123 456 7890

SJK matkusti tiistaiaamuna Helsinkiin ja lensi sieltä suoraan Islantiin Reykjavikiin, missä se kohtaa KR-Völlur -stadionilla torstaina 29.6. klo 22:15 Suomen aikaa isäntäjoukkue KR Reykjavikin. Ottelu on UEFA Europa League -karsinnan ensimmäisen kierroksen ensimmäinen osaottelu. Toinen osa pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla ensi viikon torstaina 6.7. klo 19:00.

Ottelun kenraaliharjoituksena toiminut maanantain Veikkausliigaottelu PS Kemiä vastaan oli voitollinen ja nyt joukkue pääsee tutustumaan tulevan ottelun olosuhteisiin hyvissä ajoin. Takaisin Seinäjoelle joukkue palaa perjantaina.

Me olemme katselleet vastustajaa ja meillä on tiedossa mitä odottaa. Jokainen peli on kuitenkin erilainen ja jokainen peli on kova. Varsinkin nyt kun meillä on hyvin erilainen vastustaja vastassamme kuin aiemmissa otteluissa. Mutta kaikki lähtee meidän omasta pelaamisestamme. Ja jos pelaamme siihen tapaan kuin pelasimme edellisessä kotiottelussamme, uskon että olemme vahvoilla. Ensimmäisen maalin merkitys on suuri, varsinkin me tiedämme, että vierasmaalilla on suuri merkitys. Meidän täytyy keskittyä otteluun hyvin, pelata hyvä hyökkäyspeli, mutta samalla puolustaa tiukasti. Meidän täytyy olla valmiina kaikkeen, sanoo SJK:n päävalmentaja Manuel Roca.

SJK:lle matka Islantiin ei ole ensimmäinen, sillä SJK kohtasi jo kaudella 2015 Eurooppa-liigan karsinnassa islantilaisen FH Hafnarfjördurin. Mukana nykyisessä joukkueessa on edelleen useita pelaajia, jotka olivat mukana tuolloin Islannissa.

Hyvät muistot jäivät Islannista, vaikka tappio tulikin ja karsiuduttiin. Maasta muistan sen verran että se on todella kaunis ja puhdas maa. Hurja futisbuumi oli siellä silloin suurimmillaan, tietenkin Islannin maajoukkueen menestyksen myötä. Paljon oli rakennettu futiskenttiä ja halleja sekä rakenteilla lisää. Hafnarföjrdurin kotistadion oli positiivinen yllätys. Hyväkuntoinen luonnonnurmi ja erittäin moderni kokonaisuus. Samassa yhteydessä myös yleisurheiluhalli. Vastustaja pelasi tiiviisti ja kurinalaisesti islantilaiseen tapaan ja panosti vastahyökkäyksiin. Tätä voisi odotella myös torstain pelistä, sanoo SJK:n keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen edellistä vierailua.

Melko kaksijakoiset tunnelmat jäi viime Islannin reissusta. Maana kaunis ja todellakin kokemisen arvoinen, mutta tappio ja karsiutuminen jatkosta jättivät matkasta karvaan mauan. Pelistä muistuu mieleen, että vaikka stadion ei ollut kovinkaan täynnä, katsojat olivat äänekkäitä ja todella monella oli kotijoukkueen fanipaita päällä. Islannin orastava futisbuumi näkyi jo siis silloin. Lisäksi mieleen tulee matkan aikana nähdyt useat seurojen omat harjoitushalli – ja stadionkokonaisuudet, kuvailee SJK:n laitapuolustaja Timo Tahvanainen.

Tulevasta pelistä odotan, että vastustaja on samantyylinen, perinteistä brittifutista pelaava joukkue kuin aikaisemman reissun islantilainen vastustajamme. Mielenkiintoista pelata tällä kertaa ensimmäinen osaottelu Islannissa ja nähdä kuinka voimakkaasti vastustaja lähtee kotiottelussaan panostamaan hyökkäämiseen ja maalintekoon, Tahvanainen pohtii lopuksi.

Torstain ottelu televisioidaan Islannissa suorana ja Seinäjoella peliä voi katsoa OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa, missä ovet aukeaa hyvissä ajoin klo 21:00. Ensimmäisen puolituntisen aikana on luvassa myös juoma- ja hampurilaistarjouksia. Tervetuloa muiden SJK-kannattajien mukaan katsomaan SJK:n vierasottelua.

KR Reykjavik on Islannin vanhin jalkapalloseura

SJK:n vastustajajoukkue Islannissa, KR Reykjavik, on Islannin vanhin jalkapalloseura ja se on samalla kenties suurin ja yksi menestyneimmistä. Se on voittanut Islannin mestaruuden peräti 25 kertaa ja Islannin Cupin 14 kertaa. Seura on tottunut pelaamaan Euro-otteluita ja on nähty aiemmin myös Suomessa. Viime vuosina KR on kuitenkin jäänyt nuorempien tulokkaiden jalkoihin ja muun muassa Stjarnan ja FH Hafnarfjördur on päässyt nousemaan kärkipaikoille KR:n edelle.

