123 456 7890

Kerho 07 otti hienon voiton Kakkosen Pohjoislohkon ottelussa ja samalla varmisti käytännössä paikkansa ensi kauden Kakkosessa.
Ottelun suurin sankari oli vasta 16-vuotias Tuomas Lähdesmäki, joka pisti toisella puoliajalla pystyyn melkoisen shown, viimeistellen ensin kaksi maalia itse ja sitten tarjoilemalla vielä yhden maailitykkilegenda Mikael Muurimäelle.
Lähdesmäki on nyt tehnyt yhteensä viisi maalia tämän kauden Kakkosessa. Aikoinaan Ykkösen debyyttinsä jo melkein puolivuotta ennen Lähdesmäen syntymää tehneelle Muurimäelle, maaleja on kertynyt jo seitsemän. Viisi noista on tullut kolmessa viimeisessä pelissä.

Kerho 07 – TP-47 4-1 (0-0)
1-0 65 min Tuomas Lähdesmäki
1-1 67 min Daniel Wilson
2-1 84 min Tuomas Lähdesmäki
3-1 87 min Mikael Muurimäki
4-1 90 min Mikael Muurimäki

Molempien puoliskojen alkuihin TP-47 tuli todella voimaakkaasti ja molemmissa Kerho oli hieman helisemässäkin, mutta torniolaiset eivät kuitenkaan maalipaikoille niissä päässyt.

Ensimmäisellä puoliajalla Kerho piti todennäköisesti palloa enemmän kuin vierailija, mutta pari kertaa Joakim Jansin vartioimaa maalia hätyyteltiin ja 0-0 vaikutti todella hyvältä tulokselta puolijalle mennessä.

Toisella puoliajalla kuitenkin kaikki muuttui, kun hyvän ottelun laidassa pelannut Jesse Sarajärvi ja Tuomas Lähdesmäki alkoivat järjestelemään hyviä tilanteita loistavalla yhteispelillään tuon tuosta.
Yhdestä tälläisestä pojat pallottelivat itsensä läpi puolustuslinjan oikean laidan ja Jesse keskitti hienosti Tupulle rangaistusalueen rajalle. Lähdesmäki laukoi kovaa kohti oikeaan alanurkkaan ja niin peli oli 1-0 isännille.

TP-47 kuitenkin vastasi melkein heti aloituksen jälkeen ja pallo pelataan Kerho puolustuslinjan väliin. Jans tulee hyvin viivalta vastaan, mutta ensimmäisenä palloon ehtinyt Daniel Wilson siirtää nopeasti pallon sivuun ja nostaa pallon verkkoon tasoittaen ottelun.

Maalien jälkeen painopiste siirtyy jälleen torniolaisten hyökkäysalueelle, mutta Kerho puolustus kestää.

Kun 84 minuuttia on pelattu, vapauttaa A-junnu Tuomas Rintamäki Lähdesmäen oikealta laidalta läpi ja tämä ajautuu tilanteessa aina päätyyn, rangaistusalueen rajalle asti. Kukaan ei kuitenkaan osannut odottaa miehen seuraavaa ratkaisua, sillä hän laukoo yllättävästi kohti yläkulmaa, lähes nollakulmasta ja veto ohittaa TP-47 maalivahdin. Huikea maali ja kenties kauneimpia mitä tällä kaudella on nähty. Toisen maalinsa jälkeen Lähdesmäellä on todella vire päällä ja kaikki tuntuu onnistuvan hänelle.

Seuraava onnistuminen syntyy, kun vaihdosta sisään tullut Stanislav Goldberg antaa hienosti pallon jälleen laitaan vapaaksi ehtineelle Lähdesmäelle, joka jatkaakin samantien karkuun pääsevälle Muurimäelle ja Mikki puskee pallon keskityksestä suoraan verkkoon.

Torniolaiset on tässä vaiheessa jo lyöty, mutta Kerho pitää edelleen vauhtia yllä.

Myös vaihdosta kentälle tullut A-juniori Janne Tuohisaari saa tililleen ensimmäisen tilastomerkintänsä, kun hyvin esiintynyt nuorimies saa pallon keskialueella ja jatkaa sen hienosti pystyyn juoksevalle Mikael Muurimäelle, eikä kokenut Muurimäki erehdy paikasta vaan laittaa pallon maalivahdin jalkojen välistä sisään ja niin Kerho voi juhlia hienoa voittoa.

Voitolla Kerho myös varmistaa sarjapaikkansa Kakkoseen ensi kaudeksi, sillä tippumisviivan alapuolella oleviin on nyt jo 10 pisteen johto ja pelejä on pelaamatta joukkueesta riippuen, enään kaksi tai kolme. Siten maksimi pisteilläkään ei ohitse enää tulla.

Pelit kuitenkin vielä jatkuu ja Kerho voi jatkaa nuorten pelaajien esiinmarssia vielä tulevissa kamppailuissa paineettomassa tilassa. Tänäänkin kentällä nähtiin paljon omia nuoria kasvatteja, kun parhaimmillaan kentällä yhtäaikaa olleista kuusi on vielä A-junnuikäisiä tai jopa nuorempia.

Kerho 07 on siten täyttänyt tehtävänsä nuorten pelaajien kasvattijoukkueena miesten Kakkosessa ja kun sarjapaikkakin varmistui, voi kauteen olla varsin tyytyväinen jo nyt.

Tuomas Lähdesmäki palkittiin oikeutetusti ottelun parhaana ja kolmella veikkautähdellä. Kaksi tähteä meni laidalla hienoja nousuja tehneelle Jesse Sarajärvelle ja yksi tähti vierasjoukkueen Viktor Shevchenkolle.

Kerho 07 pelaa vielä kaksi ottelua tämän kauden Kakkosessa ja ensimmäinen näistä on vierasottelu FC YPA:n isännöidessä sunnuntaina 29.9. klo 16.00 ja kausi päättyy kotikentällä, Joupiskan tekonurmella, lauantaina 5.10. klo 14.00.

Kerho 07: Joakim Jans, Eero Tamminen (75′ Stanislav Goldberg), Ville Ylinen, Joona Lautamaja, Teemu Lukkari (65′ Janne Tuohisaari), Kim Palosaari, Jesse Jääskeläinen, Samir Bouroussi (46′ Tuomas Rintamäki), Jesse Sarajärvi, Tuomas Lähdesmäki ja Mikael Muurimäki.

Penkillä: Tomi Peltokangas, Joona Ala-Hukkala ja Aleksi Ahde

Kortit: Kim Palosaari keltainen 63min.

Jesse Sarajärvi ja Tuomas Lähdesmäki kaksikko oli tänään Kerho 07:n parhaimmistoa. Molemmat ovat vielä juniori-ikäisiä.