123 456 7890

SJK U19 oli jo ennen Tampereelle reissaamistaan varmistanut paikan kesällä pelattavaan SM-sarjaan, kun taas Ilves tarvitsi voiton paikan varmistamiseen. Tämä myös näkyi.
Ilves tuli otteluun paljon kovemmalla asenteella ja otti heti ottelun alussa isäntäjoukkueena kuskin paikan. Ottelu ratkesi jo ensimmäisellä puoliajalla.

Ilves U19 – SJK U19 3-0 (3-0)
1-0 04 min Niklas Salminen
2-0 36 min Topias Järvelä
3-0 41 min Eino-Veikko Ek rp

Sarja kokonaisuudessaan on ollut meiltä hyvä. Tänään emme kuitenkaan olleet parhaimmillamme kun taas Ilves oli hyvä. Se oli fyysinen ja voitti kaksinkamppailuja, selvästi myös halusi voittoa enemmän. Ei oltu tänään terävimmillään ja ottelussa tuli myös paljon harhasyöttöjä, joista Ilves pääsi iskemään, kertoo ottelusta vastuuvalmentaja Max Peltonen.

Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen sarjaan ja joukkueeseen kokonaisuudessaan. Saimme mitä halusimme, eli kovia pelejä ja jätkät ovat saaneet tehdä täysillä hommia jokaisessa ottelussa, jatkaa Peltonen.

Tappio oli SJK:lle vasta koko SM-karsinnan ensimmäinen ja sen myötä SJK tippui tiukassa Pohjoislohkossa kolmanneksi. Joukkueet saavat sijoituksiensa perusteella lähtöpisteitä SM-sarjaan. Lohkon kärjessä olevalle Hakalle niitä on tulossa kolme, Ilvekselle menee kaksi pistettä ja SJK saa mukaansa yhden pisteen. Lohkon neljäs sija menee Jyväskylän Jalkapalloklubille. Viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuneet KuPS ja FC Jazz pelaavat jatkokarsinnan Etelälohkon joukkueita vastaan.

SM-karsintasarja päättyi SJK:n osalta tähän otteluun. Varsinaiseen SM-sarjaan on selviytynyt SJK:n lisäksi Haka, Ilves, JJK, TPS, HJK, FC Honka ja KäPa. Jatkokarsinnoissa toisensa kohtaavat FC Inter vs. FC Jazz ja KuPS vs. FC Kaarina. Otteluparien voittajat pääsevät mukaan SM-sarjaan.

Kun kaikki kymmenen SM-sarjajoukkuetta on selvillä, alkaa otteluohjelman sopiminen joukkueiden ja Palloliiton kesken.

SJK U19: Paavo Valakari MV, Elias Ahde, Jesse Sundman, Joonas Sundman, Arttu Aromaa, Niko Laaksonen (53› Niko Hietaharju), Jaakko Vihanta, Janne Tuohisaari 38› Matias Kangas), Tuomas Rintamäki, Tuomas Lähdesmäki ja Matti Lähde (82› Martti Uusitalo).

Tappiosta huolimatta SJK U19 pelaa kesällä kymmenen joukkueen SM-sarjassa.