123 456 7890

2360 katsojaa sai ilonaihetta, kun Ariel Tuco Ngueukam onnistui tasoittamaan FC Hakaa vastaan pelatun Veikkausliigaottelun OmaSp Stadionila. Maali syntyi Atria Wilhelm-peliminuutilla, eli 78. minuutilla, mikä tarkoitti poislähtiessä ilmaisia makkarakuponkeja kaikille halukkaille. Itse pelistä jäi kuitenkin pieni pettymyksen tunne. Tasapeli tyydyttää, varsinkin kun siihen noustiin takaa-ajo asemasta. Mutta enemmän olisi kaivattu. Seuraava ottelu on kuitenkin jo ensi keskiviikkona ja sekin pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Keskiviikkona 5.8. klo 18:30 SJK vs. KuPS. Liput ennakkoon SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavilta.

SJK – FC Haka 1-1 (0-0)
0-1 59 min Samuel Chidi
1-1 78 min Ariel Tuco Ngueukam

SJK sai ikäviä uutisia heti pelin alkuun, kun noin 6 minuutin pelin jälkeen Matej Hradecky jäi tuskissaan kentän pintaan. Huolto tuli paikalle ja Hradecky pystyi vielä jonkin aikaa jatkamaan kentällä. SJK oli kuitenkin pakotettu käyttämään ensimmäinen vaihto 17. peliminuutilla ja Mehmet Hetemaj tuli kentälle hänen tilalleen. Ensimmäinen puoliaika ei ollut SJK:lta muutenkaan kovin hyvä, vaikka se päättyi maalittomaan 0-0 tulokseen. SJK ei saanut vetoja kohti Hakan maalia, kun taas Haka sai niitä muutaman ja Jesse Öst joutui kertaalleen esittämään hyvän torjunnan lähietäisyydeltä tulleesta tilanteesta.

Toisella puoliajalla SJK:n peli hieman piristyi, mutta FC Haka onnistui tekemään ottelun ensimmäisen maalin. Se syntyi kulmapotkun jälkeen tulleesta sivurajaheitosta, missä pallo keskitettiin SJK-maalin takatolpalle. Siellä Eero Markkanen jatkoi pallon maalin edustalle, SJK-pelaajien viittoillessa pallon käyneen jo ulkopuolella kentän. Maalin edesssä se pomppi vielä parinkin pelaajan kautta vitosen viivalla olleen Samuel Chidin eteen ja tämä tykitti sen voimalla maalin kattoon.

Vierailijan johtomaali herätti SJK:n, ja joukkue aloitti hurjan kirin kohti omaa Kannattajapäätyä sekä siellä sijaitsevaa Haka-maalia. Tilanteita tuli paljon ja niistä parhaimpia oli järkkäämässä Serge Atakayi, jota rikottiin useaan kertaan Haka-puolustuksen toimesta. Välillä jopa sääntöjen rajamailla, mutta erotuomari Antti Munukka ei rikkeitä näissä nähnyt.

SJK sai kuitenkin vapaapotkun, kun vaihdosta sisään tullut Daniel Håkans kaadettiin ja pallon taakse meni Denys Oliinyk. Oliinyk veti kovaa ja pallo tuli läpi FC Hakan puolustusmuurista, pompaten sen taakse ehtineelle Ariel Tuco Ngueukamille. Tuco ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon samantien varmasti ohi Hakan maalivahdin.

Haka oli mennä uudelleen johtoon heti maalin jälkeen, mutta Öst torjui hyvin tilanteen. SJK sai vielä painetta Hakan maalille ottelun viimeiseen minuuttiin asti, mutta ei tarpeeksi laadukkaita maalitilanteita tai laukauksia, ja siten peli päättyi 1-1 tasapeliin.

Olen tyytyväinen pisteeseen, mutta en ole tyytyväinen meidän peliesitykseen. Me ei nyt vaan ulosmitata tällä hetkellä kaikkea meidän joukkueesta. Se harmittaa. Harmittaa kovaa, sanoi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara heti ottelun jälkeen.

Jälleen kerran pieni ilonpilkahdus sen niiden maalin jälkeen, ja astuttiin peliin mukaan. Nämä on henkisen puolen hommia ja sen vuoksi pelikään ei näytä tarpeeksi hyvältä. Joukkueen sisällä on tuskainen fiilis, kun ei olla vähään aikaan voitettu otteluita. Voitot aina korjaa asioita henkisellä puolella, Honkavaara jatkoi.

Kyllä meidän pitää nyt tutkiskella vähän itseämme, koska nyt ei näytä oikein peli hyvältä. Yksilötkään ei näytä hyvältä. Ja pakko myöntää, että joka pelin jälkeen ääni on entistä käheämpi, kun pitää pakottaa penkiltä tekemään asioita. Ja niin se ei saisi olla. Mä en halua sillä tavalla valmentaa, että ohjaan peliä vain tuolta penkiltä. Hirveästi joutuu pakottamaan ja pyytämään pelaajia tekemään asioita. Mikään ei tunnu tulevan luonnostaan. Joten kyllä meidän pitää sen vuoksi nyt kaikkien tutkiskella aika paljon itseämme. Ihan yhtälailla valmennuksen kuin pelaajien.

Joka peliin me tehdään paljon hommia taktisesti ja valmistaudutaan hyvin. Mutta meillä pitäisi tulla luonnollisemmin asioita. Meillä on hyviä pelaajia ja heidän pitäisi ihan luonnollisestikin pelata peliä vain yksinkertaisesti paremmin. Se tarkoittaa sitä, että meidän pitää tehdä hommia, mutta haluamme, että pelaajat astuisivat pikkuisen enemmän tällä hetkellä esiin, sanoi Honkavaara vielä lopuksi.

Ei voitettu taaskaan kotipeliä ja se harmittaa kovaa. Mutta ainakin saatiin piste. Hyvä nousu siis, mutta kyllä me halutaan voittaa pelit, sanoi SJK:n keskikenttäpelaaja Robin Sid pelin jälkeen Ruudun haastattelussa.

Ensi viikolla tulee tänne KuPS vastaan. Se on jo tuttu joukkue ja me koitetaan ottaa nyt revanssi viime pelistä. Me halutaan antaa meidän kannattajille voitto. He olivat täällä tänäänkin hyvällä energialla, niin me halutaan antaa heille se voitto, päätti Sid Ruudun haastattelussa.

SJK: Jesse Öst MV, Nikko Boxall, Tero Mäntylä, Dárvin Chávez, Serge Atakayi, Anel Rashkaj, Matej Hradecky (17’ Mehmet Hetemaj), Keaton Isaksson (58’ Robin Sid), Billy Ions (58’ Daniel Håkans), Denys Oliinyk ja Ariel Tuco Ngueukam.