123 456 7890

SJK U23 kaatui TPV:n kotikentällä, Kakkosen C-lohkon kärkipään kamppailussa. Lohkossa toisena oleva TPV iski avausosuman ensimmäisellä puoliskolla rangaistuspotkusta ja SJK U23 joutui nostamaan prässiä ylemmäs. Ennen johto-osumaa, myös SJK U23 oli tehnyt maalin, joka hylättiin paitsiona.Toisella jaksolla TPV pääsi seinäsyötöillä tekopaikkaan ja viimeisteli loppuluvut kahteen nollaan. Kaikkiaan ottelu oli tasainen, mutta TPV puolusti tänään tiukemmin. SJK U23:lla oli mukana pitkään loukkaantuneena olleita SJK:n edustusjoukkueen pelaajia sekä vähemmälle peliajalle jääneitä, jotka saivat nyt tärkeitä peliminuutteja. Kautta on jäljellä viisi ottelua ja kamppailu nousukarsintapaikoista jatkuu tappiosta huolimatta. Seuraavassa ottelussa SJK U23 kohtaa OmaSp Stadionilla PK-37:n. Ottelu pelataan ensi sunnuntaina 2.9. klo 18:30. Ottelun liput portilta 5€ ja SJK:n kausikortit käyvät otteluun.

TPV – SJK U23 2-0 (1-0)

1-0 36 min Paavo Näykki rp.
2-0 69 min Jesse Oksanen

Yhdeksännellä minuutilla Ville Pajula keskitti vasemmalta laidalta maalille Jesse Sarajärvelle, joka sai tiputettua pallon Matti Klingalle. Klinga laukoi, mutta TPV:n puolustus blokkasi. Lopulta pallo pelattiin Daniel O’Brienille, joka laukoi pallon maaliin. Pienen pohdinnan jälkeen avustava erotuomari kuitenkin liputti tilanteen paitsioksi.

SJK U23 pääsi pari minuuttia myöhemmin hyvään vastahyökkäykseen, Layon Dantas avasi Daniel O’Brienin puolittaiseen läpiajoon. TPV:n puolustus oli kuitenkin sen verran hyvin mukana, että O’Brien kokeili kauempaa zippiä. Se meni hieman ohi maalin.

TPV loi kaksi hyvää hyökkäystä reilun puolen tunnin kohdalla. Ensin pallo pelattiin linjan taakse, mutta Severi Ikäheimo torjui, tilanne oli toisaalta myös paitsio. Hetkeä myöhemmin TPV:n hyökkääjä pääsi jälleen nokikkain Ikäheimon kanssa. Ikäheimo tuli vastaan, mutta TPV:n hyökkääjä pystyi kiertämään hänet. Puolustus ehti kuitenkin ratkaisevalla hetkellä hätiin, ja Ville Pajula pysäytti pallon maaliviivalla. Erotuomari Mikko Juusola näkemyksen mukaan Pajula teki sen kädellään, ja seurauksena oli rangaistuspotku. Ikäheimo oli rangaistuspotkussa hyvin mukana, mutta Paavo Näykin laukaus painui vasempaan alakulmaan. Ottelun jälkeen Mikko Juusola kävi myöntämässä virheensä. Hän katsoi tilanteen videolta ottelun jälkeen, eikä tilanteessa ollut käsivirhettä. Voi mennä vielä muutama tovi ennen kuin Suomen Kakkosessa on videotuomarit.

SJK U23 ei oikein saanut hyökkäyspeliään toimimaan, ja TPV hallitsi peliä. SJK U23 haki hyökkäysvoimaa kentälle 63. minuutilla, kun Joonas Lepistö tuli kentälle. Lepistö pääsikin heti maalipaikkaan Daniel O’Brienin syötöstä, mutta pusku meni ohi maalin.

TPV:n Jesse Oksanen karkasi läpiajoon 65. minuutilla. Hän kiersi maalivahti Ikäheimon, mutta Arttu Aromaa ehti viime hetkellä väliin ja pelasti tilanteen kulmapotkuksi. Kulmapotkustakin TPV oli lähellä maalintekoa, mutta SJK:n puolustus kesti. Kotijoukkueen painostus kuitenkin jatkui hurjana, ja lopulta Jesse Oksanen pystyi ohittamaan Severi Ikäheimon.

88. minuutilla TPV oli lähellä kolmatta maalia, kun Eric Bullock syötti ja Mohamed Koroma ohjasi tyhjästä maalista ohi.

SJK U23:n riveissä nähtiin tänään lukuisia edustusjoukkueessakin pelanneita pelaajia. Dani Hatakka palasi pelikentille pitkän loukkaantumisen jälkeen ja pelasi ensimmäisen 45-minuuttisen, edellisen kerran hän oli kentällä kesäkuun alussa. Myös Jesse Sarajärvi palasi pelikentille ja pelasi 60 minuuttia, hänen edellinen ottelunsa oli heinäkuun alkupuolelta. Matti Klinga on jäänyt vähälle vastuulle viime viikkoina Veikkausliigassa, ja hän haki nyt pelituntumaa Kakkosessa pelaamalla koko pelin. Nuoremmista edustusjoukkueen pelaajista mukana olivat Ville Tikkanen ja Maximo Tolonen. Daniel O’Brien ja Joona Lautamaja aloittivat kautensa Kakkosessa, mutta nousivat mukaan pelaamaan myös liigaryhmään. Lähtökohtaisesti molemmat kuuluvat tällä hetkellä nimenomaan SJK U23 –joukkueeseen.

Ensimmäinen vartti oli hyvää peliä, ja saatiin luotua puolittaisia maalipaikkoja. Sen jälkeen ote siirtyi pikkuhiljaa TPV:lle. Annoimme ehkä liian helposti palloa pois. Tehtiin liian vaikeita ratkaisuja, tai sitten tehtiin helpoissa syötöissä heikkoja ratkaisuja. TPV puolusti erittäin hyvin etenkin oman boksinsa. TPV puolusti joukkueena hyvin, he ovat päästäneet vähiten maaleja, eikä se mikään ihme ole, sanoi SJK U23:n päävalmentaja Jani Uotinen.

SJK U23:Severi Ikäheimo MV, Dani Hatakka (46’ Arttu Aromaa), Ville Pajula, Daniel O’Brien, Ville Tikkanen, Jesse Sarajärvi (61’ Joonas Lepistö), Joona Lautamaja, Maximo Tolonen (72’ Sami Viljanen), Marcus Vinicius, Matti Klinga ja Layon Dantas.

SJK U23:n kausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina 2.9. kotiottelulla PK-37:aa vastaan. Ottelu alkaa OmaSp Stadionilla klo 18:30.