123 456 7890

Keskiviikkona Vaasan uudella Elisa Stadionilla nähdään arvovieraita, kun hallitseva Suomen mestari SJK saapuu taistelemaan arvokkaista Veikkausliigapisteistä. Tulikuumaa Pohjanmaan derbyä saapuu ihastelemaan myös Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö sekä satapäinen SJK:n kannattajajoukko.

Sarjassa VPS ja SJK ovat vain kolmen pisteen päässä toisistaan, VPS neljäntenä ja SJK kuudentena. Veikkausliigan kuntopuntarissa SJK on parhaillaan toisena ja isäntäjoukkue kolmantena.


Siitä tulee kiihkeä paikalliskamppailu, sillä molemmat joukkueet ovat hyvässä vireessä. Meille vieraspelit ovat olleet tällä kaudella vaikeita, mutta olemme nyt saaneet hyvien esitysten myötä itseluottamuksen nousuun. Myös VPS on parantanut peliään kauden edetessä, joten pelistä tulee kahden hyvässä vireessä olevan joukkueen kohtaaminen, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.


Viime lauantaina SJK otti hyvän kotivoiton Kuopion Palloseurasta ja erityisesti SJK:n esitys ottelussa oli erinomainen.


Taisi kenties tulla se maali itselleni nyt yksi peli liian aikaisin, sillä olisi kiva jatkaa viime kaudella alkanutta maaliputkea näissä Pohjanmaan derbyissä. Viime kaudella tein niissä sekä Vepsua että Jaroa vastaan maalit. Varsinkin Vepsua vastaan oli maukas tehdä se ensimmäinen maali, joten toivotaan että tuo historia toistaisi vielä itseään keskiviikkona, naureskelee SJK:n keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj, joka puski 1-0 voittomaalin lauantaina KuPS:n verkkoon.


Nyt sielläkin on uusi stadikka ja kuulemma tasavallan presidenttikin tulossa katsomaan, joten on varmasti kiva pelata. Meiltä on tulossa paljon katsojia ja faneja paikalle, joten halutaan hyvä tulos ottelusta. Ainakaan sitä ei saa hävitä, sillä lievästi sanottuna se harmittaisi aikalailla paljon enemmän kuin normaali peli, jos Vepsulle häviää, arvioi Hetemaj lopuksi.


Pohjanmaan derbyt ovat tulleet jo hyvin tutuiksi Richie Dormanille, joka pelasi lauantaina KuPS:aa vastaan sadannen sarjaottelunsa SJK:ssa. Viime kauden pahan loukkaantumisen jälkeen kentälle palanneelle pelaajalle tuo saavutus merkitsee todella paljon, sillä hän ehti jo pelätä uransa olevan loukkaantumisen myötä ohi.


Se, että olen ollut täällä jo viisi vuotta ja pelannut seurassa sata ottelua, on mielestäni kova saavutus, varsinkin nykypäivänä, jolloin lojaalisuus ei merkitse niin paljoa jalkapallossa. Olen saavutuksesta erittäin iloinen ja olen ylpeä, että minulla on vielä vuosi jäljellä sopimusta täällä, kommentoi SJK-puolustaja Dorman.


On mahtava kuulla kannattajien laulavan nimeäni katsomossa ja tuntea olevansa arvostettu. Siitä tiedän, että olen tehnyt ainakin jotain oikein urallani, kiittelee Dorman kannattajia.


Dorman odottelee myös kiihkeää ottelua keskiviikon derbystä.


Koska olen ollut täällä niin pitkään ja tunnen Seinäjoen ihmiset jo hyvin, niin tiedän mitä keskiviikon peli heille merkitsee. Se on voitto tai ei mitään. Sillä ei ole kannattajille mitään väliä millaisella esityksellä tai tyylillä se tulee, mutta ottelu pitää voittaa. Samalla se on meille tärkeä ottelu sarjataulukon kannalta, sillä voitolla nousisimme heidän rinnalleen tasapisteisiin, sanoo Dorman lopuksi.


VPS – SJK Vaasan uudella Elisa Stadionilla keskiviikkona 10.8. klo 18.30.

Ottelu näkyy myös suorana ISTV:n ja Ruutu+:n palveluissa.

100 ottelua SJK paidassa pelannut Richie Dorman viime vuonna Pohjanmaan derbyssa Vaasan Hietalahdessa.

VPS on ollut kovassa iskussa

Heinäkuu meni VPS:llä erinomaisesti, sillä joukkue ei hävinnyt silloin otteluakaan ja se nousi sarjataulukossa komeasti kolmanneksi. Laitapelaaja Pyry Soiri valittiin kuukauden pelaajaksi ja päävalmentaja Petri Vuorinen kuukauden valmentajaksi. Tappio kuitenkin tuli heti, kun elokuu alkoi ja RoPS osoittautui liian vahvaksi kotonaan viime viikonloppuna. Vaasassa ei kuitenkaan vaivuta 2-0-tappion jälkeen epätoivoon, vaan pyritään nousemaan takaisin voittojen tielle Pohjanmaan derbyssä.