Kaudella 2016 KR:n edelle kiilasikin juuri edellä mainittu kaksikko ja KR sijoittui kolmanneksi. Tällä kaudella Willum Thor Thorssonin valmentaman joukkueen otteet ovat olleet ailahtelevia ja KR löytyy Islannin pääsarjasta sijalta seitsemän. Se on voittanut yhdeksästä pelaamastaan ottelusta kolme ja pelannut tasan kahdesti. Joukkueen parhaat maalintekijät ovat kokenut islantilainen Oskar Hauksson ja tanskalainen Tobias Thomsen. Molemmilla on kasassa neljä maalia.

Joukkue koostuu pääosin kotimaisista pelaajista, mutta joukkueessa on mukana viisi tanskalaispelaajaa.

KR:n maalilla pelaa kokenut Stefan Loki Magnusson, joka pelasi ammattilaisena Norjan pääsarjassa Lilleströmissä kausilla 2009-2012, hänellä on myös seitsemän peliä Islannin maajoukkueessa. Tunnetuin pelaaja lienee Indridi Sigurdsson, jolla on Norjan pääsarjassa Vikingin ja Lynin paidassa lähes 200 ottelua. Sigurdsson on pelannut myös Islannin maajoukkueessa 66 ottelua. Toinen maajoukkueessa pelannut pelaaja on keskikenttäpelaaja Palmi Rafn Palmason, joka on niin ikään pelannut suuren osan urastaan Norjan pääsarjassa Lilleströmissä ja Stabaekissa. Myös puolustaja Arnór Sveinn Adalsteinsson omaa kokemusta Norjan pääsarjasta Hönefossista.

Puolustaja Skuli Jón Fridgeirsson on edustanut Ruotsin pääsarjassa Elfsborgia ja Gefleä kausilla 2012-2014. Ruotsissa on pelannut myös Gunnar Thor Gunnarsson, joka pelasi Superettania IFK Norrköpingin paidassa. Hyökkääjä Gardar Johansson on jo 37-vuotias, mutta on urallaan pelannut Islannin maajoukkueessa, sekä Saksassa Hansa Rostockissa kaudella 2009-2010. Sen lisäksi hän on pelannut Norjan pääsarjaa.

SJK saa siis vastaansa erittäin kokeneen joukkueen, jonka pelaajilla on paljon kokemusta kovemmistakin sarjoista kuin Islannin pääsarja. Pelityyliltään joukkue pelaa melko suoraviivaista, fyysistä ja erittäin vauhdikasta jalkapalloa, missä koko joukkue puolustaa sekä hyökkää yhdessä. KR prässää korkealta, mutta ei kovinkaan organisoidusti. Pelaajat ovat vahvoja ja joukkueesta ei yksilöt pahemmin erotu.

Maanantain voitto toi itseluottamusta

Maanantaina kotikentällä otettu voitto PS Kemin kustannuksella, toi joukkueelle roppakaupalla lisää itseluottamusta tekemiseen. Myös vierasaloitus on mieluinen, sillä nyt SJK pääsee ratkaisemaan otteluparin kotikentällään. Torstain ensimmäisen osan jälkeen SJK pääsee myös lepäämään kokonaisen viikon ennen ratkaisupeliä.

Tästä vieraspelistä puuttuu vielä varmuudella pidempään loukkaantuneena olleet Chema Antón ja Aristote Mboma, mutta molempia voidaan odottaa pelikuntoon heinäkuun aikana. Kenties toinen osaottelu tulee kuitenkin vielä liian äkkiä. Luonnollisesti myös Matej Hradecky on sivussa vielä pitkään ja juuri SJK:sta Itävallan pääsarjaan siirtynyt Roope Riski ei ole enää mukana SJK:n rosterissa.

Viikko sitten pelatussa Ilves-ottelussa SJK sai tappion lisäksi ikäviä uutisia, kun luottopuolustaja Richie Dorman loukkaantui. Tällä tietoa loukkaantuminen on sen verran vakava, että se saattaa pitää Dormanin poissa pelikentiltä useamman viikon tai jopa kuukauden.

Muita pelaajia ei SJK:lta ole sivussa ja torstain vierasotteluun päästään hyvällä ryhmällä. Kaksiosaisessa otteluparissa vierasmaalilla on suuri merkitys, joten vierapelistä jopa tasapeli yhdellä tai parilla tehdyllä maalilla, olisi mainio tulos. Voitto olisi tietenkin vielä mainiompi. Missään tapauksessa mikään ei kuitenkaan ratkea vielä Islannissa.

Seinäjoella KR Reykjavik – SJK ottelua pääsee seuraamaan OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa ja avauspotku on Suomen aikaa klo 22:15. Kotiottelu pelataan Seinäjoella torstaina 6.7. klo 19:00 ja ottelun ennakkoliput ovat jo myynnissä SJK:n verkkokaupassa.