123 456 7890

Tunnin verran mukana pelissä
SJK – HJK 2-5 (2-1)

03 min 0-1 Alexander Ring
10 min 1-1 Ville Ylinen
33 min 2-1 Ville Ylinen
58 min 2-2 Dawda Bah
63 min 2-3 Mikko Sumusalo
81 min 2-4 Rafinha
84 min 2-5 Juho Mäkelä

Seinäjoen Jalkapallokerho pelasi ensimmäisen tunnin varsin mallikkaasti HJK:n pääosin reservimiehistä koostunutta, mutta silti Ykkösen tasoista, joukkuetta vastaan.

Pelilliset elementit näyttivät napsahdelleen kohdalleen huomattavasti paremmin kuin kahdessa edellisessä ottelussa, vaikkei peli Pietarsaaressakaan huonoa ollut.

Silti nyt oli näkyvissä ihan ihka aitoja jalkpalloilullisia edesottamuksia, joten vastuuvalmentaja Tomi Kärkkäisen opivat ovat vähitelleen syöpyneet pelimannien aivomassaan.

HJK lähti otteluun kokoonpanolla, jossa mukana oli pari A-maajoukkueessakin esiintynyttä pelimiestä konkarimaalivahti Jani Vianderin ja laitalinkki Sebastian Sorsan muodossa. Myös suurimmalla osalla muista pelimiehistä on tilillään maaotteluita, mutta nuoremmista ikäluokista.

Vieraat saivat matsiin parhaan mahdollisen lähdön, vaikka jo ottelun toisella minuutilla loistavan matsin pelannut Ville Ylinen hätyyttelikin Klubin maalia vaparista.

Pallo löytyi kuitenkin Petri Tuomelan selän takaa pelin kolmannella minuutilla Alexander Ringin puskettua hieman helponlaisesti kulmurin sisään.

Maali ei kuitenkaan lamaannuttanut isäntiä, vaan ensin Mikko Ylihärsilä hankki kotijoukkueelle ensimmäisen kulmurin ottelun seitsemännellä minuutilla ja kolmisen minuuttia myöhemmin Ville Ylinen pääsi laukomaan komeasti tasoituksen.

Niin oudolta kuin se saattaa kuulostaakin, vei Kerho peliä ottelun ensimmäisen puoliajan ottaen myös ansaitusti johdon 33. minuutilla.

Ville Ylinen
oli uudelleen asialla laukoen suoraan vaparista johtomaalin Klubin topparin hutipotkun hämättyä Jani Vianderia pahemman kerran.

Tauolta HJK nakkasi kehiin kokeneemmasta kaartista Dawda Bahin, jonka taiturimainen ote palloon oli kaunista katseltavaa.

Tasoitusmaalin HJK teki ottelun viidennestä kulmuristaan, jonka ansiokkaasti kaatuillut Erfan Zeneli tarjoili ja Bah puski vaikeasta asennosta sisään 58. minuutilla.

Vain viisi minuuttia myöhemmin HJK sai vaparin kuudentoista rajalta ja vaihdosta tullut nuori Mikko Sumusalo pisti sen upeasti sisään kierteisenä ohi tauolta Kerhon maalille tulleen Petri Välimäen ohi.

Merkillepantavaa HJK:n kolmessa ensimmäisessä maalissa on se, että kaikki syntyivät erikoistilanteista.

Jatkossa vierasjoukkueen valmentaja, Antti Muurinen, pisti kehiin ykkösnyrkkiään Medon, Cheyne Fowlerin, Rafinhan, Juho Mäkelän, Pyry Kärkkäisen, Akseli Pelvaksen, Juhani Ojalan ja Johannes Westön tultua sisään kerralla.

Samaan aikaan Kerho vaihtoi myös sisään miestä toisensa jälkeen. Aivan ei Kerhon penkilät löytynyt vastusta vieraiden ykkösnyrkille samaan malliin ja näin Rafinha pääsi kaunistelemaan numeroita kauniilla ja tarkalla laukauksella nousunsa päätteeksi 81. minuutilla Juho Mäkelän sinetöityä loppunumerot kolme minuuttia myöhemmin.

Luonnollisestikin Suomen mestareiden ykkösnyrkki oli ylivoimainen ottelun viimeisten 20 minuutin aikana Kerhon väsyessä ammattilaisten vauhdissa.

Ensimmäinen tunti antoi kuitenkin selkeästi uskoa siihen, että hommia on tehty oikein ja ollaan menossa oikeaan suuntaan.

Ne, jotka olivat paikalle saapuneet, näkivät erittäin viihdyttävän ja mielenkiintoisen ottelun.

He näkivät myös Miikka Tuovilan, Mikko Ylihärsilän ja kahdella maalilla kotiin paluutaan juhlistaneen Ville Ylisen, kotidebyytin, kuten ja Anssi Syrjämäen ensimmäiset ottelun Kerhon paidassa kotiareenassa.

Riveistä olivat pois viime yönä potran poikavauvan isäksi tullut Petri Huttu, samoilla asioilla sairaalanmäellä jännittävä Mikael Muurimäki ja Wall-Akatemian riveissä pelannut Teemu Penninkangas.

Hallissa oli ilahduttava paikallistaa myös vierasjoukkueen faneja kourallinen. Joskin äänenkäytössä kotijoukkueen fanit, Klopit, taisivat olla kotikenttäedun myötä forzlaisia niskan päällä.

SJK: Petri Tuomela (46. Petri Välimäki), Timo Rauhala (65. Jaakko Lampi), Petri Niemi, Tiitus Lehtinen, Mikko Väänänen, Toni Kujala (78. Jussi Kankaanpää), Ville Ylinen, Ville Pajula (65. Anssi Syrjämäki), Miika Asunmaa (46. Miikka Tuovila), Juha Eteläaho (78. Samir Bouroussi), Mikko Ylihärsilä

Kuvagalleria