123 456 7890

SJK U19 kohtasi sunnuntaina Prunttimäen hyytävissä sääoloissa Turun Palloseuran, joka johtaa U19 SM-sarjaa.
TPS oli isokokoisempi ja vahvempi läpi ottelun, mutta omat paikkansa oli myös Kerhon nuorilla pelimiehillä. Pisteet matkasi kuitenkin Turkuun selvin luvuin.

SJK U19 – TPS U19 1-3 (1-3)
0-1 43 min Mikael Lahtivuori
0-2 55 min Mikael Lahtivuori
0-3 56 min Farid Mountassir
1-3 67 min Tuomas Lähdesmäki

Vettä satoi ja tuuli oli kova, kun Prunttimäen nurmelle oli saapunut vieraita Turusta ja katsojiakin sääolosuhteisiin nähden varsin kivasti.

Sääolosuhteet tietenkin toivat omat haasteensa otteluun ja välillä nähtiin kovia liukkareita tai liukastumisia molemmilta joukkueilta.

Ensimmäistä puoliaikaa hallitsi selvästi vierailija TPS, joka liikutti palloa erinomaisesti ja nopeasti mieheltä miehelle. SJK tyytyi enimmäkseen puolustamaan ja onnistuikin pitämään turkulaiset pois maalipaikoilta.

Samalla SJK sai muutamia hyviä vastaiskupaikkoja, mutta TPS puolustus oli liian vahva Kerhon kärkimiehille ja vedot kohti maalia lähtivät turhan kaukaa.

Puoliajan loppua kohti peli kuitenkin hieman tasaantui ja SJK sai pienen painostushetken vastustajan päätyyn.

Painostus päättyi TPS:n nopeaan vastaiskuun oikealta laidalta ja nopea laitahyökkääjä Mika Lahtivuori törmäsi kaksinkamppailussa, aivan SJK:n rangaistusalueen laidalla, Arttu Aromaan kanssa sillä seurauksella, että Aromaa jäi maahan makaamaan ja Lahtivuori jatkoi menoaan kohti maalia. Hän ohitti vielä vastaan tulleen Paavo Valakarin ja sijoitti pallon verkkoon.

Aromaa joutui maalin jälkeen tulemaan myös sivuun pelistä, saatuaan Lahtivuoren polvesta reiteensä kipeän puujalan. Puoliaika vihellettiin vähän maalin jälkeen alkaneeksi ja tauolle mentiin vierasjoukkueen johdossa.

Toiselle puoliajalle SJK tuli selvästi sisuuntuneena ja Aromaan tilalle otettiin viime aikona enimmäkseen Kakkosta Kerho 07:n paidassa pelannut Joona Lautamaja.

Koko puoliajan alku oli SJK:n kontrollissa ja näytti siltä että tässä vielä noustaan vähintään tasapeliin.

Aikaa ei kuitenkaan ehtinyt kulua kuin kymmenisen minuuttia, kun pallo pelattiin Kerhon puolustuslinjan taakse vasemman laidan kulmalipulle. Sieltä TPS pelaaja antaa nopeasti kovan keskityksen maalin eteen ja jälleen Mika Lahtivuori on ensimmäisenä paikalla ja iskee suoraan ilmasta pallon verkkoon. Tilanne 0-2.

SJK jatkaa peliä ja saa heti noepan hyökkäyksenkin aikaiseksi, mutta tuomarin liputtaessa paitsiota SJK:n hyökkäyspäässä, antaa TPS pallon nopeasti toiseen päähän ja siellä ylös noussut Farid Mountassir iskee jo 0-3 luvut taululle. Edellisestä maalista oli tuskin minuuttia enempää ehtinyt kulua.

Maalin jälkeen SJK vaihtaa Janne Tuohisaaren pois ja keskikentän keskelle tulee peliä rakentamaan Jesse Sarajärvi.

SJK saakin muutaman hyvän hyökkäyksen aikaiseksi, ja kertaalleen pallon jopa verkkoonkin Elias Ahteen toimesta, mutta erotuomarin pilli on jo ehtinyt soida rikkeen merkiksi ennen maalia. Enimmäkseen kuitenkin TPS pitää palloa ja kierrättää sitä hyvin alakerran kautta laidalta laidalle.

SJK on vaikeuksissa varsinkin keskikentän pohjalla erinomaisen pelin pelanneen Enock Kwakwan kanssa, joka voittaa lähes kaikki kaksinkamppailut ja jakaa palloa nopeasti omille pelaajille. Myös jättikokoinen Anton Hirvaskari tuottaa päänvaivaa.

Ottelun loppupuolella SJK onnistuu kuitenkin vielä kaventamaan pelin, kun Tuomas Lähdesmäki pääsee linjan taakse laitettuun pystypalloon, palloon kuitenkin ehtii ensin TPS:n maalivahti Arnold Uschanoff. Märkä keli tekee kuitenkin hänelle ja apuun tulleelle TPS puolustajalle tepposensa ja Lähdesmäki nappaa irtopallon päätyrajan tuntumassa vasemmalla laidalla.
Siitä muutama nopea askel kohti rangaistuspilkkua ja pallo varmasti maalivahdin ulottumattomiin sekä verkkoon.

Lisää maaleja ei kuitenkaan hyvästä yrityksestä huolimatta nähdä, vaikka kertaalleen aivan viime minuuteilla Jesse Sarajärvi laukoo pallon ylärimaankin, noin 18 metristä annetusta vapaapotkusta.

TPS vankistaa voitolla asemiaan SM-sarjan kärjessä ja marssii hyvää vauhtia kohti Suomen Mestaruutta. Eikä heidän tämän päiväisen esityksen jälkeen ole yhtään ihmekään, että juuri he sarjaa johtavat.

SJK on sarjassa viidentenä ja kohtaa seuraavaksi seitsemäntenä olevan FC Jazzin Porissa, ensi viikon lauantaina 7.9. klo 16.00.

SJK U19: Paavo Valakari, Elias Ahde, Joona Ala-Hukkala, Matti Rajala, Joonas Sundman, Arttu Aromaa (46′ Joona Lautamaja), Jaakko Vihanta, Janne Tuohisaari (61′ Jesse Sarajärvi), Tuomas Rintamäki, Tuomas Lähdesmäki ja Antti Viita.

Vaihdossa: Valtteri Peitso ja Genc Temaj