123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon U19 joukkue nappasi tärkeän voiton Oulussa pelatussa SM-karsintasarjan ottelussa OLS:a vastaan.

Voittomaalista vastasi Aleksi Ahde, jonka uskomaton kaukolaukaus upposi vastustamattomasti takanurkkaan puolentunnin pelin jälkeen. Maali oli samalla ensimmäinen OLS:n verkkoon tämän talven sarjassa. Aiemmin kivikovan TP-47:n kotonaan kaatanut OLS ei onnistunut maalintekoyrityksissään ja näin Kerhon nuoret nappasivat täyden pistepotin mukaansa lakeuksille.

OLS – SJK 0-1 (0-1)
30 min 0-1 Aleksi Ahde

Pelin alku oli Kerholta varsin pirteä ja tilanteita luotiin OLS:n maalille. Näistä tuloksena kuitenkin vain muutamia vaarallisia kulmapotkuja, joissa pallo saatiin melkein maaliinkin asti, mutta ei viivan toiselle puolelle. OLS pääsi peliin mukaan ensimmäisen puoliajan puolessa välissä ja tällä kertaa oli SJK puolustuksen tehtävänä hoidella vaaralliset tilanteet väljemmille vesille.

Puolentunnin pelin jälkeen keskikenttäpelaaja Aleksi Ahde sai pallon laidasta haltuunsa, kuljetti hetken keskialueella ja tykitti sitten noin 25-30 metristä unelmalaukauksella SJK:n 1-0 johto-osuman. Veto osui aivan maalin ylänurkkaan voimalla, eikä OLS maalivahti voinut sille mitään. Tauolle mentiin Kerhon johtaessa.

Toisen jakson alku oli Kerholle hankala ja OLS tuli päälle hurjalla tahdilla. SJK kuitenkin taisteli koko joukkueella hyvin ja onnistui estämään OLS:n maalintekoaikeet. Vartin jälkeen peli kuitenkin rauhoittui selvästi ja Kerhokin alkoi löytää tilaa vastustajan keskikentän ja puolustuksen välistä. SJK pääsi jälleen pariin hyvään paikkaankin, mutta viimeistely ei ollut tarpeeksi tehokasta. Puoliajan lopussa OLS pelaaja pääsi murtautumaan vielä yksin läpi puolustukselta, mutta vasta -97 syntynyt Paavo Valakari hoiti läpiajon SJK maalissa mallikkaasti. Lisämaaleja ei nähty ja näin voitto matkasi Seinäjoelle Kerhon mukana.

– Jätkät oli selvästi päättäneet yhdessä jotain kun tänään lähdimme matkaan. Se näkyi kaikessa ja päällimmäisenä loisti nimenomaan yhdessä tekeminen. Yhteishenki ei horjunut vaikka pelissä oli välillä vaikeitakin jaksoja. Varsinkin toisen jakson alku oli hankala ja siinä OLS vei meitä selvästi, arvioi U19 joukkueen päävalmentaja Max Peltonen suoritusta.

– OLS:n pallolinen tekeminen on todella hyvää ja heillä on laadukas joukkue. Tämä oli meiltä kuitenkin hyvä osoitus juuri yhdessä tekemisestä ja tämä oli arvokas sekä hieno voitto meille, päättää Peltonen

Voiton arvoa nostaa myös se, että OLS oli matkassa varsin nimekkäällä joukkueella. Mukana oli Saksaan siirtohuhuissa liitetty ja Suomen kovimmaksi junioripelaajaksi tituleerattu Matias Ojala, joka nähtiin AC Oulun mukana myös Seinäjoella aiemmin pelatussa Ykkösen joukkueiden harjoitusottelussa. Samoin kentällä nähtiin AC Oulun vakiomiehistöön kuuluva Tuure Siira ja Arttu Hinkula, jotka molemmat olivat Ojalan tapaan mukana aiemmin myös Seinäjoella.

Tuomari varoitti ottelussa kahta SJK peluria, kun keltaista korttia katseli 23 minuutilla Jaakko Vihanta, jatkuvan sääntöjen vastaisen pelitavan vuoksi ja päivän toinen laputettu pelaaja oli Antti Viita, jolle vilautettiin keltaista 74 minuutilla.

Ottelu oli joukkueelle kolmas tämän talven SM-Karsinnassa ja tilillä on nyt 6 pistettä. SJK jakaa kärkisijan taulukossa juuri OLS:n ja TP-47:n kanssa.

SJK U19 kohtaa U19 SM-Karsinnassa seuraavaksi IV KOMIA-turnauksen jälkeen tiistaina 19.2. VIFK:n. Pohjanmaan paikallinen potkaistaan tuolloin käyntiin klo 16.15 Wallsport areenassa.

SJK U19: Paavo Valakari mv, Antti Viita (90′ Matti Rajala), Veli-Pekka Pajula, Aleksi Ahde, Joona Lautamaja, Jesse Sarajärvi, Niko Laakosen (76′ Janne Tuohisaari), Jaakko Vihanta (76′ Tuomas Rintamäki), Aleksi Leppänen, Joona Ala-Hukkala ja Elias Ahde (78′ Panu Leppä).