123 456 7890

Tuleeko tusina täyteen?
Seinäjoen Jalkapallokerho matkusti jo tänään kohti pohjoista. Sunnuntaina joukkueen härkäviikko saa päätöksensä Torniossa Pohjan Stadionilla, missä isäntäjoukkue Tornion Pallo -47. asettuu vastaan.

Sarjataulukossa Kerholla on kuuden pisteen kaula, sillä PK-37 ja FC Kiisto voittivat 12. kierroksen ottelunsa lauantaina. Viime kaudella erinomaisesti pelannut TP-47 puolestaan on sarjassa tällä hetkellä neljäntenä 11 pistettä Kerhoa perässä.

Kerholle kauden 12. ottelu on haastava, siitä ei pääse mihinkään. Keskiviikkona joukkue vieraili Varkaudessa ottaen siellä kauden 10. voittonsa kotijoukkue Warkaus JK:n kustannuksella.

Reissaaminen on ollut raskasta näillä keleillä kaikille joukkueille, joten ei siinä sen kummempaa. Joukkue on kuitenkin epäilemättä ihan hyvässä kuosissa, sillä lepoa tulee taatusti tarpeeksi ennen matsia, joka pelataan vasta illalla.

Kolhiintuneitakaan ei ole liikaa. Vain pitkäaikaispotilaat Jesse Jääskeläinen, Toni Kujala ja Tiitus Lehtinen ovat sivussa. Näin valmentaja Christoffer Kloolla on käytössään vahva joukkue, sillä A-junnuikäiset Teemu Penninkangas ja Kalle Taimi saivat huilata lauantain SM-sarjakoitoksen hyvillä mielin A-junnujen varmistettua sarjapaikkansa hyvissä ajoin.

Yhdestätoista alkukauden ottelustaan Kerho on ottanut väkisin kuusi yhden maalin voittoa. Voisi kai sitä joku sanoa tuuriksikin, mutta eikös se mene niin, että hyvällä joukkueella on hyvä tuuri? Niin tai näin, joka tapauksessa tilillä on kymmenen voittoa ja yksi tasapeli, jotka oikeuttavat ylivoimaiseen sarjajohtoon.

Ei Tornioon kuitenkaan rotsi auki lähdetä olkaimia paukuttelemaan. Vastaan asettuu kuitenkin Veikkausliigassakin vielä muutama kausi sitten pelannut seura, joka on surutta hankkinut nimimiehiä menneinä vuosina. Nyt on suu säkkiä myöten ja Kimmo Halmkronan valmentama joukkue on pääsääntöisesti aika lailla kotikutoinen nippu, joka on tehnyt enemmän ja puhunut vähemmän. Johtunee myös siitä, että verbaaliakrobaatti “Väykkä”, eli Kari Vaalto ei ole enää seuran hommissa.

TP-47 on pelannut tälläkin kaudella tasaisen varmasti. Kotonaan rajaseudulla sitä on ollut suorastaan kuvottavan vaikea kaataa. Tosin siinä on kertaalleen onnistunut sarjanousija Haukiputaan Pallo, mutta muilta homma on jäänyt pahasti vaiheeseen.

Viime kierroksella TP-47 kävi hakemassa selkävoiton kohti kolmosta sukeltavasta FC Vaajakoskesta lukemin 5-0. Siinä hieman vertailukohtaa, sillä Kerho kaatoi samaisen FCV:n kotonaan 1-0 Aki Sipilän osumalla kauden avauksessa.

Kotiotteluissaan TP-47 on kaatanut Vihtavuoren Pamauksen 1-0, JBK:n 2-1, FC YPA:n 1-0 ja vieraissa Warkaus JK:n 3-1, sekä edellä mainitun FCV:n lisäksi myös VIFK:n 1-0. Tasapeliin TP-47 on päätynyt vieraissa FC Santa Clausin kanssa ja kotonaan GBK:n kanssa.

Mitään erityisiä maalijuhlia ei otteluissa ole nähty pois lukien FC Vaajakosken nöyryyttäminen. Vierastappio FC Kiistolle kirjattiin numeroin 2-0 ja SC Riverballin ainoa voitto Joensuussa numeroin 1-0.

