123 456 7890

SJK hävisi niukasti 0-1 Norjan pääsarjan kärkijoukkue Lillestrøm SK:lle OmaSp Stadionilla. SJK:lla oli paikka mennä johtoon rangaistuspotkusta, mutta harmillisesti Jake Jervisin kova veto osui pystytolppaan. Ja vain pari minuuttia sen jälkeen Lillestrøm pääsi tekemään kulmasta voittomaalin. Tunnelma OmaSp Stadionilla oli mahtava, ja yleisöä oli yli 3600. Molemmissa päissä sadat kannattajat lauloivat ja kannustivat omaa joukkuettaan tauotta. Vastaavaa tunnelmaa ei usein pääse kokemaan. UEFA Konferenssiliigan toinen osa pelataan ensi viikon torstaina 28.7. klo 20:00 Norjassa. Otteluparin voittaja yhteistuloksella etenee kolmannelle kierrokselle, joka pelataan 4. ja 11.elokuuta. Vastustajaksi siihen tulisi voittaja otteluparista Royal Antwerp – FC Drita. SJK – Lillestrøm otteluparin voittaja aloittaa kolmannen kierroksen kotona. Sitä ennen SJK pelaa Veikkausliigaa ensi sunnuntaina 24.7. klo 16:00, kun se matkustaa FC Lahden vieraaksi. Veikkausliigan ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta.

SJK – Lillestrøm SK 0-1 (0-0)
0-0 65 min SJK epr.
0-1 68 min Vetle Dragsness

Pelin alussa Lillestrøm sai pari puolittaista paikkaa, ja varsinkin hyökkääjä Akor Adams oli vaarallinen. Yksi hänen kaukovedoistaan viuhui vain hieman takatolpalta ohitse. SJK kuitenkin sai pelin aika helposti hallintaan, kun vierailija oli passiivinen ja se pyrki iskemään vastaiskuilla.

Ensimmäinen SJK-paikka tuli Jake Jervisille, joka pääsi puskemaan Tuomas Kaukuan keskityksestä, rangaistusalueen sisältä. Pallo kuitenkin Lillestrømin maalivahti Mads Christiansenin käsiin. Pari minuuttia tuosta, LSK:n Yldrem Ibrahimaj pääsi vetämään kovaa alueen ulkopuolelta, mutta veto takatolpalta jälleen ohi.

18.minuutilla tapahtui molemmissa päissä, kun ensin Jervis pelattiin jälleen paikkaan, mutta veto meni yli päädystä. Christiansen antoi maalipotkun nopeasti, ja Adams pääsi nokikkain Jesse Östin kanssa toisessa päässä. Öst veti siinä kuitenkin pidemmän korren. Vähän tuon jälkeen Lillestrøm sai ottelun toistaiseksi parhaan paikan, kun ensin pallo osuu ylärimaan, ja jatkotilanteesta SJK:n oma puolustus koittaa siivota palloa, ja se osuu uudelleen ylärimaan. Lopulta tilanne kuitenkin hoidetaan ja SJK selvisi säikähdyksellä.

Ennen taukoa Lillestrøm sai vielä pari kaukolaukauksella tullutta tilannetta, mutta niistä ei ollut suurta varaa, ja Öst torjui vedot. Tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Toisen puoliskon alkuun SJK sai muutaman tilanteen, kun ensin Mehmet Hetemaj pääsi vetämään alueen ulkopuolelta, mutta Christiansen torjui. Sitten Jervis keskitti pallon boksiin Tuomas Kaukualle, mutta jälleen Christiansen ehti väliin käsineen.

Kun reilu tunti oli pelattu, veti Lillestrømin Tom Pettersson kovaa boksin ulkopuolelta, ja pallo osui ylärimaan. Tuon jälkeen SJK sai hyökkäyksen, jossa ensin Kingsley Ofori pääsi boksiin, mutta pallo karkasi häneltä. Se tuli kuitenkin vielä Diego Rojasille, joka kaadettiin boksissa ja erotuomari näytti pilkkua.

Pallon taakse meni Jake Jervis. Jostain syystä tuomari odotutti pitkään rangaistuspotkun antamista, ja kun lupa viimein annettiin, veti Jervis kovaa pallon pystypuuhun. SJK:n hyvä paikka siirtyä johtoon kariutui.

Ja vain pari minuuttia SJK:n missatun pilkun jälkeen, Lillestrøm SK sai erikoistilanteen, joka tuli aivan maalin eteen. Pallo jäi elämään takatolpan lähelle, missä sen pökkäsi lähes maaliviivalta sisään LSK:n Vetle Dragsness.

SJK sai paikan tasoittaa vapaapotkusta 77.minuutilla, ja siitä pallo tuli takatolpalle Jake Dunwoodylle, jonka puskun Christiansen torjuu aivan yläkulmasta kulmapotkuksi. Dunwoody oli myöhemmin tarjoilemassa Samson Ebukalle paikkaa maalin eteen, mutta Ebuka ei aivan ehdi palloon ja tilanne kariutui.

Viisi minuuttia ennen loppua, SJK sai järjesteltyä vielä viimeisen hyvän hyökkäyksen, missä Pyry Hannola oli päästä tuikkaamaan pallon sisään etutolpalta, mutta Christiansen torjui jälleen, ja Lillestrøm SK piti SJK:n loppurynnistyksen kurissa. Peli päättyi vierailijan voittoon, mutta ottelupari on edelleen avoinna, kun lähdetään toiseen osaotteluun Norjaan.

Se viihdyttävä ottelu. Kuten alunperin ajattelimme, tästä tulee aggressiivinen ottelu myös. Kuten sanoin pelin jälkeen pelaajillemme, niin heidän tulee olla erittäin ylpeitä itsestään, sillä tämä oli huippujoukkue, hyvästä liigasta, jota vastaan pelasimme tänään. Ja mielestäni joukkueiden välillä ei ollut kovin paljoa eroa. Meillä oli ehkä paremmat maalipaikat, mutta he tekivät maalin erikoistilanteesta. Ja kuten etukäteen puhuimme, he ovat todella hyviä erikoistilanteissa. Silti puolustimme suurimman osan heidän erikoistilanteistaan erittäin hyvin. Lopulta meillä oli paremmat paikat omista erikoistilanteitamme, kuin heillä oli, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

Kokonaisuutena olen kuitenkin erittäin ylpeä joukkueestani, sekä tästä seurasta. Kaikki järjestelyt olivat mahtavat, ja se määrä mitä katsomoissa oli kannattajia tänään. Eli olen todella ylpeä siitä kaikesta.

Mutta samalla olen pettynyt, koska meidän olisi pitänyt ottaa tämä peli itsellemme. Menemme silti täynnä itseluottamusta toiseen osaan, ja uskon, että menemme samalla meiningillä kuin menimme aiemmin Flora-peliin. Ja menemme tästä vielä jatkoon, päätti Gómez.

SJK: Jesse Öst MV, Ville Tikkanen, Matej Hradecky, Mehmet Hetemaj (77’ Jake Dunwoody), Nooa Laine (90’ Felipe Aspegren), Pyry Hannola, Kingsley Ofori (73’ Pablo Andrade), Daniel Håkans, Diego Rojas, Tuomas Kaukua (73’ Samson Ebuka) ja Jake Jervis.