.45 haastattelussa SPV:n mestarimaalivahti Jarno Ihme

Klo 11.55 yllätysohjelmanumero

Klo 12 haastattelussa pikaluistelun MM-hopeamitalisti Pekka Koskela, valmennuspäällikkö Pasi Koskela ja juniorien MM-kakkonen Tommi Pulli.

Klo 12.15 superpesiskauden avaus lähestyy, haastattelussa mm. Jere Dahlström (Koskenkorvan Urheilijat) ja Paavo Pelto (JymyJussit)

Klo 12.45 SJK:n junioreiden tekniikkanäytös

Klo 13.15 SJK-PK-35 –ottelun ennakkotunnelmia, Keith Armstrong ja Raimo Sarajärvi haastattelussa

Klo 13.30 Näin Urheiluruutua tehtiin ennen muinoin Pohjanmaalla

Klo 13.45 selostuskaraoke ja potkututka päättyvät

Klo 14 tapahtuma päättyy

Bussikuljetukset torilta Joppilanvuoren tekonurmelle, missä klo 16.00 alkaa SJK – PK-35 Vantaa. Portit ja palvelut aukeavat kentällä klo 14.30.
Bussit lähtee torilta klo 14.00, 14.20 ja 14.45. Bussit ovat Härmän liikenteen autoja.