123 456 7890

SJK U19 kärsi maalin tappion Espoossa pelatussa SM-sarjan avausottelussa sunnuntaina.
Isäntäjoukkue FC Honka johti ottelua parhaimmillaan jo 3-0 luvuin, kun SJK U19 nousi vielä mukaan taistelemaan kahdella nopealla maalilla. Ottelun loppuhetket olivat piinaavan jännittäviä, SJK:n hakiessa kiivaasti tasoitusta. Ikävä kyllä sitä ei koskaan tullut ja niin täydet pisteet jäivät espoolaisille.

FC Honka U19 – SJK U19 3-2 (1-0)
1-0 18 min Jatuli Laevuo
2-0 70 min Eero Haapala rp.
3-0 73 min Nooa Pujals
3-1 85 min Niko Laaksonen
3-2 88 min Janne Tuohisaari

Ensimäinen jakso oli kokonaisuudessaan tasainen ja SJK:llakin oli siinä muutama vaarallinen paikka. Honka aloitti pelin kuitenkin vahvasti ja SJK pääsi peliin mukaan vasta avausmaalin jälkeen.

Avausmaalissa tuli ensin harhasyöttö keskialueella, josta Honka pelasi pallon nopeasti laidalle. Laidalta keskitys maalille ja paikalle ehtinyt Jatuli Laevuo viimeisteli hienon johto-osuman, kun peli oli vanhentunut reilun vartin.

Vain hetki avausmaalin jälkeen, SJK:n Antti Palomäki oli ehtimässä hyvään paikkaan ohjaamaan Niko Laaksosen keskitystä maaliin, mutta harmillisesti pallo pomppasi vain muutamia senttejä miehen jalasta ohi ja maali jäi syntymättä.

Toisen jakson alku oli taas vaikea. Honka oli siinä niskanpäällä ja SJK maalille satoi tilanteita. Tämä johti sitten pilkkutialnteeseen, josta Honka meni jo 2-0 johtoon. Peliä jatkettiin ja vain muutama minuutti ehti kulua, kun taululla oli jo 3-0 luvut.

SJK nosti tämän jälkeen Tuohisaaren Jannen kärkeen Teemu Kukilan kanssa ja sai näin paremman otteen pelistä, pelaten hieman suoraviivaisemmalla tyylillä.

Tämä tuotti myös tulosta, sillä 85 minuutilla vaihdosta sisään tullut Martti Uusitalo jatkoi hienosti Niko Laaksoselle, joka viimeisteli hallitusti 3-1 kavennuksen. Kolme minuuttia tuosta, SJK sai sivuvaparin ja sen jälkitilanteessa pallo eli hetken boksissa, kunnes lopulta Tuohisaari tuikkasi sen verkon perukoille. SJK oli noussut yhtäkkiä mukaan peliin ja vielä oli aikaakin pelikellossa jäljellä.

Yliajalla SJK sai vielä samantapaisen tilanteen kulman jälkitilanteesta, mutta tällä kertaa kuitenkin Tuomas Rintamäki veti vain hiukan ohi ja ottelu päättyi 3-2 lukuihin.

Olen tyytyväinen siihen mitä äijät teki. Olen heistä ylpeä ja mielestäni se oli meiltä hyvä ensimmäinen peli. Tietenkään tappioon ei voi olla tyytyväinen, mutta pelissä oli silti paljon hyviä juttuja mitä ottaa mukaan. Honka on kivikova joukkue ja silti äijät yritti täysillä loppuun asti. Eikä ollut kaukana että oltaisiin vielä tasoitettu ottelu. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja parantaa peliä vielä, kommentoi ottelun jälkeen vastuuvalmentaja Max Peltonen

SJK U19 pelaa myös seuraavan ottelunsa pääkaupunkiseudulla, kun SM-sarja jatkuu jo ensi keskiviikkona 7.5. klo 19.00 pelattavalla KäPa U19 – SJK U19 ottelulla.

SJK U19:Paavo Valakari MV, Tuomas Rintamäki, Joonas Sundman, Matti Lähde, Antti Palomäki, Niko Laaksonen, Jaakko Vihanta, Jesse Sundman (83› Martti Uusitalo), Niko Hietaharju (46› Matias Kangas), Janne Tuohisaari ja Arttu Aromaa (46› Teemu Kukila).

Vaihdossa:Konsta Rintala MV ja Aleksi Leppänen.
Varoitukset:Joonas Sundman 23› , Arttu Aromaa 33› ja Jaakko Vihanta 68›

SJK U19 joukkueen maalintekijät tänään – Niko Laaksonen (vas.) ja Janne Tuohisaari (oik.)