Isäntien raateluhampaaksi voidaan kai luokitella eteläamerikkalainen Daniel Caumo, jolla on tilillään kuusi osumaa. Petteri Pellikalla maaleja on tilillään kolme ja Ville Himangalla kaksi.

Vierasjoukkueen maalinteko on ollut paljolti Petter Meyerin harteilla. “Petsku” on osunut yhdessätoista ottelussa yhtä monta kertaa. Tuo saldo oikeuttaa Kakkosen Lohko C:n maalipörssin yksinvaltiuteen selkällä erolla kakkosena oleviin Samuli Kaivonurmeen, Daniel Caumoon, Dimitri Klimoviin ja Tommi Lankiseen, joilla kullakin on tilillään kuusi maalia.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että maaleja osaavat tehdä myös neljä kertaa osuneen Chris Cleaverin lisäksi monet muutkin. Siitä kai kertoo ihan mieluisaa kieltään se, että osumia on kirjattu jo kahdeksalle eri pelaajalle.

Joukkueet kohtasivat viime kaudella ensimmäistä kertaa virallisissa otteluissa tai oikeammin missään otteluissa ylipäätään. Kevätkierroksen kamppailu Keskuskentällä oli kotijoukkueelle sangen vaikea. Vaikeuksien kautta isännät kuitenkin pystyivät puristamaan voiton väkisin kotiin numeroin 2-1. Nuutti Panulan johtomaalin jälkeen Ethie de Sousa tasoitti ottelun, mutta viisi minuuttia ennen loppua nyt tupsukorvissa palloileva Ville Pajula ratkaisi ottelun.

Syyskierroksen ottelu oli sitten toinen tarina. Vieraissa Kerho otti tyrmäysvoiton TP-47:sta. Vaikka lukemat kirjattiin lopulta 4-0, olisivat ne voineet olla tuplaten pahemmat kotijoukkueen kannalta, eikä siinä ole himppuakaan liioittelua. Miikka Tuovilan, nyt VIFK:ssa pelaava Dominik Plazan ja kahdesti loppuhetkillä iskeneen Mikael Muurimäen maalit takasivat tyrmäysvoiton.

Historia ei kuitenkaan paina paljonkaan vaakakupissa huomenna. Tavoitteena on tietenkin viides peräkkäinen voitto ja tappiottoman tilin säilyttäminen. Helpolla sitä ei Torniossa tehdä, mutta joukkue on jo kauden mittaan osoittanut olevansa henkisesti vahva puristamaan viime hetkillä ratkaisuja. Nyt tietenkin toivoisi, että se ratkaisu saataisiin aikaan vaikka jo hiukan ennen loppua!

Luonnollisestikin siihen on oma sanansa sanottavana myös kotijoukkueella, joka himoitsee voittoa Kerhosta kaikkien muiden joukkueiden tavoin. Kerholle tässä sarjassa ei ole olemassa sellaisia matseja, joita voidaan kutsua helpoiksi. Ehkä se on toisaalta hyväkin asia. Tiukat väännöt valmistavat joukkuetta syyskierrosten tärkeisiin koitoksiin ja toivon mukaan jopa pidemmällekin.

On kuitenkin syytä huomioida, että jos nyt tulee pataan Torniossa ja heti perään kärkiottelussa FC Kiistoa vastaan, yhdeksän pisteen sarjajohto on historiaa ja vastustajat hengittävät niskaan niin, että hiki tulee muutenkin kuin helteestä.

Vaikka kokoonpano onkin suurelta osin sama kuin viikolla Varkaudessa, lupaa vastuuvalmentaja, Christoffer Kloo, muutaman muutoksen kokoonpanoon.

– Meillä on mukana kaikki ne palaajat, jotka halusimme matkaan. Kokoonpanoon tulee hieman muutoksia, mutta en halua niitä julkisuuteen kuuluttaa tässä vaiheessa. Uskon, että meillä on ihan pelaava ryhmä kentällä tässäkin ottelussa, arvioi tilannetta Kloo Oulussa suoritetun ruokailun jälkeen.

Ottelu alkaa Pohjan Stadionilla klo 18.30.