Paikallispeli keskiviikkona edessä. Tehdään palautumisen suhteen asiat niin hyvin kuin mahdollista. Se tulee olemaan tärkeä osa valmistautumista, sillä montaa harjoitusta ei ehdi pitämään. Olemme yön Oulussa ja saavumme takaisin Vaasaan maanantaina kahden-kolmen paikkeilla iltapäivästä. SJK- ja sen jälkeen tuleva IFK Mariehamn -ottelu tulevat olemaan erilaisia kuin tämä, koska vastassa on taas erityyppisiä joukkueita, kommentoi VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen tappiollisen RoPS-ottelun jälkeen seuransa nettisivuilla.


Pelikieltoja ei vaasalaisilla ole, eikä sairastuvallakaan ole tällä hetkellä miehiä. Loukkaantuneena aiemmin olleet Jesper Engström ja Arttu Nuutinen hakevat pelituntumaa lainapesteillä Kakkosen FC YPA:sta.


SJK voitti kaikki viisi viime kauden kohtaamista, yhteismaalein 12 – 3.

Elokuun siirtoikkunassa saatetaan nähdä liikettä

SJK:n hallitus kokoontui viime viikon lopulla ja nimesi SJK:n jalkapallotoiminnan johtajaksi seuran taustoilla jo pidempään vaikuttaneen Janne Kotamäen. Koska kyseessä on kansainvälinen tehtävä ja kansainvälinen laji, on virallinen titteli englanniksi Director of Football. Kotamäki neuvottelee pestissään muun muassa pelaajasopimukset, sekä käyttää seuran kontakteja yhdessä valmennusjohdon kanssa, etsiessään seuralle uusia vahvistuksia. Myös mahdolliset pelaajasiirrot SJK:sta ulospäin, kuuluvat hänen vastuualueeseen. SJK:n pelaajat ovatkin olleet kiinnostuksen kohteena niin ulkomaisissa kuin kotimaisissa seuroissa.


On tullut kyselyjä muutamista meidän pelaajista, mutta ei mitään konkreettista. Emme myöskään ole aktiivisesti kauppaamassa ketään minnekään. On tietenkin hienoa, että meidän pelaajat kiinnostavat, sanoo Janne Kotamäki.


Olemme neuvotelleet jatkosopimuksista nykyisen ryhmän kanssa, mutta myös uusien pelaajien kanssa neuvotellaan. Sopimuksiakin on jo tehty ja ensimmäinen näistä julkistetaan vielä myöhemmin tällä viikolla. Emme kuitenkaan etsi pelaajia vain tätä kautta varten, vaan meillä on pidemmän tähtäimen suunnitelmat. Rakennamme jo nyt ensi kauden joukkuetta, Kotamäki kommentoi lopuksi.


Elokuun siirtoikkuna aukesi 6.8. kansainvälisten siirtojen osalta ja se päättyy 2.9.


SJK:n nuoret pelaajat Elias Ahde ja Jesse Sarajärvi, siirtyivät jo lainasopimuksella Ykkösessä pelaavan FC Hakan riveihin. Viime viikonloppuna joukkueeseen puolestaan liittyi puolustaja Marc Vales, jonka sopimuksessa on loppukauden lisäksi optiot tulevista kausista. Andorran maajoukkuepelaaja Vales, antaa siten näyttöjä myös ensi kautta varten. Vales oli jo penkillä viime viikonloppuna KuPS:aa vastaan, mutta ei saanut vielä minuutteja. Nyt mies on ollut jo mukana muutamassa harjoituksessa enemmän ja debyytti saatetaan nähdä joko tämän viikon keskiviikkona tai lauantaina.


Keskiviikon otteluun SJK pääsee vahvalla kokoonpanolla. Pelikieltoja ei ole ja loukkaantuneena ovat edelleen vain Timo Tahvanainen ja Johannes Laaksonen.

SJK kolmikko Hetemaj, Riski ja Tuco nähdään vihreissä kolmospaidoissa myös keskiviikkona.

Otteluun Seinäjoelta bussilla

BUSSIREISSU ON LOPPUUNMYYTY, SAMOIN ON LOPPUUNMYYTY SJK KANNATTAJIEN KATSOMO VAASAN ELISA STADIONILLA!SJK ja Härmän Liikenne järjestää peliin kaikille avoimen kuljetuksen Seinäjoelta. Matkaan lähdetään klo 17.00 Matkakeskukselta ja klo 17.10 Wallsport Areenalta.


Ensimmäinen auto täyttyi hetkessä, mutta lisäbusseja on otettu käyttöön, joten tilaa riittää.

Ilmoittautuminen mukaan tapahtuu maksamalla matka Härmän Liikenteen sivuilla, tästä linkistä: BUSSILIPPU


Matkanhinta on 10 euroa + ottelulippu. SJK kannattajat sijoitetaan ottelussa Elisa Stadionin Pohjoispäätyyn. Lippu peliin maksaa SJK kannattajille 10 euroa ja sen voi jokainen ostaa tästä linkistä: OTTELULIPPU


Lippukaupassa valitaan pudotusvalikosta kohta SJK Kannattajakatsomo. Lippuja SJK Kannattajille on myynnissä 200, joten myös omilla kyydeillä paikalle tulevat voivat ostaa tuonne liput.


Lähde mukaan kannustamaan SJK voittoon Pohjanmaan derbyssa!

Seinäjoelta tulevat kannattajat sijoitetaan Elisa Stadionin pohjoispäätyyn (kuvan alareuna). Sisäänkäynti portilta A ja B. Kuva VPS:n nettisivuilta.