123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho aloitti eilen valmistautumisensa kauteen 2013, kun edustusjoukkue kokoontui ensimmäiseen yhteiseen treeniinsä valmentaja Max Peltosen ja fysioterapeutti Juha-Jaakko Ulvilan johdolla. Tänään jatketaan ja mukaan liittyy Suomen U19-maajoukkueen mukana viime viikon ollut päävalmentaja Simo Valakari.

Ensimmäisissä treeneissä nähtiin juuri Seinäjoelle muuttanut uusi vahvistus Johannes Laaksonen sekä sopimuspelaajat lukuunottamatta brassikaksikkoa Daniel Caumo ja Luis Fernando, jotka lomailevat vielä kotimaassaan. Myös häämatkalla oleva Matti Lähitie liittyy vasta ensi viikolla treenivahvuuteen. Mukana on myös toistaiseksi sopimuksetta olevia viime kauden pelaajia, joiden kanssa neuvottelut vielä jatkuvat.

– Joulukuussa rakennetaan peruskuntoa ja erityisesti keskitytään voimaharjoituksiin. Me olemme tänä vuonna suunnitelleet kuntopuolen aika pitkälle valmiiksi yhdessä Valakarin ja aiemmin mm. HJK:n fyysisestä valmennuksesta vastanneen Jaakko Nevalinnan kanssa. Olemme kiinnittäneet entistä enemmän huomiota muun muassa palauttaviin jaksoihin ja herkkyyskausiin. Siitä lähdetään, että tänä vuonna kaikki tehdään paremmin ja pelaajat ovat varmasti paremmassa kunnossa kuin aiempina vuosina. Viime kaudella pystyin kartoittamaan koko joukkueen omat vahvuudet sekä heikkoudet ja fyysistä valmennusta pystytään suunnittelemaan näiden tulosten pohjalta, valottaa kuntovalmennuksesta vastaava fysio Ulvila.

Kerholla on myös käytössä omat Fusion Sportin SmartSpeed- ja Smartjump-testilaitteistot Wallsport areenalla, joilla pelaajien kehitystä seurataan treenikauden aikana.

– Ensi viikolla teemme ensimmäiset testit ja näiden avulla jokaisen pelaajan yksilöllinen treeniohjelma saadaan tarkemmaksi. Pelaajiin testijaksolla kiinnitetty siru kerää tietoa mm. sydämen toiminnasta rasituksen aikana ja näin pystymme varmistamaan, että harjoitukset eivät ole kenellekään liian rankkoja tai liian kevyitä, jatkaa Ulvila.

Kerhon fysioterapeutti Juha-Jaakko Ulvila pelasi viime kaudella Reserveissä

SJK jatkaa treeniohjelmaa joulukuussa ja mukaan tulee muutamia testimiehiäkin näytille. SJK pelaa ensi kuussa myös ensimmäisen testipelin, kun Veikkausliigan Jyväskylän Jalkapalloklubi tulee jälleen vierailulle. JJK-ottelu pelataan perjantaina 14.12. Muita harjoituskauden otteluita on ainakin luvassa Jaron Tammiturnauksessa ja Seinäjoen IV KOMIA-turnauksessa, joka pelataan helmikuun puolessa välissä. Myös Suomen Cupin ensimmäiset ottelut pelataan talvella.

Varsinainen sarjaohjelma ilmestyy vielä ennen joulua ja Ykkösen kausi alkaa huhtikuun lopussa. Sarjan joukkueet varmistuvat lopullisesti joulukuun aikana, kun Palloliitto on saanut lisenssikäsittelyt päätökseen. Tällä tietoa ensikauden Ykkösessä pelaavat Kerhon lisäksi Veikkausliigasta tippunut FC Haka, Ykkösestä nousseet AC Kajaani sekä Tampereen Ilves ja vanhat tutut AC Oulu, FC Viikingit, PK-35 Vantaa, FC KooTeePee, JIPPO ja OPS.

SJK vastaan Klopit perjantaina

Kerhon talvikausi saa tiukan alun, sillä heti huomenna perjantaina Kerhon epävirallinen kannattajaryhmä Klopit haastaa edustusjoukkueen ystävyysotteluun. Klopit vahvistavat rivejään myös entisillä SJK-pelaajilla, joten joukkueen riveistä voi bongata monia tuttuja vuosien varrelta.

– Pelaajat odottavat tätä peliä innolla. Kyseessä on kuitenkin uuden kauden ensimmäinen matsi. Vahvistuksista ja atleettisista Klopeista huolimatta, me käännetään lopussa vähämaalinen ottelu 9-7-voitoksi, virnistelee Kerhon puolustaja Timo Rauhala.

– Meistä on aina mukavaa tutustua pelaajiin, vaikka nyt hyökkääjiin tutustuminen jää ainakin kentällä vähälle pelin pyöriessä toisessa päädyssä. Otteluveikkaus 6-1 meille ja yks tehdään omiin, kehuu tapahtumaa Kloppien pelaaja Janne Salmenoja, jonka henkilökohtaisena spesiaalina ovat kulmapotkut.

– Nyt on Klopeilla rautaa rajalla ja Kerhon puolustajat kuten Rauhala on siellä jo ihan helisemässä. Tää viedään ihan lumierällä ja se on 12-0 Klopeille. Ylivoimaa, uhoaa seuralegenda Mikael Muurimäki, joka lähtee mukaan vahvistamaan Kloppien joukkuetta.

Klopit Hämeenlinnassa 1. syyskuuta 2012

Ystävyysottelu SJK – Klopit perjantaina 30.11. klo 18.30, Wallsport areenalla. Perinteeksi kaavailtuun otteluun on vapaa sisäänpääsy. Tervetuloa katsomaan menoa.