123 456 7890

Veikkausliiga jatkuu sunnuntaina 15.4., kun SJK matkustaa TPS:n vieraaksi Valkeakosken Tehtaan kentälle. Ottelu pelataan Valkeakoskella, koska Veritas Stadionin nurmea ei ole saatu vielä pelikuntoon. Peli alkaa klo 15:00.

SJK:n avausottelu PS Kemiä vastaan jätti toivomisen varaa ja nyt lähdetään ainakin siitä, että maaleja pitää pystyä tekemään.

Jalkapallo-ottelu on aika haastavaa voittaa, jos et laita palloja verkkoon. Ei me nyt ihan koko viikkoa olla kuitenkaan käyty tässä valmistumisessa pelkästään maalintekoharjoituksiin ja maalien tekemiseen. Kokonaisuutena tottakai. Analysoitiin Kemi-peli ja sieltä haettiin parannuskohtia meidän pelaamiseen, että millä tavalla me edetään kohti TPS:aa, kertoo SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen ja odottaa joukkueeltaan enemmän tehoja sunnuntaina.

Tehtaan kenttä on perinteinen stadion. Siellä on miellyttävä ympäristö ja kivat katsomot, tottakai se on harmillista, että ei pelata jommankumman kotistadionilla, mutta ei voida olosuhteille mitään ja Valkeakoskella pelataan, kommentoi Kautonen TPS:n varastadionilla pelaamista.

Myös kapteeni Mihkel Aksalu odottaa joukkueelta tasonnostoa sarja-avauksen jälkeen.

Viime pelistä meille jäi huono tulos ja se harmittaa. Tepsiä vastaan pitäisi nyt saada kuitenkin ensimmäiset pisteet taululle, siitä lähdetään, kommentoi SJK:n kapteeni ja maalivahti Mihkel Aksalu.

Meidän pitää kaikkien mennä eteenpäin. Kausi on alkanut ja ensimmäinen peli on pelattu. Seuraava peli tulee nopeasti ja tämä viikko on tärkeä, kun pelit on sunnuntaina, keskiviikona ja lauantaina. Tavallaan onneksi pelit tulee nopeasti, mutta se on myös toisinpäin ja pitäisi saada nopeasti myös pisteitä. Olemme tehneet paljon töitä pre-seasonilla ja nyt pitäisi saada se kaikki työ näkymään myös kentällä, Aksalu jatkaa.

Sunnuntain ottelu pelataan poikkeuksellisesti Valkeakoskella, mutta se on tuttu paikka Aksalulle.

Pelasin SJK:n kanssa Valkeakoskella Ykkösessä kaksi kertaa ja kun olimme siellä Suomen Cupin ottelussa pari vuotta sitten, maalissa oli Jere (Koponen) ja minulla oli vapaapäivä. Kenttä siellä on vaihtunut tekonurmeen sen jälkeen, kun minä olen siellä pelannut. Tuttu paikka ja olemme saaneet sieltä kaksi tasuria ja yhden voiton, Aksalu muistelee.

Mielestäni on parempi, että aikataulu pysyy Veikkausliigassa sellaisena kuin se on alunperin sovittu. Jos me muuttaisimme ottelun johonkin muuhun ajankohtaan, se tarkoittaisi sitä, että jossain välissä meidän pitäisi sitten pelata tavallaan yksi lisäpeli, mikä voi taas vaikuttaa kaikkeen muuhun. Esimerkiksi se saattaisi olla maajoukkuetauolla, ennen sitä tai sen jälkeen, jolloin se riskeeraisi maajoukkueiden mukana olevien pelaajien kuormitusta tai jopa mukana oloa. Tilanne on mikä on. Meille tulee nyt vähän lyhyempi matka Valkeakoskelle kuin Turkuun. Kenttä on kuitenkin molemmille joukkueille ihan uusi, joten siinä ei ole mitään etua, arvelee Aksalu lopuksi.

