123 456 7890

Suomen U18-maajoukkueen 190-senttinen keskuspuolustaja Tuomas Koivisto, siirtyy JJK:sta SJK-paitaan ja jalkapallolukioon. Seurat pääsivät yksimielisyyteen siirron yksityiskohdista viime viikolla. Kaudella 2021 13 peliä Kakkosessa pelannut, ja Suomen U18-maajoukkueeseen noussut Koivisto, on vapaa edustamaan SJK:n joukkueita heti.

Tavoitteena on ihan ensin vakiinnuttaa paikka SJK Akatemiassa, ottaa paikka siitä joukkueesta. Toivottavasti mahdollisimman iso rooli, että saisin pelata mahdollisimman paljon pelejä Ykkösessä. Ja siitä sitten jo seuraavalle kaudelle päästä liigaringin mukaan. Mulla on kuitenkin pitkä sopimus, niin tavoitteeni olisi, että kolmantena vuotenani olisin sitten jo iso palanen liigajoukkueessa. Totta kai henkilökohtaiset tavoitteeni on siitä vielä sitten isompiin ympyröihin, ja näen, että SJK on hyvä paikka antaa näyttöjä sitä varten, sanoo Tuomas Koivisto.

Vuonna 2004 syntynyt topparilupaus Tuomas Koivisto, on Säynätsalon Riennon kasvatti, mutta siirtyi jo vuonna 2014 JJK-junioreihin ja lopulta JJK:hon kaudella 2019. Juuri viime viikolla 18 vuotta täyttänyt Koivisto nousi mukaan Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen viime vuonna. Debyytti maajoukkueessa syntyi heti viime heinäkuussa Liettuaa vastaan. Viime kaudella 2021 Koivisto nousi myös JJK:n edustusjoukkueeseen, lyöden itsensä heti läpi pelaavaan kokoonpanoon. Kaikkiaan Koivisto pelasi Kakkosessa 13 ottelua, näistä 10 avauskokoonpanossa, ja talvella yhden Kakkosen Cupin ottelun. Debyytti Kakkosessa syntyi juuri SJK Akatemiaa vastaan OmaSp Stadionilla toukokuussa 2021.

Ihmisenä Tuomas on todella mahtava, hän on niin nuoreksi pelaajaksi johtaja ja erittäin ammattimainen. Hän on myös todella lahjakas pelaaja, erittäin atleettinen ja voimakas. Lisäksi hän on teknisesti taitava. Keskuspuolustajana hän osaa puolustaa, mutta samalla pelata palloa ja avata peliä. Uskon, että hän tulee olemaan erinomainen pelaaja meille, sanoo SJK Akatemian johtaja Brian Page.

Hän aloittaa jalkapallolukiossa, asuu Kuortaneen Olympic Centre harjoituskeskuksessa ja pääsee siten niihin huippuolosuhteisiin. Se tulee olemaan hyvä asia hänelle.

Tuomas pelasi meitä vastaan huippuottelun täällä OmaSp Stadionilla viime kesänä, ja silloin pistimme hänet merkille, erityisesti koska hän oli niin nuori. Sen jälkeen aloimme seuraamaan häntä aktiivisesti ja näimme hänen koko potentiaalinsa. Aloimme välittömästi tekemään töitä sen eteen, että saamme hänet tänne, Page kertoo.

On mahtava päästä tekemään töitä hänen kanssaan. Uskon, että hänestä tulee meille iloa pitkään ja hän tulee pääsemään urallaan pitkälle Tämä on myös todiste siitä, että se mitä rakennamme täällä, toimii. Haluamme olla paras paikka Suomessa nuorten pelaajien kehittymisen osalta, ja myös Tuomas on siksi nyt täällä, Page sanoo lopuksi.

SJK Akatemia aloittaa Ykkösen Cupin KPV:ta vastaan vierasottelulla lauantaina 5.2. ja ensimmäinen kotiottelu Ykkösen Cupissa on lauantaina 12.2., kun Wallsport Areenalle tulee vieraaksi MP. Ennen Ykkösen Cupin alkua, SJK Akatemia kohtaa harjoitusottelussa juuri Koiviston entisen seuran JJK:n Kuortaneen jalkapallohallissa. Ottelu pelataan koronarajoituksista johtuen suljetuin ovin lauantaina 15.1. SJK U17 -joukkue puolestaan aloittaa talvella B-nuorten SM-karsintasarjan. Sen aikataulut selviävät myöhemmin tammikuussa.

Kausikortit SJK ja SJK Akatemian kaudelle 2022 myynnissä Torikeskuksen SJK Storessa joka arkipäivä klo 8:30-16:30 sekä lauantaisin klo 10-15. Kausarit myös näppärästi netistä Lippu.fi-kanavista.