123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho kohtaa tämän viikon perjantaina, 5.4. klo 14.00, Kupittaa 5:lla Veikkausliigan viime kauden pronssimitalisti TPS:n.

Kohtaaminen on samalla joukkueille ensimmäinen laatuaan ja se pelataan ulkona tekonurmella.

SJK on kohdannut talven aikana jo ennen tätä perjantain ottelua seitsemän kertaa Veikkausliigajoukkueen, eikä ole hävinnyt kuin kerran. Kolme kertaa on voitettu ja kolmasti pelattu tasan. Turun Palloseura on siten kahdeksas liigajoukkue joka kohdataan ja samalla talven 17 treeniottelu.

Perjantain kamppailun jälkeen SJK kohtaa vielä vieraskentällä Ykkösen kärkikahinaan Kerhon kanssa arvioidun FC Hakan ja kausi pitäisi alkaa 28.4. vierasottelulla FC Viikinkejä vastaan.

Ykkösen kotiavaus nähdään lauantaina 4.5. Joupiskan tekonurmella ja silloin on luvassa isoa tapahtumaa ottelun yhteyteen, josta kerromme lisää lähempänä ajankohtaa.

SJK:n kotiavauksesta lauantaina 4.5. on tulossa iso tapahtuma

TPS Turun ykkönen?

Vaikka viime kaudella TPS jäikin paikallisvastustaja FC Interin taakse pronssimitaleille, näyttää alkava kausi huomattavasti paremmalta TPS leirissä.

Vaikka molemmat turkulaisjoukkueet ovat kaikissa vedonlyöntirankkauksissa veikattu parin viikon päästä alkavan Veikkausliigan kärkikamppailuihin, on talven esitysten perusteella Turun valtikka siirtymässä mustavalkoiseen leiriin.

Turku onkin tällä hetkellä Suomen todellinen jalkapallopääkaupunki, sillä kahden suurseuran keskinäinen taisto on nostanut koko kaupungin jalkapalloinnokkuutta ja pelit keräävät useiden tuhansien yleisön.

SJK kohtasi Turun toisen Veikkausliigajoukkueen, FC Interin jo aiemmin KOMIA-turnauksessa ja silloin SJK murjoi Interiä tylyin 4-2 luvuin. Numerot olisi siinä pelissä voinut olla jopa isommatkin SJK:n hyväksi. Tällä kertaa TPS kuitenkin tuo paljon suuremman haasteen, jo siksikin että kauden alku on nyt lähellä ja peli pelataan ulkona TPS:n kotikentällä.

– TPS:llä on tottakai omassa sydämessä iso paikka aina, sillä olen pelannut ja valmentanutkin siellä. SJK:lle tämä on kuitenkin tärkeä peli ja vastaan tulee hyvä joukkue. TPS on ollut kasassa koko talven, vimekaudesta asti, heidän tulokset talvelta kertoo että heitä on tosi vaikea voittaa ja he päästävät vähän maaleja, joten tämä on meille hyvä haaste kyllä. TPS on varmasti mukana kärkitaistelussa tänä vuonna Veikkausliigassa, kommentoi SJK päävalmentaja ja entinen TPS keskikenttäpelaaja Simo Valakari perjantain vastustajaa.

– Outo tilanne palata sinne pitkän tauon jälkeen. Olen pitänyt yhteyttä entisiin pelikavereihinkin jotka ovat yhä siellä ja minulla on heidän kannattajissaankin vielä hyviä kavereita. Kiva toisaalta päästä pelaamaan sinne, kun neljä kautta siellä meni TPS paidassa. Pitää olla tarkkana kenelle syöttää. Tai ainakin entistä tarkempana, naureskelee SJK kapteeni ja entinen TPS keskikenttäpelaaja Chris Cleaver.

SJK Kapteeni Chris Cleaver kohtaa perjantaina vanhan seuransa.

SJK hyvässä kunnossa Turkuun

Seinäjoen Jalkapallokerho pääsee hyvässä tilanteessa TPS:ää vastaan, sillä lähes koko joukkue on käytettävissä. Varmuudella vain keskikenttätaituri Justin Moose huilaa tämän ottelun varotoimenpiteenä, sillä miestä vaivannut tulehdus halutaan antaa parantua rauhassa.

Aiemmin nilkan pyörähtämisellä säikäyttänyt Teemu Penninkangaskin on taas pelikunnossa ja mies pukenee varmasti mustan paidan päälleen jälleen joko perjantaina Turussa tai Kerho 07:n pelissä lauantaina Wallsportissa.

SJK julkistaa huomenna torstaina uusia pelaajia ja kaikki he ovat mukana myös perjantaina Turussa.

Ottelu on SJK:lle toiseksi viimeinen harjoitusottelu ennen kauden alkua ja viimeinen harjoitusottelu pelataan Valkeakoskella perjantaina 12.4. klo 14.00.