Valkeakoskelle lähtee SJK:n kannattajaryhmä Kloppien bussikuljetus, josta voit lukea lisää kannattajien omilta kanavilta. Lähdössä on iso bussi ja tilaa mukaan on vielä, joten kaikki ovat matkalle tervetulleita. Ilmoittautumiset sähköpostitse. Tehtaan kentällä kaikki SJK-kannattajat sijoittuvat päätykatsomoon, jossa heille on omat palvelunsa. Voit lukea ottelun järjestelyistä lisää TPS:n infopaketista tästä linkistä

Seinäjoella SJK-väki kokoontuu katsomaan ottelua yhdessä OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Bariin, jonne on ilmainen sisäänpääsy ja ovet aukeavat klo 14.00. Wings+juoma -tarjous on voimassa koko matsin ajan ja sen lisäksi arvotaan 50 euron lahjakortti SJK:n yhteistyöyritykseen.

Peli on samalla osa Nelosen Futiskierros-ohjelmaa, jossa pääotteluna seurataan FC Honka – FC Lahti -ottelua. Lähetys Nelosella alkaa klo 14:50. Pelin näkee suorana myös kotikoneilta Ruutu+:n ja ISTV:n maksullisista palveluista.

TPS – SJK sunnuntaina 15.4. klo 15:00 Valkeakoskella.

SJK kannattajat ja -katsojat sijoitetaan Valkeakoskella jälleen päätykatsomoon. Kuvassa kannattajaryhmä Klopit kauden 2013 ottelussa.

Turun Palloseura isäntänä

Ykkösen Mika Laurikaisen valmennuksessa voittanut TPS palasi Veikkausliigaan kolmen divarikauden jälkeen. Lähtötilanne on sama kuin viimeksikin; sarjapaikan uusiminen on kovan työn takana. Viime kauden avainpelaajista Mikko Hyyrynen lopetti pelaajauransa ja Ilari Mettälä siirtyi Ilvekseen, mutta muut nousujoukkueen avainpelaajat jäivät Tepsiin. Erityisen tärkeää oli muualle huhuttujen Onni Valakarin ja Miro Tenhon jääminen seuraan.

TPS:n alkukaudet ovat viime vuosina olleet erittäin heikkoja. Viime kaudella TPS hävisi kauden kaksi ensimmäistä ottelua ja kasasi neljästä ensimmäisestä ottelusta vain kaksi pistettä. Vuotta aiemmin kasassa oli samassa vaiheessa vain yksi piste. Kaudella 2015 joukkueella oli kolmen ottelun jälkeen yksi piste.

Myös tämä kausi alkoi tappiolla, kun TPS vieraili Veikkausliigan avauksessa FC Lahden vieraana. Ottelu päättyi lopulta 3-2. TPS hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa. Toisella puoliajalla Lahti aloitti maalitehtailun ja johti ottelua jo 3-0, kun peliä oli enää neljä minuuttia jäljellä. TPS iski kuitenkin pikavauhtia kavennuksen 3-1:een ja lopulta kaunisteli numerot yliajalla 3-2:een. Viimeisen maalin iski SJK:n nuorista Turkuun siirtynyt Onni Valakari, ensimmäisessä liigaottelussaan. 3-1-maali merkittiin Lahden omaksi maaliksi, mutta sitä oli järkkäilemässä SJK:sta koko kauden lainalla pelaava hyökkääjä Elias Ahde. Ahde ei tässä ottelussa saa pelata lainasopimussääntöjen vuoksi.

TPS:n ja SJK:n välillä on nähty paljon pelaajaliikennettä vuosien varrella molempien riveissä on pelannut useita pelaajia, jotka on nähty myös vastustajan paidassa jossain vaiheessa uraansa. Ainakin edellä mainittujen Valakarin ja Ahteen lisäksi Jarkko Hurme, Roope Riski, Chris Cleaver, Juho Lähde, Wayne Brown, Matej Hradecky, Tomas Hradecky, Felipe Aspegren, Miikka Tuovila, Jesper Brechtel, Eero Tamminen, Jussi Aalto ja jopa Ville Tikkanen on nähty jossain yhteydessä molempien joukkueiden paidassa. Myös taustojen osalta on monia molempia seuroja edustaneita.

