123 456 7890

TUS tulee vaarallisena
Illan ottelussa Seinäjoen Jalkapallokerho saa vastaansa nurkkaan ahdistetun TUS:n. Joukkuetta ei kannata missään nimessä aliarvioida. Vaikka tilillä ei pisteitä olekaan, on joukkue kuitenkin potentiaalia täynnä.

Kerhon kauden kolmas kotiottelu pelataan perjantai-iltana käytännön syistä, sillä viikonloppu on pyhitetty juhlimiseen. Sopii vain toivoa, että myös Kerholla on juhlan aihetta, sillä kaksi edellistä kotiottelua FC YPA:aa ja OPS-jp:tä vastaan ovat tuottaneet kaksi tappiota. Vieraissa Kerholla on sujunut paremmin, sillä sarjapeleistä on ollut tuliaisina kolme tasapeliä ja cupissa jatkopaikka.

TUS on hävinnyt kaikki viisi ensimmäistä otteluaan. Sarjan avauksessa joukkue taipui kotonaan toista sarjanousijaa, PK-37:aa vastaan 1-0. Sen jälkeen tuli totaalinen Waterloo Norrvalla FF:n vieraana, sillä isännät takoivat täydet 10 palloa verkkoon voittaen 10-0. Kolmannessa kamppailussa GBK haki pinnat Teerijärveltä lukemin 2-0. FC YPA sai kuitenkin neljännessä matsissa tehdä täyden päivätyön voittaen Safarilla niukasti 2-1. Keskiviikkona FC Kiisto kävi TUS:n vieraana ja nappasi voiton lukemin 3-0.

Joukkueen parhaimmistoon ovat kuuluneet Veikkausraadeilta pinnoja keränneet maalivahti Andreas Kaitajärvi, viime kaudella Kippareissa pelannut Jarkko Ojala, sekä jo viisi sakaraista saanut Oleksandr Stolyarov. Vaikka etutoppari Sami Furu ei olekaan ollut raatien lemmikki, on mies vahvassa iskussa. Kelta-vihreissä pelaavien vieraiden ainoan maalin tällä kaudella on viimeistellyt Ibrahim Thomson.

Kotijoukkueella on alla viisi voitotonta sarjapeliä. Kahdesti on siis kontattu kotona. Kolmasti on haettu pinna vieraista. Nyt olisi jo korkea aika avata myös voittotili sarjassa kun se onnistui Suomen Cupissakin. Edellisellä kierroksella Kerho taisteli hyvin vajaalla Kuopiossa Mikko Kärjen lennettyä suihkuun jo ensimmäisellä puoliajalla. Tuloksena oli kuitenkin vain tasapeli Kingsin tasoitettua 92. minuutilla.

Mustanpuhuvien kirkkaimmat tähdet Veikkausraatien sakaraisten valossa ovat olleet kuusi täppää saalistanut Henri Saranpää, sekä kolmeen tähteen yltäneet Marko Huttu ja Johannes Saranpää. Tommi Haanpäällä on kaksi tähteä Mikko Kärjen ja Petri Niemen saatua yhden mieheen.

Maalinteosta ovat tällä kaudella huolehtineet kahdesti maalanneet Henri Saranpää ja Mikko Väänänen, sekä yhden maalin per sierainpari tulittaneet Marko Huttu, Tommi Haanpää ja Petri Niemi. Cupissa maalihanansa avasivat Toni Kujala, Miika Asunmaa ja Jukka Ahola. Myös Petri Niemi onnistui Kauhajoella.

TUS on toki tuttu seinäjokelaiselle jalkapalloyleisölle vierailtuaan sekä Sepsi-78:n, että TP-Seinäjoen vieraana useampaankin otteeseen. Viimeksi TUS kävi kyläilemässä Seinäjoella kaudella 2006, jolloin TP-Seinäjoki kaatoi TUS:n 3-0. Sepsi-78 puolestaan voitti Suomen Cupissa 4-0 ja sarjapelissä 3-1.

Tästä ottelusta Kerholta huilaavat pelikiellossa oleva Mikko Kärki, sekä jalkavaivojaan potevat Juha Etelä-Aho, Pekka Väänänen, Tiitus Lehtinen ja opiskelemassa oleva Jukka Yli-Renko. Sen sijaan oli ilahduttavaa, että Kauhajoelta ambulanssikyydillä lähtenyt Tommi Haanpää vaikuttaisi olevan pelikunnossa, eli kyseessä oli kova tälli polveen. Onneksi siteitä ei katkennut tuossa kolarissa. Myös maalivahti Jyri Nieminen on mitä suurimmalla todennäköisyydellä pelissä mukana.

Lähtökohdat ottelulle vaikuttavat siis kohtuullisen mukavilta, mikäli sää pysyy samanlaisena koko päivän ja Kerho saa pelinsä kulkemaan.

Ottelu alkaa Seinäjoen Keskuskentällä klo 18.30.op”