123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon U19 joukkue kävi pelaamassa Mustasaaren Botniahalissa vuoden viimeisen harjoitusottelun, jossa isäntinä toimi Vasa IFK. Sinipaidat olivat tällä kertaa tuloksen valossa parempia, joskin puoliajat menivät tasan molemmille joukkueille.

VIFK U19 – SJK U19 2-1 (2-0)
1-0 15 min Vasa IFK
2-0 23 min Vasa IFK
2-1 89 min Niko Hietaharju rp.

SJK aloitti ottelun heikosti ja näytti siltä että joululoma pyöri jo nuoren pelimiesten mielissä. IFK oli nopea suunnanmuutoksissaan ja sai käännettyä SJK:n pallohallinnan nopeasti.

Ottelun ensimmäinen maali tuli komealla kaukovedolla, noin 30 metristä. Pallo jäi elämään keskialueen omalle puolelle ja siitä veto kohti maalia, joka meni lopulta maalivahti Paavo Valakarin kautta sisään.

Kauaa ei ehtinyt peli vanheta, kun taas soi SJK:n maaliverkot. Nyt VIFK sai juuri aiemmin mainitulla suunnanmuutoksella nopean hyökkäyksen, pallon linjan taakse ja tilanteesta pallon maaliin. SJK hyökkäys jäi pallonmenetyksen jälkeen yläkertaan ihmettelemään tilannetta.

Meillä kesti regoida pallonmuutoksiin aivan liian kauan. Oltiin ensimmäisellä puoliskolla heikkoja. Toiselle tultiin sitten aivan eri sykkeellä. Pojat ryhdistäytyi ja hommassa oli tekemisen meininkiä. Koko joukkue oli mukana menossa eteenpäin, kertaa ottelua vastuuvalmentaja Max Peltonen.

Toisella puoliskolla SJK saikin muutaman kerran pallon tolppaan, välillä oli edessä tyhjää maaliakin, mutta pallo ei vain tuntunut uppoavan sisään.

Lopulta aivan ottelun viime minuuteilla, SJK hyökkääjä kaadettiin rangaistusalueella, pallo pilkulle ja pallon laittoi sisään varmasti Niko Hietaharju.

Nuo jäivät myös ottelun loppuluvuiksi, eikä SJK saanut enää lisämaaleja painostuksesta huolimatta aikaan.

Toisella jaksolla selkeytettiin pelaamista ja ei tullut syöttövirheitä. Eka jakso oli taas joulun odottelua. En ole siihen todellakaan tyytyväinen. Meidän täytyy nyt pienen loman jälkeen miettiä, miten saataisiin joka peliin samanlainen meininki kuin toisella jaksolla. Miten saadaan homma haltuuun jo alusta alkaen ja myös pidetään se loppuun asti, päättää Max Peltonen.

Seuraava harjoitusottelu pelataankin jo kotikentällä Wallsportissa, lauantaina 4. tammikuuta ja silloin vastustajaksi tulee SiPS / Kings yhdistelmäjoukkue.

SJK U19: Paavo Valakari, Martti Uusitalo (46. Jesse Sundman), Valtteri Leppänen, Arttu Aromaa, Matti Lähde, Janne Tuohisaar (75. Teemu Kukila)i, Matias Kangas, Tuomas Rintamäki, Niko Hietaharju, Teemu Kukila (46. Tuomas Lähdesmäki.) ja Antti Palomäki.

Perjantaina edustuksen pelissä avausmaalin tehnyt Tuomas Lähdesmäki, pelasi SJK U19 joukkueen mukana toisen puoliajan.