123 456 7890

21-vuotias keskikenttäpelaaja Tuomas Kaukua siirtyy SJK:n riveihin. Ykköstä ja Veikkausliigaakin RoPS:ssa pelannut Kaukua, ottaa nyt uuden askeleen urallaan.

SJK:sta on hyvät vaikutelmat. Koko ikäni olen tähän asti asunut ja pelannut Rovaniemellä, ja nyt sain tämmöisen hyvän mahdollisuuden tulla tänne, niin en minä sitä halua jättää käyttämättä. Mukava on tulla tänne ja olen kuullut vain hyvää kaikesta täällä. Tuttuja pelaajia ollut ja on täällä ennestään, sanoo Tuomas Kaukua.

Myös SJK:n päävalmentaja toivottaa Kaukuan tervetulleeksi.

Olemme tällä hetkellä Suomen ainoa seura, jolla on joukkueet kahdella ylimmällä sarjatasolla, ja haluamme koko ajan vahvistaa meidän molempia joukkueitamme. Ja Tuomas on jo osoittanut, että hänellä on niitä ominaisuuksia sekä taitoa, mitä hyökkäävältä pelaajalta haluamme. Uskonkin siksi, että hän tulee heti mukaan kamppailemaan paikasta edustusjoukkueessa, mutta samalla pelaamaan myös isossa roolissa SJK Akatemiassa, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gomez.

Olen varma, että pystymme auttamaan häntä kehittymään täällä, yhdessä meidän muiden nuorten pelaajien kanssa. Hän tulee olemaan tulevaisuudessa erinomainen pelaaja meille, Gomez päättää.

21-vuotias ja 176-senttinen RoPS-kasvatti Tuomas Kaukua, on jo kokenut pelimies, jolla on tilillään 23 Veikkausliigan ottelua sekä siellä kaksi maalia. Vasemmalla laidalla pääosin viihtyvä, mutta myös muissa keskikentän rooleissa pelaamaan pystyvä Kaukua, pelasi viime kaudella RoPS:n riveissä Ykkösessä yhteensä 27:ssa ottelussa, teki niissä kaksi maalia ja antoi neljä maaliin johtanutta syöttöä. Kaukua on syntynyt Rovaniemellä, ja edustanut koko jalkapallouransa tähän asti RoPS:a. SJK-paitaan hän siirtyy vapaalla siirrolla. Sopimus kattaa kauden 2022 ja siinä on optiot tulevista vuosista.

SJK pelaa ensimmäisen harjoitusottelun tammikuun 8. päivä ja Kaukua liittyy harjoitusrinkiin tammikuun alusta. SJK Akatemia pelaa, kuitenkin ensimmäisen harjoituspelin jo tulevana sunnuntaina 19.12. klo 13:15, ja otteluun on vapaa pääsy. Kaikkiin SJK:n talven ja kevään Wallsportissa pelattaviin otteluihin vaaditaan kuitenkin viranomaismääräyksellä koronapassi. Lisätietoa sunnuntain ottelun järjestelyistä tulossa myöhemmin SJK:n nettisivuille tulevassa otteluennakossa.