Puolustajista Miro Tenho pelasi täyden kauden TPS:n edellisellä liigakaudella, ja vastuuta on luvassa paljon tälläkin kaudella. Potentiaalinen läpimurtopelaaja. Puolustuksesta löytyy kokemustakin, sillä Sami Rähmönen aloittaa jo 14. kautensa TPS:n edustusjoukkueessa. Sarjapelejä Tepsissä on jo 310, joista liigassa 233. Juri Kinnunen on nostanut profiiliaan TPS:ssä. 28-vuotiaalla Kinnusella on vasta 11 liigapeliä. Kuuluu kauden mielenkiintoisimpiin ”myöhäisheränneisiin”. SJK:sta kotikonnuilleen palannut Tomas Hradecky missaa lähes koko kauden ikävän loukkaantumisen takia. Hänen korvaajaksi TPS hankki Ben McKendryn.

Onni Valakari on suurennuslasin alla, mihin hän on saanut totutella koko uransa ajan. Viime kausi oli varmasti henkisesti raskas kesään saakka. Nuorukainen teki debyyttinsä Ykkösessä vasta 19. heinäkuuta, sillä Palloliiton byrokratia esti hänen pelaamisensa TPS:n edustusjoukkueessa sitä ennen. Valakari teki Ykkösessä lopulta 13 ottelussa 6 maalia ja antoi pari maalisyöttöä. Hän kävi talvella Tromsø IL:n ja Southamptonin treeneissä, mutta päätyi jatkamaan TPS:ssä.

TPS etsi pitkään hyökkääjää, ja Juho Mäkeläkin kävi joukkueen testissä. Lopulta turkulaiset päätyivät montenegrolaiseen Drago Miloviciin, jonka sopimus kestää toistaiseksi heinäkuulle saakka. Lähes kaksimetrinen hyökkääjä on jokerikortti ja hyvä ase ainakin erikoistilanteisiin.

Päävalmentaja Mika Laurikaisen mukaan joukkueesta ei ole sivussa kuin pitkäaikaisloukkaantuneet ja TPS pääsee otteluun laajalla ringillä. Osa pelaajista joutuu jopa kokoonpanon ulkopuolelle.

SJK kohtasi TPS:n viimeksi Veikkausliigassa kaudella 2014, Seinäjoen Keskuskentällä kaatostateessa. SJK voitti ottelun 2-1.

Billy Ionsin kuntoutus jatkuu

Alunperin oli toiveissa, että Billy Ions saataisiin huhtikuun alkupuolella takaisin mukaan joukkueen rinkiin. Ions on jo ollut mukana harjoituksissa, mutta hänen oman arvionsa mukaan menee ainakin lähemmäs kuun loppua tai jopa kuun vaihteeseen, kunnes hänet nähdään taas kentällä. Ionsin lisäksi sivussa on varmuudella ainoastaan Obed Malolo, joka pääsi liikkumaan ensimmäistä kertaa ilman keppien apua tällä viikolla. Malolo on sivussa arviolta loppukesään.

SJK joutunee peluutuksessaan miettimään myös ensi viikkoa, sillä SJK pelaa nyt viikon sisään kolme ottelua. Sunnuntain TPS -ottelun jälkeen palataan Seinäjoelle ja heti keskiviikkona OmaSp Stadionille tulee vieraaksi HJK. Kotipelit jatkuu sen jälkeen jo lauantaina ja silloin vastassa on FC Honka. Pelaajat varmasti jaksavat pelata, mutta liika kuormitus vaatii niin ikään pitkän palautumisen, eikä sitä ole heti luvassa. Onneksi rinki on laaja ja pitkäaikaisloukkaantuneiden lisäksi ei ole kuin pikkukolhuja ja Tommi Kautonen pääsee valitsemaan kokoonpanot laajasta ringistä. Tarpeen vaatiessa pelaajia voitaisiin nostaa mukaan SJK Akatemian joukkueista.

Ensi viikon kotiotteluihin SJK:lla on myynnissä edullinen combolippupaketti ja voit HJK-pelin lipun lisäksi lunastaa lipun lauantain Honka-otteluun vain 5 euron hinnalla. Ohjeet lipun hommaamiseen katsottavissa SJK:n Facebook-sivujen videosta, tästä linkistä