123 456 7890

SJK matkustaa huomenna perjantaina Turkuun ja kohtaa siellä Veritas Stadionilla isäntäjoukkue Turun Palloseura, poikkeuksellisesti klo 19.30 alkavassa Veikkausliigan ottelussa.

SJK:n vierailut Turkuun tällä kaudella eivät ole sujuneet toivotunlaisesti, sillä sekä TPS että FC Inter voittivat sielllä omat ottelunsa SJK:ta vastaan.
Toisaalta SJK on tällä hetkellä viiden ottelun voittoputksessa ja on sen myötä noussut sarjassa jo kolmannelle sijalle, joten joukkueen itseluottamus on ainakin kohdillaan. TPS puolestaan on tällä hetkellä viimeisenä taulukossa. Päävalmentaja kuitenkin toppuuttelee innokkaimpia henkseleiden paukuttajia.

Kova peli tulossa huomenna. TPS on paljon parempi joukkue mitä sarjataulukko näyttää. He voittivat meidät viimeksi ja heillä on hyviä pelaajia. Edellinen peli HJK:n vieraana ei heiltä sujunut suunnitelmien mukaan, mutta kotonaan TPS on pistänyt muut joukkueet vaikeuksiin, sanoo SJK päävalmentaja Simo Valakari.

Simo Valakari tuntee TPS:n muutenkin hyvin, pelattuaan itse siellä kausilla 2007-2009.
Otteluun tuokin oman lisämausteensa juuri useat ihmiset molemmista seuroissa, joilla on aiempaa kokemusta toisen seuran paidasta. Myös SJK:n valmentaja Chris Cleaver sekä keskikenttäpelaaja Juho Lähde ovat entisiä TPS pelaajia – tuoreempina tapauksina on lainapelaajat Wayne Brown ja Felipe Aspegren, jotka vaihtoivat päittäin seuraa noin kuukausi sitten. Molemmat ovat pelikelpoisia nykyisissä joukkueissaan.
Aspegrenin lisäksi TPS:ssä pelaa Patrik Lomski, Eero Tamminen ja Jesper Brechtel, jotka kaikki ovat kantaneet myös SJK:n paitaa.

TPS – SJK alkaa poikkeuksellisesti vasta klo 19.30 perjantaina 27.6. Turun Veritas Stadionilla. Ottelusta on suora ja maksullinen nettilähetys TPS-TV:n toimesta osoitteessa:

fctps.veikkausliiga.tv

Wayne Brown kohdannee perjantaina vanhan seuransa tutulla stadionilla.

TPS:n ryhmä valmis yllätyksiin

TPS joutui kauden alla koviin taloudellisin vaikeuksiin, joiden johdosta ryhmään jouduttiin tekemään raju nuorennusleikkaus ja samalla penkin päähän hommattiin uusi valmentaja Mika Laurikainen. TPS:n nuorisotyö on Suomen ehdotonta huippua ja SM-tason mitaleita löytyy useita jo ihan lähivuosilta. Laurikainen puolestaan on hyvä valinta nuorennetun joukkueen valmentajaksi, sillä hän on työskennellyt TPS:n nuorisovalmennuksessa aiemminkin ja toiminut useita vuosia mm. Suomen U21-maajoukkueen päävalmentajana.

Monet povasivat seuralle kuitenkin suoraa kyytiä Ykköseen näiden muutosten johdosta, mutta TPS on jo osoittanut että he taistelevat liigapaikastaan kynsin ja hampain ja ovat ottaneet makoisia yllätyspisteitä matkan varrella. Herkullisimpana päänahkana kaudelta lienee 1-0 voitto HJK:n vieraana alkukaudella.

TPS kaatoi myös SJK:n toukokuussa ja tuolloin vielä kotijoukkueen paidassa pelasi ja maalasi Wayne Brown, joka kuitenkin siirtyi loppukaudeksi lainasopimuksella Seinäjoelle. Samalla toiseen suuntaan matkasi SJK:n Felipe Aspegren.

Edellisistä kahdesta kotiottelusta TPS on ottanut neljä pistettä, voittamalla ensin IFK Mariehamnin peräti 3-1 luvuin ja sitten pelaamalla kovassa vireessä olevan KuPS:n kanssa tasan. Tämäkin osoittaa että varsinkaan kotona TPS:ää ei pidä lähteä aliarvioimaan.

TPS:n rivieistä huomisesta kohtaamisesta puuttuu varmuudella ainakin Matej Hradescky, joka loukkasi itseäään edellisessä HJK ottelussa. Myös puolustaja Igor Jovanovicin pelaaminen on vielä epävarmaa.

Loppukauden lainalla oleva Felipe Aspegren kohdannee perjantaina SJK:n turkulaisten riveissä.

SJK haluaa voittaa myös Turussa

SJK on tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa ja haluaa tietenkin jatkaa putkeaan vielä pitkään. Turusta on tähän mennessä ollut tuomisena vain pettymyksiä, joten TPS peliin lähdetään tuota tilastoa korjaamaan.

Kaikki SJK:n pelaajat ovat täydessä pelikunnossa, myös aiemmin sivussa ollut kapteeni Pavle Milosavljevic. Keskikentälle on kuitenkin tiedossa aukko, sillä hyvää kautta pelannut Marco Matrone joutuu pakkohuilille korttitilin täyttymisen vuoksi.
Vaihtoehtoja aukon paikkaamiseen on kuitenkin yllin kyllin ja useampikin pelaaja voi ottaa tehtävän tarvittaessa hoitaakseen.

SJK:n tehokkaimpana pelaajana tällä kaudella on ollut Justin Moose, joka teki jo neljännen maalinsa viime ottelussa Honkaa vastaan. Moose on myös toiminut pelinrakentajana ja järjestellyt maalipaikkoja muille. Puolustus on ollut joukkueen vahvimpia osa-alueita koko kauden ja sen viimeisenä lukkona on maalivahti Mihkel Aksalu, joka on päästänyt vain 10 maalia koko kaudella. Lukema on sarjan toisiksi pienin.

Kuntopuntarissa SJK on sarjan ykkönen kerättyään viimeisestä kuudesta pelistä yhteensä 15 pistettä. Tuo on yhden enemmän kuin toisena olevalla HJK:lla. Perjantain vastustaja TPS on saalistanut kuudesta viime ottelustaan vain neljä pistettä, mutta nämä nimenomaan kotikentällä.
Mielenkiintoinen ja ännittävä kamppailu on siten edessä.

TPS – SJK Veritas Stadionilla perjantaina 27.6. klo 19.30.

Ottelu on katsottavissa selostettuna nettilähetyksenä 7:n euron hinnalla osoitteesta: fctps.veikkausliiga.tv

SJK on huikeassa vireessä tällä hetkellä ja haluaa voittoputkelle jatkoa myös perjantaina